Stoltenberg'den, Türkiye açıklaması...

NATO üyesi 29 ülkenin savunma bakanlarını Belçika'nın başkenti Brüksel'de iki günlüğüne bir araya getiren toplantı sona erdi. Toplantı sonrasında basına açıklamalarda bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Afganistan'ın durumu, Suriye'nin kuzeyinde yaşanan gelişmeler, Türkiye'nin harekatı ve siber saldırılar hakkında açıklamalarda bulundu.

Stoltenberg'den, Türkiye açıklaması...

    NATO üyesi 29 ülkenin savunma bakanlarının  Brüksel'de bir araya geldiği iki günlük zirve sona erdi.

   Zirvenin ardından basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin, Suriye'nin kuzey doğusunda düzenlediği askeri harekatı ele aldıklarını, NATO üyeleri arasında bu konuda görüş ayrılıkları olduğunu, bölgede tansiyonun düştüğünü ve DAEŞ ile mücadele etmeye devam edeceklerini ifade etti.

    Bölgede çözüm arayışını sürdüreceklerini belirten Stoltenberg, Almanya'nın güvenli bölge için uluslararası destek teklifini olumlu karşıladıklarını, konuya kalıcı çözüm bulmaya çalıştıklarını söyledi.

    Stoltenberg, savunma bakanlarının NATO'nun misyon ve operasyonları ile güçlerin hazırlık durumunu da ele aldıklarını belirterek, "Vatandaşları korumak için güçlerimizin ihtiyaç olması halinde hızlı hareket etmesi gerekiyor" ifadesini kullandı.

   Sekreter Stoltenberg, bu çerçevede NATO uçaklarının, Avrupa çapında öncelikli muamele görmesini sağlayacak "Hızlı Hava Hareketliliği" girişiminde anlaşma sağlandığını duyurdu.

    Misyon ve operasyonlarda görevli NATO uçaklarına özel arama sinyali verileceğini ifade eden Stoltenberg, bu vesileyle söz konusu hava araçlarına Avrupa Hava Trafiği Kontrolü tarafından öncelikli muamele sağlanacağını kaydetti.

 

 

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2019, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER