Sünnetçioğlu: Van'da sağlık alanında önemli çalışmalar yapılıyor

Son yıllarda ülke genelinde ve Van’da sağlık alanında önemli gelişmeler yaşandığını vurgulayan Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, “Geçmiş yıllarla kıyaslandığında hem ülkemiz genelinde, hem de Van’da sağlık alanında çok önemli hizmetler gerçekleşiyor. Van’daki hastane yatak kapasitesi her dönem artıyor. Yeni yeni yan dallar ve çeşitli branş poliklinikleri hizmete açılıyor. Van’da hizmete açılacak olan Fizik Tedavi ve Psikiyatri Hastanesi ile birlikte sağlıkta çok daha iyi noktalara ulaşılacak” diye konuştu.

Sünnetçioğlu: Van'da sağlık alanında önemli çalışmalar yapılıyor

            Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, beraberindeki Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Adem Ergioğuz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Fatih Tamam ve Basın Halkla İlişkiler Müdürü Adem Yılboğa ile birlikte gazetemizi ziyaret etti.
Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Cafer Karaoç ve Yazı İşleri Müdürü Bişar Ulutaş ile görüşen Sağlık Müdürü Sünnetçioğlu, kentin sağlık alanındaki son durumu hakkında soruları yanıtladı.

 


             “BİRÇOK SORUN ÇÖZÜME KAVUŞTU”
Van’da ve ülke genelinde sağlık alanında çok büyük gelişmeler yaşandığını vurgulayan Sünnetçioğlu, “Geçmiş dönemlerde yaşanan sağlık sorunlarının birçoğu çözüme kavuşmuş. Ülke genelinde yeni yeni şehir hastaneleri kuruluyor. Van’da da yakın zaman içinde yeni hastaneler kurulacak. Van geçmiş dönemlere göre sağlık alanında önemli hizmetlerle tanıştı. Sorunlar elbette ki var, ancak geçmiş ile kıyaslandığında çok iyi bir noktadayız” ifadelerini kullandı.

 


           Göreve yaklaşık 9 ay önce geldiğini söyleyen Müdür Sünnetçioğlu, “Sağlık Müdürlüğü görevine dokuz ay önce başladım. Yapılacak acil hizmetlerden başladık. Kurumsallaşma adına adımlar attık. Muayeneden, aşıya, birinci ve ikinci basamak işlerini yürüttük. İlçelerde hastanelerin son durumlarını inceledik. Yapılması gereken işleri yapmaya gayret ettik. Sadece Saray İlçesi’nde hastanemiz yoktu, onun da temeli atıldı. Yine Alkol Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi olarak bilinen AMATEM ve Çocuk Alkol Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi olarak bilinen ÇAMATEM hastanelerinin yapımı sürüyor. Üniversitenin biraz ilerisinde yapılıyor” diye konuştu.

 


           “SAĞLIK ALANINDA GÜZEL GELİŞMELER YAŞANIYOR”
Geçmiş yıllara oranla ülke ve Van genelinde sağlık alanında önemli gelişmeler yaşandığını vurgulayan Sağlık Müdürü Mahmut Sünnetçioğlu, “Elbette bazı sıkıntılar oluyor. Ancak önceki dönemlere oranla ülke genelinde olsun, Van’da olsun sürekli yeni hastaneler açılıyor. Çok modern teknolojik cihazlar geliyor. Hastalar için yeni bölümler, yeni poliklinikler, yeni hastane türleri devreye giriyor. Birçok şehirde bildiğiniz üzere devasa ‘Şehir Hastaneleri’ kuruluyor. Van’da da Bölge Hastanesi’nin yanına yeni hastaneler inşa edilecek. 150 yataklı Fizik Tedavi ve Psikiyatri Hastanesi işlemler bittikten sonra kurulacak. Şehir Hastaneleri tabi bakanlığın talimatına bağlı. Ama yatak kapasitesi gittikçe artıyor. Şu an Van’da bin 500 civarında yatak sayısı. Yeni hastanelerle birlikte bu sayı artacak. Geçmiş dönemlerde bazı bölümlerde doktorlar bile yoktu. Van’da yeni yeni yan dalların açılması sevindirici. Sorunlar olduğunda bakanlığa ilettiğimizde gerekli desteği alıyoruz. Bu anlamda bakanlık yetkililerimize de teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 


            Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Cafer Karakoç da söz konusu ziyaretleri yaptığı için Müdür Sünnetçioğlu ve beraberindeki heyete teşekkür ederek, kentte sağlık alanında yapılan çalışmaları takdir ettiklerini, yaşanan sıkıntıların ise giderilmesi için ilgili herkese görevler düştüğünü hatırlattı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2019, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER