Teknokent ve İran Azerbaycan Bilim ve Teknoloji Parkı arasında işbirliği...

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal İran'da bulunan 38 teknokenti temsil eden Batı Azerbaycan Bilim ve Teknoloji Parkı Başkanı Prof. Dr. Hassan Haidari ile işbirliği protokolü imzaladı.

Teknokent ve İran Azerbaycan Bilim ve Teknoloji Parkı arasında işbirliği...

  Uluslararası işbirliği çalışmalarına devam eden Van YYÜ'de İran ile önemli bir işbirliği anlaşması imzalandı. İran'da bulunan 38 Teknokentin temsilcisi olan Batı Azerbaycan Bilim ve Teknoloji Parkı Başkanı Prof. Dr. Hassan Haidari ve İran'lı 12 firma yetkilisi YYÜ Teknokenti ziyaret etti. YYÜ Teknokent firmaları ve akademisyenleri ile ortak çalışma yapılmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen toplantının ardından Rektör Prof. Battal ve Prof. Dr. Haidari arasında bir çok alanı kapsayan işbirliği anlaşması imzalandı.

   Anlaşmanın imzalanmasının ardından konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal imzalanan işbirliği protokolü ile iki kardeş ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişeceğine dikkat çekerek, "Bu anlaşmalarla hem akademisyenlerimiz hem de firmalarımız bilimsel ve ticari alanda arzulanan hedeflere biraz daha yaklaşacağımızı düşünüyorum. Çalışmalarımız belli bir aşamaya geldi bundan sonra üretime yönelik somut adımlar atmanın zamanıdır. Ben imzalanan bu protokolün iki ülke açısından da hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

  Toplantıda YYÜ Teknokent Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş ise teknokent hakkında bilgiler vererek İranla işbirliğini daha ileri noktalara taşımayı hedeflediklerini kaydetti.  

   YYÜ Teknokenti ziyaret eden İranlı firmalar  enerji verimliliği optimizasyon sistemleri, farklı ofis ve kontrol cihazları tasarımı ve üretimi, tarım ve hayvancılık için organik mineraller ve takviyeleri, balık ve karides için canlı yem olarak artemia kapsüller üretilmesi, fonksiyonel balık, sucuk ve fileto üretimi, yenilenebilir enerji sistemleri, güneş enerjisi sistemleri, rüzgar tribünleri gibi birçok alanda faaliyet gösteriyor. Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2018, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29