Tekataş, arıtma tesisi çalışmalarını inceledi

Van Su ve Kanalizasyon idaresi VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, yapımı devam eden Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinde incelemelerde bulundu. Tekataş, çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti.

Tekataş, arıtma tesisi çalışmalarını inceledi

  Van’da yıllardır yetersizliğinden şikâyet edilen mevcut arıtma tesisinin yerine tam donanımlı bir arıtma tesisisin yapımı aralıksız sürdürülüyor.

   İskele Mahallesi’nde yapımı devam eden yeni tesis alanını gezen Genel Müdür Ali Tekataş, şantiye binasında çalışmaların son durumu hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

   Van Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi yapımına Mayıs ayında başlandığını hatırlatan Tekataş, “Van için hayati bir konu olan Gölün kirlenmesine karşı bu tesisin yapımına başladık. Çalışmalar aralıksız sürüyor. Van ilinin yaklaşık 40 yıllık ihtiyacını karşılayacak kapasitededir. Daha önceki tesis maalesef bu ihtiyacı karşılamıyordu. Tesisin çevre duvarı ve idari bina yapımına hemen başlanırken, arıtma tesisi yapımı da hızlı bir şekilde devam etmektedir. Atıksu arıtma tesisinde son teknoloji kullanılarak ileri biyolojik bir arıtım sağlayacağız. Amacımız Van gölü kirliliğinin tamamen önüne geçmek ve Van’a hak ettiği bir hizmeti kazandırmaktır” dedi.

   VASKİ Genel Müdürü Ali Tektaş’ın tesis incelemesine İller Bankası ile Yüklenici firma temsilcileri de katıldı.

   Toplantıda işlerin genel durumu ve revize projeler konuşuldu. İmalatların hızlı bir şekilde aksatılmadan tamamlanması için talimat verildi.

  Van İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi 87 milyonluk bir bütçeyle inşa ediliyor. Van merkezi için 1 milyonluk nüfusa yetecek şekilde yapılacak tesisin 40 yıllık ihtiyacı karşılaması hedefleniyor.

   Tesiste ayrıca Biyogaz ve Güneş enerjisi de üretilerek kurumun enerji giderlerinden tasarruf edilmesi sağlanacak.

   Tam arıtma sağlayacak tesisin bitirilmesiyle Van Gölü’nün kirliliğine son verilecek.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2018, 12:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29