Takva: Van kazansın istiyoruz!

Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva, 31 Mart seçimlerinde belediye başkanı seçilmesi halinde parti rozetini çıkaracağını ifade ederek, "Biz kendimizin değil, kentimizin kazanmasını istiyoruz. Dolayısıyla Van kazansın diyoruz" dedi. Takva, görev ve sorumluluğunun ne kadar zor olduğunun da farkında olduğunu ifade ederek, bunu halkla birlikte başaracaklarını dile getirdi.

Takva: Van kazansın istiyoruz!

    Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva, parti heyeti ile birlikte Van'a geldi. Van Ferit Melen Havalimanı'nda yoğun bir kalabalık tarafından karşılanan ve araç konvoyları eşliğinde parti önündeki mitinge katılan Başkan Adayı Takva, TSO'daki başarılı çalışmaları seçilmesi halinde devam ettireceklerini belirtti.

    Takva'dan önce söz alan Ak Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, yerel seçimlerin önemine vurgu yaparak, en stratejik seçimin 31 Mart 2019 yerel seçimleri olduğunu belirtti.

    Türkmenoğlu, "2014 seçimlerinde Van, büyükşehir statüsüne kavuştu. Daha önce İl Özel İdaresi'ne gelen bütçe, artık Büyükşehir'e geliyor. O yüzden bu kaynakların iyi değerlendirilmesi için Ak Parti'ye destek olunması gerekir. Son yerel seçimlerde Van'a gelen kaynaklar heba oldu. Şimdi yeniden bu kaynakların heba olmaması için Ak Parti'yi desteklememiz lazım. Kayyumlarla birlikte güzel bir Van meydana çıktı. Edremit'te başlayan hizmetler İpekyolu'nda devam ediyor" dedi.

     "ADAY ADAYI SAYISINDA ARTIŞ VAR"
    Birbirinden değerli birçok aday adayı olduğunu, ancak herkese adaylık verilmesinin mümkün olmadığını söyleyen Türkmenoğlu, "Fakat önceki seçimlere oranla aday adayı sayısı arttı. Tüm aday adaylarımıza teşekkür ediyoruz. Ama sonuçta bir kişi belirlenecekti. Genel Merkez kimi aday göstermişse saygı duyup onun için çalışmalıyız. Allah'ın izniyle biz adayımızı yürekten destekleyeceğiz. İşte Genel Merkezimiz ve Cumhurbaşkanımızın duyurusu ile Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva oldu. Allah'ın izniyle çok önemli hizmetlere talibiz. Kent Meydanı'ndan, Çevre Yolu'na kadar birçok projenin tamamlanması için gayret edeceğiz. Arıtma Tesisi tamamlanacak. Katı Atık Bertaraf Tesislerimiz hizmete açılacak. Necdet Takva'nın seçilmesiyle birlikte inşallah yarım kalan projeler ve yapılması gereken tüm işler yapılacaktır" ifadelerini kullandı.
Mitinge katılan önceki vekillere de teşekkür eden Türkmenoğlu, mevcut milletvekillerine de şükranlarını dile getirdi.
Daha sonra kürsüye davet edilen Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva'ya Ak Parti rozeti takıldı.
Takva, Türkçe ve Kürtçe selamlamanın ardından konuşmasına başladı.
Takva, birkaç gün önce sanayicinin temsilcisi olarak, Van TSO Başkanı olarak görev yaptığını, ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görevlendirmesiyle Büyükşehir Adayı olarak halkın karşısına çıktığını ifade etti.

     "BU ONUR VERİCİ GÖREVLENDİRMEDEN KAÇMADIM"
      Halka hizmet etmek ve üstüne düşen borcu ödemek için yola koyulduğunu anlatan Takva, "Bu onur verici görevlendirmeden kaçmadım. Bildiğiniz gibi Van halkı bugüne dek kendine ait olmayanlara gösterdiği teveccühü, artık kendisi için, kendi şehri için kullanacaktır. Ben Van halkına güveniyorum. Beni tanıyanlar iyi bilir, Van'ı öncelemekten başka hiçbir kaygı taşımadım. TSO Başkanı iken neler istedik, bu kenttekilerin bu kenti yönetmesini istedik. Dilimiz döndüğünce değişimin olmasını istedik. Bu kenti, kentin evlatları yönetsin istedik. Bu kent sınır bekçiliği yapmasın, kazansın, çalışsın, çalıştırsın istedik. Beyin göçünün sona ermesini istedik. Bunlarla birlikte bu kentin onyıllar boyunca yaşadığı gözyaşı, acı ile değil, güzelliklerle anılmasını haykırdık. Tüm bu isteklerimiz bir noktaya kadar oldu. Siyasetçilerimize sürekli önerilerde bulunduk. Seçim zamanında profiller çizip, bu kenti kimlerin yönetmesine ilişkin görüşler bildirdik. Şimdi siyaseten ve yönetim olarak işimizin kolay olmadığını biliyoruz. Dezavantajlı bir bölgede hizmet yarışı vereceğiz. Daha önce halkımızın desteğini istedik, aldık ve başardık. İnşallah yine kazanacağız" ifadelerini kullandı.

