Tamer: Sosyal yardımların mimarı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır

Van'da Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi veya mağdur ailelere yapılan sosyal yardımların, toplumun bir kesimi tarafından 'Bu yardımları Avrupa Birliği yapıyor' şeklindeki iddiaların tamamen yalan olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, söz konusu yardımların bir devlet politikası olduğunu ve sosyal yardımların mimarının Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu belirtti.

Tamer: Sosyal yardımların mimarı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır

      Van FM'de Gazeteci Ziya Türk'ün hazırlayıp sunduğu Van'da Gündem programının konukları; Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer ve Sosyal Hizmet ve Yardımlar Daire Başkanı Erkan Akın oldu.
Söz konusu programda Van'da yapılan sosyal yardımlar konuşuldu.

 


          "VATANDAŞI, DEVLETTEN SOĞUTMA ÇABALARI OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ"
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, çok uzun süredir bazı kesimler tarafından belediye veya devletin diğer kurumları tarafından yapılan yardımların başkalarına mal edilmek istendiği, bu yolla devleti vatandaştan soğutma amacının gizli olduğunu belirtti.

 


        Tamer, "Bizim yaptığımız yardımlar zaman zaman birileri tarafından 'Bu yardımları Avrupa Birliği gönderiyor, onların desteğiyle yapılıyor' şeklinde iddialar ve algı operasyonları yapılıyor. Oysa Büyükşehir Belediyesi ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ve İl Müdürlüğü'nün yaptığı yardımlar devlet aklı ile yapılıyor. Sosyal yardımların mimarı da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Halkımızın bu konuda çok daha bilinçli olması gerekir" dedi.

 


      Tamer, insanların faydası için sosyal açıdan ne gerekiyorsa yapmaya çalıştıklarını söyleyerek, "İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın anlayışı dahilinde çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

 


         TAMER: "CUMHURBAŞKANIMIZIN TALİMATI VAR"
Halkın gönlüne hitap edilmesi noktasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kesin talimatlarının olduğunu söyleyen Tamer, "Sayın Cumhurbaşkanımız kaymakamların yüzüne baka baka söyledi. 'Ne kadar yol yaparsanız, ne kadar hizmet ederseniz edin, eğer bir vatandaşın gönlüne dokunamıyorsanız, eğer bir vatandaş aç kalıyorsa yaptığınız hizmetler işe yaramaz' şeklinde konuştu.

 

         Cumhurbaşkanımızın bu talimatı bizler için de geçerli. Bizler Büyükşehir olarak her sabah hastanelerin önünde ve Ulu Camii önünde sıcak çorba dağıtıyoruz. Van'a gelmiş, ama yatacak yer bulamayanlar için misafirhanemiz vardır. Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği veriyoruz. Sosyal Hizmet ve Yardımlar Daire Başkanı Erkan Akın ise mağdur ailelerin en iyi şekilde tespit edildiğini, yardım isteyen vatandaşların da araştırıldığını, gerçek ihtiyaç sahibi olup olmadığını belgelemesini istediklerini ifade etti. Akın, zaman zaman yardımları suiistimal eden ve bu işi meslek haline getirmek isteyenlerin olduğunu dile getirerek, bu şahıslar yüzünden gerçek ihtiyaç sahiplerinin mağdur olabildiğini belirtti.

 


        Akın, engelli vatandaşlara da hizmet ettiklerini belirterek, "Engellilere yönelik araçlarımız var. Engelli vatandaşlarımızı bu araçlarla evlerinden alıp hastanelere bırakıyoruz. İhtiyaç halinde doktor raporlarına da bakarak onlara gerekirse akülü veya manuel tekerlekli araç veriyoruz. Hareket edemeyen engelli vatandaşa onlara uygun araç veriyoruz. Yine beş adet engelli şarj istasyonumuz var. Parklarda veya AVM önlerine bırakıyoruz. Bunların da kontrollerini düzenli yapıyoruz" şeklinde konuştu. Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2018, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29