Tekataş, sorunları yerinde inceliyor

Göreve atandığı günden beri yaptığı çalışmalarla göz dolduran Van Su ve kanalizasyon idaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş, şehir merkezinde olduğu gibi, ilçe ve mahalleleri de tek tek gezerek sorunları yerinde tespit edip, çözüm buluyor. Tekataş, son olarak Gürpınar İlçesine bağlı Sevindik Mahallesine giderek, mahalle halkı ile bir araya geldi.

Tekataş, sorunları yerinde inceliyor

  Mahalle halkı ile görüşen VASKİ Genel Müdürü Tekataş, çocuklarla yakından ilgilenerek, hediyeler verdi. Daha sonra mahallede incelemeler yaparak, muhtardan bilgiler alan Tekataş, su sorununu çözüm için çalışma başlatacaklarını söyledi.

   Elektrik kesintilerinden kaynaklanan su sorununun yaşandığı Sevindik Mahallesine bir heyetle giden Tekataş, sorunun çözümü için VEDAŞ yetkilileri ile de görüşeceğini de ifade etti.

 

   YENİ BİR SU HATTI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

    Mahallede sondajla sağlanan içme suyu yerine köye kaynak suyu ile hat bağlanması için etüt çalışmalarına başlanmasıyla bu sorunun önüne geçilmesi hedefleniyor.

   Sosyal paylaşımlar ya da telefon açarak sorunlarını ileten vatandaşlarla anında iletişime geçen Genel Müdür Ali Tekataş Sevindik Mahallesi Muhtarı Maşallah Dinçer'in davetini de kırmayarak mahalleye giderek mahalleli ile görüştü.

    Genel Müdür Tekataş, elektrik kesintileri ile sondaj pompaları çalışmıyor,mahalleli mağdur oluyor. Bunun önüne geçmek için kısa vadeli VEDAŞ yetkilileri ile görüşerek sorunun çözümünü sağlayacağız diyerek, uzun vadede bundan sonra da mahalleye kaynak suyunun getirilmesi için etüt çalışması başlatacağız. Bunun sağlanması halinde cazibeyle akan su ile bu sorunu gidermiş olacağız. Bizler halkın sorunlarını birebir yerinde görüp, çözüm üretmek için çabalıyoruz. Ayrıca Mahalle halkından su aboneliklerini yapmalarını talep ediyoruz. Köyden mahalle statüsüne geçen yeni yerleşim yerlerinin sorunları bizim önceliğimizdir" şeklinde konuştu.

  Sevindik Mahalle Muhtarı Maşallah Dinçer, “Mahallede sondaj ile su sağlandığından dolayı elektrik kesintileri olduğunda pompalar çalışmıyor. Susuzluk çekiyoruz. Bunu Genel Müdürümüze illettik. İlgilenip mahallemize geldiler. Yeni bir çözüm izin bize umut verdiler. İlgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz. VASKİ'nin halkın isteklerine bu derece duyarlı davranması ve çözüm için koşturması bizi mutlu ediyor” dedi.

    VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş'ın ziyaretine, Genel Müdür Yardımcısı Emrah Çayırlı, İşletmeler Dairesi Başkanı Bahattin Önder, Güney Şubeler Müdürü Tevfik Ergenç de iştirak etti.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2018, 13:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER