Tekataş'tan, TOKİ'deki abonelere müjde…

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş TOKİ konutlarında kalan vatandaşlar için su ücretleri ödemesinde büyük imkân ve kolaylık sağladıklarını söyledi.

Tekataş'tan, TOKİ'deki abonelere müjde…

   2011 yılında yaşanan deprem sonrası inşa edilen TOKİ'lerdeki aboneler için büyük ödeme kolaylığı getirildi.

    Biriken su borçlarına yüzde 50 indirim getirilirken, tahsil edilecek tutar ise 6 veya 9 taksitle ödenebilecek. VASKİ Abone İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, TOKİ'lerde konu ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

   TOKİ'lerde su sayaçlarında biriken endeksin yarısını alacaklarını hatırlatan VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, bu birikimin ise ister tek seferde istenirse 31 Mayıs 2018 tarihine kadar taksit seçenekleriyle ödenebileceği müjdesini verdi.

   Tekataş, ''5 yıldır yerleşim yeri olarak kullanılan TOKİ’lerin sorunlarının bugünlere gelmesinde ihmaller vardır. Kimse elini taşına altına koymamış. Bu mağduriyeti gidermek için valimizle istişare ederek, TOKİ’ler için su ödemelerinde yüzde 50 indirime gittik. Bu konuda mesken sahiplerinden destek bekliyoruz. Mağdur olan vatandaşımızın mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda aldığımız bu kararı çevrenize anlatmanızı istiyoruz. Çünkü biz mağduriyetlerin son bulması için çözüm aradık ve sonuca ulaştık'' şeklinde konuştu.
TOKİ bölgesinde bilgilendirmede bulunan Abone İşleri Daire Başkanı Muhbet Akbulut ise, abonelerin bu imkandan faydalanmaları için kalan süreyi iyi değerlendirmelerini istedi. Daha önce de TOKİ yönetimi ile bir araya gelinerek bilgilendirme yapıldığını hatırlatan Akbulut, ekiplerin sürekli TOKİ'leri ziyaret ederek, detaylı bilgiler verdiğini kaydetti.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2018, 13:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER