SP'li İlhan'dan kandil mesajı

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, bu gece kutlanacak Beraat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

SP'li İlhan'dan kandil mesajı

   Bu gecenin İslam'ı tam manasıyla anlamak ve şuurlanmak için bir fırsat olduğunu belirten İlhan, mesajında; '' Ramazan'ın habercisi olan Berat kandilinde  Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (SAV) örnek hayatını ve mücadelesini kendimize rehber edinelim. Bu müstesna geceler hepimiz için birer fırsattır. Peygamber efendimizin güzel ahlakını, örnek hayatını ve eşsiz mücadelesini örnek almalı, insanlığın kurtuluş reçetesi olan ilahi prensiplerini hayatımıza hakim kılmak için çalışmalıyız. Bugün insanlığın virüs salgınıyla uğraştığı bir dönemde de , insanlığın içinde bulunduğu sıkıntılı günlerden kurtuluşu ancak O'nun rehberliği ile mümkün olacaktır'' ifadelerine yer verdi.

 

   Müslüman olma şerefinin aynı oranda vebal ve sorumluluk gerektirdiğine işaret eden İlhan, şunları kaydetti:

 

   ''Böyle bir peygamberin ümmeti olmak bir insanın sahip olabileceği en büyük şereftir. Kendimizi kurtarmak yetmez bir Müslüman olarak bütün insanlığı kurtarmak için çalışmalıyız içinde bulunduğumuz salgın günlerinde  hem kendi sağlığımız için hem de çevremizde ki insanların sağlığı için gerekli olan her türlü tedbiri almalı ve bu musibetten kurtulmak için Allah'a dua etmeliyiz.

 

   Bu gece günahlarımızın affı için ve için de bulunduğumuz sıkıntılardan kurtulmak için dua edelim. Cenab-ı Hakkın bizlere, İslam aleminin birlik ve beraberliğini sağlayacak şuur ve gücü vermesi için dua edelim. Bu temenni ile milletimizin ve İslam aleminin mübarek Berat kandilini kutluyor, bu müstesna gecenin İslam birliğinin kuruluşuna insanlığı tehdit eden corana virüs salgınından kurtuluşuna  vesile olmasını diliyorum.''

Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2020, 15:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER