Tasan: Yerel gazetelerin sıkıntıları giderilmelidir

Hür Dava Partisi (Hüda Par) Van İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan ve beraberindeki heyet gazetemizi ziyaret ederek, basın mensuplarının yaşadığı sıkıntıların son bulması gerektiğini belirtti. Tasan, ihale ilanlarını yayınlayarak ayakta kalmaya çalışan yerel gazetelerin, sıkıntı yaşadığını bildiklerini söyledi.

Tasan: Yerel gazetelerin sıkıntıları giderilmelidir

     Hüda Par İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, Yöneticiler; İsmail Gültepe, Nezir Aydın, Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Tasan, Tuşba Gençlik Kolları Başkanı Murat Bayram 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle gazetemizi ziyaret etti.
    Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Bişar Ulutaş ile görüşen Tasan ve beraberindekiler, İl Başkanı Av. Rasim Sayğın'ın selamını iletti ve gazetecilerin gününü tebrik etti.
     Mesai mefhumu göstermeksizin çalışan ve işini en iyi şekilde yapmaya çalışan tüm gazetecilerin gününü kutlayan İl Başkan Yardımcısı Tasan, "Bugün, sizlerin gününüz. Bizler de parti heyeti olarak sizin gününüzü ziyaretimizle tebrik etmek istedik. Yerel Basının sıkıntılarını biliyoruz. Yaptığımız görüşmelerde; bazı kurumların ihalelerinin çoğunu gazetelerde yayınlatmadan yaptığını öğrendik. İnşallah bizler de ilgili kurumlarla ve yetkililerle yapacağımız görüşmelerde sizlerin bu sıkıntısını gündeme taşımaya çalışacağız. Kurumların ihalelerini gazetelerde yayınlatmamaya çalışmasını yanlış buluyoruz. Şeffaf ihaleler, gazetelerde yayınlanan ihalelerdir. Muhatapları ile gerekirse bu konuyu bizzat görüşeceğiz" ifadelerini kullandı.
   Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Bişar Ulutaş ise bazı kurumların ihalelerini gazetelerde yayınlatmamak için farklı yollara başvurduğunu söyleyerek, "Özellikle bazı kurumların 50-55 bin TL'nin üzerinde maliyeti olan ve yerel gazetelerde yayınlatılması zorunlu olan ihaleleri bölüp-parçalayıp öyle ihaleye çıktığını ve yerel gazetelerde söz konusu ihaleleri yayınlatmadığını biliyoruz. Bu, kesinlikle suçtur. Şu an son yıllarda yayınlanan ve yayınlanmayan ihaleleri tek tek inceliyoruz. Tüm bu ihaleleri belirledikten sonra, ilgili kurumlarla görüşüp, gerekirse savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Sizler de muhalefet partileri olarak bu sorunumuzu gündeme taşırsanız seviniriz" dedi.
   Ziyaret, objektiflere verilen pozlarla son buldu.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2018, 08:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29