Taşkonak Cafe hizmete açıldı

Van’ın Tuşba İlçesi Kalecik bölgesinde kenti en iyi noktada gören bir mevkide hizmete giren Taşkonak Cafe, resturant kentteki gazetecileri ağırladı. Taşkonak Cafe sahibi Sadık Çelik, bistro kafe olarak hizmete giren işyerinde, Van Kahvaltısı’nın yanı sıra, yöresel yemeklerin ve ızgara çeşitlerinin de olduğunu belirterek, herkesi manzarası çok iyi olan işyerine davet ettiklerini belirtti.

Taşkonak Cafe hizmete açıldı

          Yaklaşık 20 gün önce Tuşba İlçesi Kalecik mevkiinde Van Evleri’nin yanında hizmete açılan Taşkonak Cafe, Resturant ildeki gazetecileri konuk etti.

 


          Kahvaltılı basın toplantısında konuşan işletme sahibi Sadık Çelik, “Ben 2013’ten bu yana gastronomi sektöründe hizmet vermeye başladım. Çeşitli kafe ve restaurantlarda hizmet verdiğimizde gördüm ki sağlıklı hizmet veren firma veya kişi sayısının az olduğunu gördüm. Müşterilere hizmet sunan garsonların kılık kıyafetinden tutun da, sunumuna kadar kendimizi daha iyi geliştirmek için yola koyulduk. Nasip oldu. Tuşba Belediyesi önceki başkanımız Fevzi beyin de yaptığı bu güzel Van Evleri’nin yanındaki taş binayı ihale yoluyla kiralayıp böyle bir işletme açtık. Biz henüz yeniyiz. Alt zemini hazırlamak için çalışıyoruz. Böyle giderse inşallah 35 kişiye istihdam sağlayacağız” dedi.

 


          “TURİST GRUPLARI GELMEYE BAŞLADI”
Yeni açtıkları iş yerini turistlerin de ziyaret etmeye başladığını söyleyen Sadık Çelik, “Turist gruplarımız, Ayanis Turizm sahibi Abdullah Tunçdemir’in de katkısıyla gelmeye başladı. Yine İranlı turistleri buraya çekmek için gayretlerimiz sürüyor. Onların seyahat yaptığı yol güzergahlarında reklam panolarında tanıtımlarımızı yapıyoruz”  Kalecik Van evlerine  Tuşba Belediyesi bölgeye yaptığı hizmetlerden dolayı Başta Belediye Başkanmız sayın Salih Akman beye ve arka palndaki ekibine teşekkür ediyoruz diye konuştu.

 


          İşletmelerinde Van Kahvaltısı’nın yanı sıra, yöresel Van yemeklerinin de olacağını belirten Sadık Çelik, “Yöremize ait çorbalar. Serpme kahvaltı. Yine yemeklerimiz arasında Keledoş, sengesir, helise gibi tatlarımız olacak. Yine ızgara ve mangal çeşitlerimiz olacak. Ama etlerimiz yaylada otlayan hayvanların etinden yapılmış olacak” dedi.

 


      Van manzarasının en iyi görüldüğü mekanlardan birine sahip olduklarını söyleyen Çelik, “Tuşba Kalecik’te, kenti en iyi noktada gören bir mevkideyiz. Misafirlerimiz buradan güzel bir manzara izleyebiliyor. Herkesi mekanımızı görmeye bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 


         Erciş ilçesinde de sahilde Sare Steak House adlı işyerlerinin olduğunu söyleyen Çelik, “O işletmemizde de Van’ın hakiki kahvaltısı var. Yine müşterilerimize en leziz etlerden yapılma yemeklerimizi sunuyoruz. Herkesi Erciş’e geldiklerinde işyerimize bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 


       Taşkonak Cafe önünde çekilen toplu fotoğraf ile program sona erdi.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2019, 14:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER