SP Van İl Başkanı İlhan: Eğitimde sistem alt yapısı yetersiz

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı eğitim sürecine yönelik bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada EBA TV üzerinden yapılan eğitimlerle alakalı sistem altyapısı tam oturmadığı için yetersiz olduğu belirtildi.

SP Van İl Başkanı İlhan: Eğitimde sistem alt yapısı yetersiz

  Her hafta basınla bir araya gelerek Van’daki sorunları dile getiren Saadet Partisi Van İl Başkanlığı bu hafta ise eğitim sürecini gündeme aldı.

  Van’daki eğitim sorunlarına değinen Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Koronavirüs ile birlikte eğitimde eşitsizlik daha da arttığını söyledi.

   Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan yaptığı açıklamada; “Saadet Partisi Van İl Eğitim Başkanlığımızca koronavirüs salgını nedeniyle Mart ayından itibaren başlayan online eğitim süreci tüm yönleriyle takip edilmektedir. Salgının seyri bu süreçte uzaktan eğitimin daha uzun süre gündemimiz de olacağını göstermektedir. Özellikle EBA TV üzerinden yapılan eğitimlerle alakalı sistem altyapısı tam oturmadığı için yetersiz olduğu ortaya çıkmıştır. Bize gelen şikayetler velilerin sisteme girişte yaşadığı sıkıntılar, sistemin yetersizliğinin çok ciddi boyutlarda olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Online eğitime ulaşmak için gerekli olan bilgisayarı, tableti, interneti hatta televizyonu olmayan ailelerin durumu en ciddi problem olarak karşımıza çıkmaktadır. Van genelinde birçok mahallede de internet altyapısı olmaması en büyük sorunlardan bir tanesidir. Yaklaşık 6 aydan fazladır devam eden salgın sürecinde maddi durumu yeterli olmayan vatandaşlarımızın bu ihtiyaçlarının karşılanması yönünde iktidar hiçbir adım atmamıştır. Koronavirüs ile birlikte eğitimde eşitsizlik daha da artmıştır. Salgın nedeniyle uzaktan yapılan eğitim, öğretime öğretmenin dahil olmaması sürecin hedeflenen verimi sağlamadığını göstermiştir. Bu şartlar altında öğrencilerimizin verimli bir eğitim öğretim süreci geçirmesini bekleyemeyiz. Tüm bu gerçekler göstermektedir ki bilişim teknolojilerinde yaşanan hiçbir gelişmenin öğretmeni eğitim-öğretim faaliyetlerinin başaktörü olmaktan çıkarmayacağı görüldü” ifadelerini kullandı.

“EKSİKLİKLERİN GİDERİLMESİ İÇİN ADIM ATILMALIDIR”

   Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, eğitim süreciyle ilgili Van’da pek çok eksikliğin olduğunu vurgulayarak, öğrencilerin bilgisayar, tablet ve internet alt yapı sorununun bir an önce çözülmesi için adım atılması gerektiğini belirtti.

  İlhan sözlerine devamla; “Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz koordinesinde öğretmenlerimiz aracılığıyla tüm öğrencilerimizin bilgisayar, tablet ve internet altyapısı konusunda ki eksiklilerin tespitinin ivedi olarak yapılması ve bu anlamda Milli Eğitim Bakanlığı ve Valilik aracılığıyla eksikliklerin giderilmesi için adım atılmalıdır. Ayrıca Türkcell, Vodafone ve Türk Telekom’un yaşanan bu olumsuz durumu karaborsacı mantığıyla fırsata çevirmek yerine geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimiz için milli bir hassasiyetle hareket ederek altyapı eksikliklerini gidermeye ve fiyatları öğrenciler için cazip hale getirmeye, imkanı olmayan öğrenciler için sadece okul derslerine katılmaları için ücretsiz internet sağlamaya davet ediyoruz. En kısa zamanda hayatın normale dönmesi, yeniden okullarımızda öğrenci ve öğretmenlerimizin yüz yüze okula başlaması temennisiyle kamuoyuna saygılarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Van Bölge Gazetesi: Emre An

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2020, 16:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29