    TAKVA: "BENİM SİZE VERECEĞİM SÖZLERİM VAR"
    Kendisine görev tevdi edilir edilmez, 'Halktan olacağız, sıradan olacağız' dediklerini anlatan Takva, "Beni, ekibimi, bizleri gidip başka kentlere, başka yerlere sormanıza gerek yok. Beni Şamranaltı'ndaki komşuma, Cumhuriyet Caddesi'ndeki iş yeri sahibine, odada oturup çay içtiğimiz tüccara sormanız yeter. Neleri yapacağımızı sizler çok iyi biliyorsunuz. Benim şu anda sizlere kendimi anlatmama gerek yok. Ama size şu sözü veriyorum. 31 Mart akşamı Belediye başkanı olduktan sonra rozetimi çıkaracağım. Bilinen klasik siyasetçilerden olmayacağız. Yalan asla konuşmayacağız. Boş vaatlerde bulunmayacağız. Bahanelere sığınmayacağız. Bunlar benim size vereceğim söz. Ticaret Odası'ndaki başarımızı burada da sürdüreceğiz. Yereli yönetirken halkımızı en iyi şekilde temsil etmeye gayret edeceğiz. Çünkü biz, belediye başkanlığının şehrül emin, yani şehrin emini olduğunu iyi biliriz. Aziz Vanlılar bu seçimi politik bir düşmanlığa çevirmeyelim. Barış içinde bir yarış olsun. Bu seçim kimsenin kimseyle bir halk muharebesi olmasın. Daha önce bu kenti siyasetçilerin önüne koyduğumuz ilkemizi sürdüreceğiz. Bu kent acılar yaşamasın istiyoruz. Daha fazla ötekiler yaratmayacağız. Biz öteki değiliz, bu kentin sahibiyiz. Düğününüzde, taziyenizde yanınızda oturan komşunuz, arkadaşınız olsun. Bu seçimlerin barış içinde geçmesini arzuluyoruz" dedi.

    "HALKIN İÇİNE GİRECEĞİZ"
    Geleneksel seçim stratejilerini değiştireceklerini anlatan Takva, "Sayın Cumhurbaşkanımız değişimin işaretini verdi. Çevre ve görüntü kirliliği oluşturmayacak, kapalı salon toplantıları yapmayacağız. 24 saat halkın içinde olacağız. Sorunların çözümü için birlikte yola koyulacağız. Kentin ihtiyaçlarına birlikte karar vereceğiz. Beni tanıyanlar bunu başarabileceğimize inanır. Önümüzdeki süreçte ilçelerde de çok önemli isimlerin adaylığıyla yeniden sizlerin huzurunuza çıkacağız. Projelerimizi o zaman açıklayacağız. 31 Mart'ta Van Büyükşehir ve ilçelerini birlikte kazanacağız. Çünkü ben burada sadece bir figür olmayacağım. Çünkü burada olmanın siyasi, iktisadi, idari farklı anlamları var. Bu yeni bir süreç ve yeni bir anlayış. Bu, çok klasik bir süreç değil. Bunu sizinle birlikte başaracağız. İnşallah bu seçim kendimizin değil, kentimizin seçimi olacaktır. Bu görevi bize layık gören başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Adaylığımın ilanından itibaren bana desteklerini sürdüren önceki milletvekillerine, mevcut milletvekillerine, il başkanımıza, partimin tüm kademelerindeki görevlilere ve basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Ya Allah, Bismillah diyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum" ifadelerini kullandı.
Takva'nın ardından söz alan Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, 2014 seçimleri öncesi kente girdiklerinde sanki düşmanmış gibi karşılandıklarını, ancak o günlerin geride kaldığını belirterek, "Şimdiki huzurun kıymetini iyi bilmeliyiz. Kişi hangi cenahtan olursa olsun, buyursun gelsin şehrine hizmet etsin istiyoruz. Siyasi olarak artık tartışmanın içinde olmayacağız. HDP'li gençlere de söylüyoruz, artık siz de gelin hizmete soyunanlara destek olun. Ak Parti Türk'ün, Kürt'ün, Lazın, her vatandaşın partisidir" diye konuştu.

    Ak Parti Milletvekili Osman Nuri Gülaçar ise 31 Mart'a kadar insanları ikna etmek için gayret göstereceklerini ifade ederek, "Kavga etmeden, gürültü patırtı çıkarmadan bu seçimi kazanacağız" dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2018, 17:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29