Takva: Gitmedik köy bırakmayacağız!

Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva, seçim çalışmalarını sürdürürken şimdiye kadar yapılmamış bir çalışma ile seçime hazırlanıyor. Hem kentte hem de ilçelerde çalışmalarını aralıksız sürdüren Takva, Başkale ilçesinde tam iki gece konaklarken, birçok ilçeye birden fazla yaptığı ziyaret ile gitmedik köy bırakmayacak bir çalışma ile seçmenle buluşuyor.

Takva: Gitmedik köy bırakmayacağız!

   Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva, seçim çalışmaları kapsamında ilçelerde özel bir çalışma sistemi ile ziyaretlerini sürdürüyor.

   Alışılagelmişin dışında aday gösterildikten bu yana Başkale ilçesine üç, diğer ilçelere de en ikişer kez ziyaret düzenleyen Takva, geceleri de ilçelerde konaklıyor. Şimdiye kadar siyasetçilerin gitmediği köylere giden Takva, burada vatandaşları tek tek dinliyor.

 

   BAŞKALE’DE İKİ GÜN BOYUNCA HALKI DİNLEDİ

   Aday olduktan sonra tam üç kez Başkale’ye giden Takva, son ziyaretinde tam iki gün boyunca ilçede ve bağlı köylerinde halk ile buluştu.

   Köylerde vatandaşların misafiri olan Takva, burada kalabalıklara seslenerek onlarla yerel seçim sürecini konuştu. Gittiği her yerde büyükşehir ve ilçelerde doğru seçim yapmanın önemine vurgu yapan Takva, Başkale halkına bu seçimde derin ideolojik saplantıların bir kenara bırakılması gerektiğini söyledi.

   Gittiği yerlerde kendisinden bahseden Takva, “Sizlere yabancı değilim. Hepinizin tanıdığı bildiği birisiyim. Kazanırsak da hep öyle kalacağız. Kapımız sizlere açık olacak. Van’da ve Başkale’de güzel işleri beraber yapacağız.” Dedi.

 

   BAŞKALE VAN’IN ÇATISIDIR!

   Başkale halkına, Başkale’nin alması gereken önemli hizmetler olduğunu söyleyen Takva, ilçe halkı ile yaptığı buluşmalarda şunları söyledi: “Başkale ilçemizde temel belediyecilik hizmetleri dışında yapacak önemli işlerimiz var. Mesela Gelincik-Güzareş Sınır Ticaret Merkezi’ni hemen açacağız. Yine Başkale’nin süt toplama merkezleri, mandıralara kavuşmasını sağlayacağız ve bunu ilk yılda yapacağız. Başkale’nin bunlara ihtiyacı var. Çünkü Başkale Van’ın çatısıdır. Başkale değişirse Van değişir. Başkale artık küçük ticaretin yapıldığı bir merkez değil Kapıköy’ün kavuşmaya hazırlandığı o uluslarası sınır kapısı olma benzeri bir pozisyonda kendisine yer bulmalı.”

 

   “İNSANLARIMIZ İHMAL EDİLMİŞ!”

   Takva’nın üst üste iki gün ziyaret düzenlediği ilçelerden bir diğeri de Saray oldu. Başkale’de olduğu gibi bir diğer Sınır kenti olan Saray’da da ücra ilçelere giden Takva, Karahisar, Örenburç, Koçbaşı, Turan gibi köylere gitti. İran sınırındaki Koçbaşı (Çılık) köyünü de ziyaret eden Takva, buraya ilk kez kendisinin ziyaret ettiğinin kendisine aktarılması üzerine, önceki dönem görev yapan yerel yönetimlere tepki gösterdi. Takva konuyla ilgili, “On yıl şehri yönetmişsin tenezzül edip köye gitmemişsin. Su yok, yol yok, okul yok, sevgi yok, sahiplenme yok!.. Korku var, baskı var, endişe var. Êdi bese, birayê ezîz!” dedi.

 

   TAKVA: EN ÇOK İLÇE HALKIMIZLA BULUŞACAĞIZ!

    İlçelerde, köylerde özellikle de sınır hattındaki köylerde topyekûn bir kalkınma hamlesi yapılması gerektiğini söyleyen Takva, “Bizim buradaki insanlarımıza hizmet getirmekten söz etmeden önce onları kucaklamamız lazım. İnsanlarımız ihmal edilmiş. Özellikle sınır hattındaki köylerimizde yaşayan insanlarımız ciddi sıkıntılar yaşamış. Kaçakçılık bu bölgelerin kaderi olmamalı. İnsanlarımız ithalat-ihracat ile ekonomik bir kalkınmanın parçası olmalı. Bunu yaparken de esas potansiyelimiz olan tarım ve hayvancılığı da büyümenin bir diğer dişlisi haline getirmeli. Burada büyük zenginlikler heba oluyor. Biz ilçedeki, köydeki vatandaşlarımıza tüm kenti kapsayan kalkınma ve hizmet modelini anlatıyoruz. Biz bu süreci beraber yürüteceğimizi söylüyoruz. Biz bu seçimi de bu kentin geleceğini de beraber kazanacağız” ifadelerini kullandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2019, 12:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29