Tekataş, VASKİ ile ilgili yalan haberleri eleştirdi

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi(VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş, son günlerde kurum hakkında bazı mesnetsiz iddialarda bulunan ve ‘Van en pahalı suyu kullanıyor’ şeklinde yorumlarda bulunan bazı kesimlerin bulunduğuna dikkat çekerek, “Bunların aslı astarı yok, sadece bunların gayesi Kayyumların başarılı hizmetlerini gölgelemektir. Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Murat Zorluoğlu'nun öncülüğünde hizmetlerimiz hız kesmeden sürüyor” ifadelerini kullandı.

Tekataş, VASKİ ile ilgili yalan haberleri eleştirdi

    VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, kayyum ile birlikte kurumsal yapıya önem veren, bu yolda büyük mesafeler kat eden, hizmetleriyle her ilçeye her mahalleye damgasını vuran, halkın teveccühünü kazanan, halkla iç içe geçen bir kurum haline geldiklerini anlattı.

     Kayyum öncesi VASKİ isminin bile halkta bir karşılığı bulunmadığını söyleyen Tekataş, “Halkın en basit bir işi bile talep ettiğinde muhatap bulamadığı, defalarca gidip gelmek zorunda kaldığı, kurum için bürokrasiyle boğuştuğu bir kurum haline getirilen VASKİ, kayyum ile birlikte yeniden asıl kimliğine kavuşturularak halka gerçek hizmeti vermeye başladı" şeklinde konuştu.

 

    “HALK, SORUNLARI ÇÖZÜLMEDİĞİ İÇİN KURUMA SIRTINI DÖNMÜŞTÜ”

   VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, halka hizmetin kutsallığına inanan bir anlayışla, hizmetle hayatın kolaylaştırılması için çalışıldığını söyleyerek, “Şimdiye kadar halkın önüne konulan engelleri zorlukları bir bir kaldırıyoruz. Kuruma sorunları çözemediği için küsen ,sırtını dönen vatandaşlar, kayyum ile birlikte tekrar yüzünü kuruma dönmüş, ve işlerinin nasıl kısa sürede halledildiğini müşahade etmiştir. Bundan sonra da aynı ruh, azim ve kararlılıkla hizmet kervanı yoluna devam edecektir" ifadesini kullandı.

 

    GÜLERYÜZ VE SAMİMİ ŞEKİLDE KARŞILAMA...

   Tekataş, sözlerine devamla, "Şimdi vatandaşın VASKİ kapısından girer girmez, yeni kurulan Danışma Masası personelleri tarafından güler yüzle karşılanıp, gideceği birime kadar refakat edilmekte, memnuniyet ve işlerini halletmenin hazzı ile ayrılması sağlanmaktadır. VASKİ'nin kurumsallaşması adına tarihi adımlar atıldı. Bir talebi için kuruma gelenlerin işlerinin çözülmediği için defalarca kurumun yolunu aşındırdığı bir dönemden bugünlere gelindi" gerçeğine dikkat çekti.

   Genel Müdür Ali Tekataş, "Malum bazı çevrelerin kasıtlı olarak "Van'da Türkiye'nin en pahalı suyu içiliyor" şeklinde yaydıkları bazı uydurma ve iftira söylentileri de kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Bazı kendini bilmez personeller kurumun adını lekelemek ve yapılanların halk tarafından bilinmemesine yönelik yürüttükleri kara propaganda ile halkı yanıltmaktadırlar. Kurumumuz bu gibi kişilerle yollarını ayırmıştır. Bunun gibi yalan yanlış sözler ve kasıtlı uygulamalarla halkı yanıltan ve hizmetten rahatsız olanların artık gerçeği gizleyecek halleri de kalmamıştır. Çünkü VASKİ yaptıklarıyla insanımızın gönlünde ayrı bir yer edinmiştir" açıklamasında bulundu.

 

   VASKİ, TÜRKİYE’NİN EN UCUZ SUYUNU HALKA SUNMAKTADIR

   Kurum olarak ülkenin en ucuz suyunun halka sunulduğunu anlatan Genel Müdür Tekataş, “Van Türkiye'de kaynak suyu kullanan ender illerden biridir. Van, Gürpınar İlçesi Bejingir kaynağından gelen sağlıklı, kaliteli ve güvenli bir su kullanılıyor. Yapılan araştırmaya göre Büyükşehir Belediyeleri Su ve Kanalizasyon İdareleri ile kıyaslandığında Van'ın meskenlerde en ucuz suyu halka verdiği tespit edilmiştir. Şu anda Van Su ve Kanalizasyon İdaresi yürürlükte olan karara göre meskenlerde suyu metreküp fiyatı 2 lira 20 kuruşla ücretlendirilmektedir. Kısa bir araştırma yapıldığında diğer su ve kanalizasyon idareleri içinde VASKİ'nin en ucuz suyu kullandığı görülecektir. Son 1,5 yıldır Van'da en ucuz suyu halka sunmuş olmaktayız. Diğer illerle kıyaslandığında neredeyse diğer illerin Van'dan iki kat fazla su parası ödendiği açıkça ortaya çıkmış olacaktır” diyerek Van'ın bundan sonra da su zammı diye bir gündemi olmayacak açıklamasını yaptı.

 

   “SUYA ZAM YAPMADIK YAPMAYACAĞIZ”

   VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, yapılan hizmetlerin bir koordinasyon dahilinde devam ettiğine belirterek, “Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu Başkanlığında gerçekleşen VASKİ Genel Kurullarında suya zam yapılmamıştır. Van'da yaklaşık olarak 1,5 yıldır suya zam gelmediği gibi bundan sonra da zam yapılması düşünülmemektedir. Ayrıca zam yapılmadığı gibi ayrıca eğitim kurumları içinde indirim uygulanmıştır. İnşaat katılım payları içinde aynı şekilde indirim uygulanarak, Van ekonomisinin gelişiminin önü açılmıştır. Halkımızın hizmetinde olmak bizim için bir onurdur. Onların hayatının hizmetle kolaylaşması için yaptığımız çalışmalar her kesimden takdirle karşılanmaktadır. Bundan sonra da bizi hiç bir engel halka hizmetten geri bırakamaz. Bizim yapacak daha çok işimiz var, bu Van'a sevdamız var. Derdimiz millet, işimiz hizmettir bizim. VASKİ'nin her çalışanı işinin sorumluluğunda, halka hizmet yolunda ve görevini hakkıyla yerine getirmenin bilinciyle hareket etmektedir. Vanlılar emeğin karşılığı olarak tebrik, teşekkür ve takdirlerini, hizmet kervanının daha nice yollar kat etmesi için büyük destekler vermektedirler. Tüm bu hizmetlerin verilmesinde büyük öncülüğü ve emeği olan Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Murat Zorluoğlu'na teşekkürü bir borç biliriz” şeklinde konuştu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2018, 11:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29