Takva: Öyle bir tweetim yok!

Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva, kendisini yıpratmaya dönük bir takım çalışmaların olduğunu söyleyerek, "Sosyal medyada attığım söylenen paylaşım kesinlikle bana ait değildir. Amatörce hazırlanmış bir kurgudur" dedi. Takva, kendisiyle ilgili dolaşan fotoğrafın ise doğru olduğunu, bunu kimseden saklamadığını belirterek, "Benim fotoğrafımı çeken ve servis edenleri iyi biliyorum. Bu paylaşımı yapmak mı onları yurtsever, milliyetçi, adil, namuslu yapar? Bunlar beyhude uğraşlardır" dedi.

Takva: Öyle bir tweetim yok!

         Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva, adaylığı ve adaylığı sonrası gelişen olayları Van FM'de Gazeteci-Yazar Ziya Türk'e konuştu.
     İsminin açıklanmasının ardından adeta gündem olan ve en fazla konuşulan kişi olan Necdet Takva, özellikle sosyal medyada attığı iddia edilen bir tweetin büyük ses getirmesinden sonra açıklama yaparak, kesinlikle öyle bir paylaşım yapmadığını dile getirdi ve amatör bir kurgu olduğunu söyledi.

 


        Hiçbir partiyle ilişkisi olmadığı halde söz konusu görevin kendisine verilmesinin onur olduğunu belirten Takva, hayatı boyunca bir siyasi parti ile yakınlığı veya ilişkisi olmadığını söyleyerek, "Başarılı çalışmalarımız halk tarafından takdir gördü. İnsanlar gayretimizi değerlendiriyor ve teşekkürünü bizlere iletiyordu. 2019 yılında yapılacak olan seçimlerle ilgili değerlendirmelerimiz de malumunuzdur. İnsanların bizi bir göreve layık görmeleri bizim için onurdur" dedi.

 


          "SÜRECİN NASIL GELİŞTİĞİNİN KULİS BİLGİSİ BENDE YOK"
    Adaylık sürecini değerlendiren Başkan Adayı Necdet Takva, "Bu süreç nasıl gelişti, inanın arka planını tam olarak bilmiyorum. İleride bu ortaya çıkar. Van kamuoyu şunu çok iyi bilsin ki, ben bir yerleri bırakıp bir yerlere gitmedim. Durduğum yer belliydi. Önceki Çarşamba günü Cumhurbaşkanlığı köşkünden arandım. Bir davet aldım ve bunu akrabalarıma söyleyerek, apar topar Ankara'ya, İstanbul üzeri uçakla gittim. Akşam köşkte önce Genel Sekreter Hasan beyle görüştüm. Ardından Bakan Ömer Çelik ile görüştüm. Siyasi anketlerden ismimin çıktığını belirttiler. Daha sonra Ömer Çelik benim anketlerde birinci sırada olduğumu söyleyip, fikirlerimi aldı. Bana, 'Seninle ilgili bir değerlendirme yapılıyor, ben seni arayacağım' dedi. 'Emredersiniz Sayın Bakan' dedim. Daha sonra Cumhurbaşkanı beni aradı ve 'Sayın Başkan bu kadar muhalefet yeter. Hayallerin olduğunu biliyoruz, gel hayallerini gerçekleştir' dedi. Ben de 'Kader-kısmet işidir Sayın Cumhurbaşkanım, takdir ne ise o olur' şeklinde yanıt verdim. Ardından Cumhurbaşkanımız değerlendirmenin tamamlandığını belirterek, benim adaylığıma karar verdi" ifadelerini kullandı.

 


         "ADAYLARIN BELİRLENMESİ ESNASINDA KILI KIRK YARDILAR"
   Adayların durumuyla ilgili kılın kırk yarıldığını ve her şeylerinin araştırıldığını belirten Takva, "Adaylık belirlenince her konuyla ilgili detaya dikkat edilir. Devlet denen olgu bizi iyi bilir. Bizim kendimizi anlatmamıza gerek yok. Birilerinin bizi yıpratma girişimlerini görüyoruz. Bazı haksız eleştirilere gülüyorum. Bahse konu üzerine, bir yaşlı kadına yapılan işkence üzerine benim Adalet ve Kalkınma Partisi'ni hedef alan 'Bu işkenceyi yapan babam da olsa evime almam' gibi sözde bir açıklamam olmuş, kesinlikle böyle bir ifadem yok. Sosyal medyada böyle bir tweetim yok. Çok amatörce hazırlanmış bir kurgu söz konusu. Benim 2012'de twittere üye olduğum esnadan, 2015 sonuna kadar tüm twitleri, benim bir doğum günümde kitaplaştırarak bana hediye edildi. O kitap bende duruyor. Şimdi daha önce neler paylaştığına fazla ulaşamıyorsun, çok geçmişe doğru gidemiyorsun. 2014 Mart ayı sabah 06.00'da atılmış bir twit. Sözde benim attığım söyleniyor. Montajı çirkin duruyor. Şimdi ben muhalif kimliğimle bilinen biriyim. Hayatım boyunca kimsenin kişisel haklarına saygıyı aşan bir değerlendirmem olmamıştır. Doğruluktan ayrılmayan biriyim. Yazdığımı silen biri de değilim. Şeffaf, hesap verir bir aktör olmaya çalıştım" diye konuştu.

 


           Adalet ve Kalkınma Partisi'nin önemli bir reformu başardığını ve değişime önem verdiğini ortaya koyduğunu anlatan Takva, "Ak Parti bir değişim ve dönüşümün işaretini verdi. Ben ülkemi, halkımı seviyorum. Ülkem ve bayrağımla ilgili hiçbir sorunum olmadı. Kürt olduğumu söylerim, ama milliyetçilik noktasına taşımam onu" dedi.

 


          Yerel seçimleri kazanacaklarına yürekten inandığını belirten Takva, "Renkli ve zevkli bir seçim olacak. Van tarihinin en önemli seçimlerini yaşayacak. Bizim bu seçimi kazanacağımıza inanıyorum. Adaylığım inanılmaz bir tepkiye yol açtı. Bunların farkındayım. Eleştiriye açığım, yazsınlar. Ama yanlış iş yapmasınlar" şeklinde konuştu.

 


            "ELEŞTİRİLERE SABIRLA YAKLAŞIYORUM"
   Adaylığı açıklandığında Ak Parti teşkilatlarının bir kısmında eleştiriler olduğunu söyleyen Takva, "Beklemek lazım. Onları da anlamaya çalışıyorum. Ama benden ve kentten çok yabancı isimler aday oldu. Tuhaf bir şey. Ben hayatımı bu şehirde geçirmişim. Ak Parti'li politikalarla zaman geçirmiş ve onlara dokunmuş biriyim. Onların alanını genişletmeye dönük bir kişiyim. Siyasi birinin yaklaşımı nedir, daha geniş kitleye ulaşmak. Ben bunu başarmaya çalışacağım. Herkesin bunu anlamasını istiyorum. Bence çok daha kısa sürede teşkilattakilerle birlikte bir gelecek kurguladığımız, bir yerel seçim zaferi ile bunu o arkadaşlarımız daha fazla içselleştireceklerdir. Adaylar konusunda belli isimler tartışılıyordu. Eski Bakanımız Hüseyin Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Gülşen Orhan, yine aday adayları bu isimler tartışılıyordu. Ben de bu isimleri duyuyordum. Ama karar bizde verildi. Ben bile kendimi bu duruma angaje etmek için zaman bekliyorum. Ziyaretlerde teşkilat mensuplarının bakışından bu şaşkınlığı anlıyorum, ama bana demiyorlar. Bana karşı hakikaten saygı gösteriyorlar. Ziyaretlerimizde bunu görüyorum, onlara çok teşekkür ediyorum" dedi.

 


            Van'da esnaf ziyareti yaptıklarını ve kendilerine olan teveccühün kendilerini mutlu ettiğini anlatan Takva, "Esnaflar olumlu karşıladı. Zaten biz onlara yabancı değiliz. Çok sevinçli olanlar vardı. Sarılıp ağlayanlar oldu. Bu şehri yönetmek için aday olduk. Belki de dünyaya model olacak bir yerel seçim çalışmasını ortaya koymaya çalışacağız. Merkezi düzeyden çok fazla destek almasak bile inşallah bunu başaracağımıza inanıyorum. Belediyeler kaynak yaratan ve zenginlik oluşturan yerlerdir. Belediyeyi sadece merkezi yönetimden alacağımız desteklerle değil, kendi oluşturacağımız kaynaklarla çok iyi bir noktaya taşıyacağız inşallah. Kafamızda çok güzel projeler var" diye konuştu.

 


         "YAKINDA SAHAYA İNECEĞİZ"
    Yerel yönetimlerin ne kadar kötü anlamda kurumsallaştığının şahidi olduğunu söyleyen Takva, "Bu şehrin yaşayanı olarak yerel yönetimlerin durumunu iyi biliyorum. Bunları konuşacağız. Ama yakında sahaya inerek halka dokunacağız. Bana her türlü eleştiride bulunuyorlar, ama hırsızdır diyemiyorlar veya kötü bir yöneticidir diyemiyorlar. Belediyeyi yönetemeyeceğimi söyleyemiyorlar. Halk diğer eleştirilere güler" ifadelerini kullandı.

 


          Adalet Kalkınma Partisi'nin devrimcilik ruhunu herkesin anlaması gerektiğini ifade eden Takva, "Benimle ilgili kararların, önümüzdeki süreçte devam edeceğini düşünüyorum. Ulusal düzeyde bu kadar konuşulmam, gündem olmam herkesin dikkatini çekti. Sayın Cumhurbaşkanımız Ak Parti'nin bir devrimci parti olduğunu söyledi. Ben değişim ve dönüşümün işaretlerinden biriyim. Ak Parti toplumun birçok katmanını siyasi sürece dahil ediyor. Sayın Cumhurbaşkanı ülkeyi bütüncül bir yaklaşımla ve tüm aktörlerin katılımıyla yönetsel yeni bir modelin başlangıcı olarak değişime önem veriyor. Biz de samimiyetle bu değişim ve dönüşüme katkı sunacağız. Bunu en iyi şekilde de biz yapacağız. Politikalarda da değişim olacak. Biraz daha üst düzeyde açıklamalar olunca, herkes bunu daha iyi anlayacak. Herkesin mutlu olacağı ve kendisini en iyi şekilde ifade edebileceği yeni bir dönemin açılımı var. Bu açılıma başta Kürtler olmak üzere herkes destek olmalı" diye konuştu.

 


          "SOSYAL MEDYADA DOLAŞAN FOTOĞRAFI KONUŞTU"
    Kendisi ile ilgili sosyal medyada dolaşan fotoğrafı da konuşan Takva, "O fotoğrafı kimin çektiğini biliyorum. Nereden servis edildiğini de biliyorum. O fotoğrafı çeken arkadaşın şimdi nerede olduğunu biliyorum. O fotoğraf var mıdır, vardır. Ama öyle bir tweet yoktur. Doğruya doğru diyeceğim, yanlışa yanlış diyeceğim. Ama insanların özelinin bu şekilde paylaşılması doğru değil. O fotoğrafı servis etmekle ne yapacaksınız? Beni o paylaşımla yıpratmak isteyenler, kenti daha iyi yöneteceklerini mi sanıyor? Bu mu onları muhteşem bir yönetici, yurtsever, milliyetçi, devletçi veya namuslu yapacak? Bir de tersinden empati yapın. Tamam siz birini olumsuzlayan bir yönüyle yıpratmaya çalışıyorsunuz. Sen tam tersini yaparak, 1 milyon 106 bin kişiye daha iyi hizmet edeceğini mi söylüyorsun? Bu mu mesajın? Bunu sormak lazım. Halk bunu görüyor. Kimsenin böyle bir derdi yok. Ama nihayetinde arkadaşlar bunu biliyor ve yasal süreci başlatacağız. Benim de o arkadaşlarla ilgili fotoğraf var, ben de mi paylaşayım. Sen o fotoğrafı paylaşırsan, Necdet Takva'nın bu işi yapamayacağını mı sanıyorsun? Hangi akıl buna inanır? Hangi ortalama zekâ seviyesindeki kişi buna inanır? Ben halkımızın bize güvenmesini ve bizi desteklemesini istiyorum" ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetei -Bişar Ulutaş

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2018, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29