Tandoğan: Mevcut yönetim 5 yılımızı heba etti

Van Arıcılar Birliği Başkanı ve aynı zamanda Van Ticaret Borsası Başkan Adayı Halil Tandoğan, mevcut Van TB yönetiminin beş yıldır odayı yönettiğini, ama Van'ın birçok sorununa yabancı kaldığını belirterek, "Çözüm noktasında görüş ve önerileri olmadı. "Görmedim, duymadım, bilmiyorum" diyerek, el âlemi sersem, kendilerini akıllı sandılar" ifadelerini kullandı.

Tandoğan: Mevcut yönetim 5 yılımızı heba etti

    Van Ticaret Borsası seçimlerine az bir vakit kala adaylığını açıklayan üç isimden biri olan Van Arıcılar Birliği Başkanı Halil Tandoğan, tarım ve hayvancılık konusunda tecrübe sahibi olduğunu söyleyerek, "Bana ait şirketlerim bu alanda faaliyet gösteriyor. Tarım ve hayvancılık bu kentin geleceğidir. Bizler de bu şehrin yeniden küllerinden doğması için gece gündüz demeden çalışacağız" ifadelerini kullandı.

    "ÖNEMLİ PROJELERİMİZ VAR"
   Tandoğan, hayata geçirmeyi düşündüğü projelere değinerek, "Borsaya gelir getirici projeler yapacağız. TOBB'a bağlı Borsalar Arası İşbirliği, Borsalar Arası Bilgi Havuzu, Avrupa'da hayata geçen et ve mamulleri için Coğrafi Tescil İşaret uygulamasının Van'da da hayata geçmesi, Süt Toplama Merkezi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Van - Hakkari il ve ilçelerinde Tarım Kredi Kooperatiflerinin kurulması projelerimiz hazır. Özelikle Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) bir toplantısını Van'da yaptıracağız. TOBB'a bağlı tüm borsa başkanları ile Van'da toplantı yapacağız. TÜSİAD'ı muhakkak Van'a getireceğiz. Biz proje üreten yönetim anlayışına sahip olacağız. Oturduğumuz yerden yönetme anlayışına karşıyız. DAP, DAKA, Tarım Kırsal Kalkınma, TKDK ve AB desteği var. Son yıllarda Gevaş'ta sebze üretimi arttı. Bu üreticilerin hibe ve destek programlarından faydalanmaları için destek danışmanlık ofisi kuracağız. Hayvancılıkla ilgili sorunları ve çözüm önerilerini masaya yatıracağız. Rusya'da yetişen ve çoklu doğum yapan Romanov koyun ırkının Van'a damızlık olarak gelmesi için öncülük edeceğiz. Türk Mahsulleri Ofisi TMO lisanslı depoculuk, burada kurulması için gerekli projeler hazırlanacak. Van Organize Hayvancılık Projesi'nin OHB hayata geçmesi için en büyük paydaş biz olacağız ve takip edeceğiz. Toprak Analiz Laboratuvarında gıda su vb tahlillerin yapılması için gerekli çalışmaları başlatacağız. Tarım Teknolojileri Okulu temellerini atacağız. Kurumlarla çok uyumlu bir şekilde çalışmayı hedefliyoruz" dedi.

    "BEŞ YILDIR BU YÖNETİM NE YAPTI?"
    Konuşmasında mevcut yönetime yönelik eleştirilerini sıralayan Tandoğan, "Beş yıldır görevde bulunan bu yönetim, acaba ne yaptı? Bu soruyu herkesin sorması lazım. Bunlara bir yetki verildi, ama bunlar verilen yetkinin kıymetini bilmediler. Kredilerini erken tükettiler, zamanlarını boşa harcadılar, 5 yılımızı heba ettiler. Van'ın sorunlarına Fransız kaldılar. Çözüm noktasında görüş ve önerileri olmadı. "Görmedim, duymadım, bilmiyorum" diyerek, el âlemi sersem, kendilerini akıllı sandılar" şeklinde konuştu.
    Tarım ve hayvancılık alanındaki ciddi projelerin şehre pozitif değer katacağını anlatan Halil Tandoğan, "Bu alanda geliştirilecek ciddi projeler, deyim yerindeyse Van'ı uçurur. Van'da bu işin kilidi Borsa, anahtarı ise biz ve bizi destekleyen üyelerimizdir. Van'ın Tarım Hayvancılık ve Gıdada söz sahibi olması için VATBO Başkanlığına aday oldum. Tabi bu kararı Borsanın kuruluş ve gelişmesinde emeği olan büyüklerimiz, üyelerimiz, bazı STK temsilcileriyle yaptığımız istişareler sonucu aldık" şeklinde konuştu.
   Diğer şehirlerdeki borsaların model projeleri olduğunu, ama mevcut yönetimin bu projelerden bile örnekler alamadığını dile getiren Halil Tandoğan, "Batıda bulunan Borsaların model olan projeleri var. Bu projeleri örnek alabilirlerdi. Van merkezli Borsalar arası iş birliğini geliştirebilirlerdi. Maalesef böyle bir dertleri olmadı. Çünkü bu anlayışın Van ve VATBO gibi bir dertleri de yok. İşleri güçleri varsa yoksa oraya buraya hava atmak oldu. Ama bu yol, yol değil. Yolun sonu çıkmaz sokaktır" dedi.

    "YANLIŞLARA SÜREKLİ KARŞI ÇIKTIM"
   Yönetimin yanlışlarına itirazlarının olduğunu söyleyen Tandoğan "Bu yönetimin yanlışlarına tek başıma karşı çıktım ve haksız uygulamaların önüne geçmeye çalıştım. Yanlış, hatalı ve haksız tutumlarında ısrar etmemeleri için yazılı ve sözlü uyarılar yaptım. Her defasında bile bile hata, haksızlık ve yanlışta ısrar etmenin, kahramanlık olmadığını söyledim" ifadelerini kullandı.
   Önceki Van TB Başkanı Feridun Irak'ın projelerine değinen Tandoğan, "Feridun Irak ve arkadaşları VATBO'nun kurucuları idi. Bu ekip Van'a inanılmaz projeler kazandırdı. Türkiye'ye model olan VOTAŞ'I kurdular, Tuşba İlçesinde yeni hizmet binası yaptılar, ilçenin 2 kamu bankası bu binada faaliyet gösteriyor. Seracılık, Savatlı Gümüş İşlemeciliği, KOSGEB Girişimcilik Belgesi, Gemi Kaptanlığı Eğitimi, Van Balığı Konservesi ve daha nice projeleri bu insanlar gerçekleştirdi. VATBO'nun Web sitesine bakın hale eski yönetimden kalan projeler var. Mevcut yönetim ise daha hiçbir şeyi başaramamış. Ama beni asıl yaralayan olay VATBO'yu Van'a kazandıran kişilerin mermer işlemeli portelerini, oradan söküp, kırmalarıdır. Bu yanlıştan dönmeleri için mecliste çok mücadele ettim" dedi.

   Halil TANDOĞAN kimdir?
   1978 yılında Van’da doğdum. Evli ve 4 çocuk babasıyım.
 Ailem tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor. Şirketlerim bu alanda faaliyet gösteriyorum. Van Ticaret Borsası Meclis üyeliğim var.
Birçok sivil toplum kuruluşunda çalışmalarım oldu. Birçok sivil toplum kuruluşunun kuruculuğunu ve sözcülüğünü yaptım. Ülkem ve Van’ın meseleleri konusunda devamlı duyarlı oldum.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2018, 08:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER