Tekvando müsabakaları sona erdi

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 2019 yıllık faaliyet programında yer alan ve Tekvando İl Temsilciği organizasyonluğunda bu hafta sonu 8 kulüpten 106 sporcunun katılımı ile yapılan, Gençler ve Büyükler Tekvando İl Birinciliği Müsabakaları ve Türkiye Şampiyonası seçmeleri, İskele Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Spor Salonunda yapıldı.

Tekvando müsabakaları sona erdi

    Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 2019 yılı faaliyet programında yer alan ve Tekvando il temsilciliği tarafından organize edilen Tekvando İl Birinciliği Müsabakaları ve Türkiye Şampiyonası seçmeleri genç erkekler ve genç kızlar, büyük erkekler ve büyük kızlar kategorilerinde il genelinden toplam 8 kulüpten 106 sporcu katılım sağladı.

    Ailelerin de yoğun bir katılım sağladığı ve çekişmeli müsabakaların yaşandığı Tekvando il birinciliği müsabakaları gecenin geç saatlerine kadar devam etti.

    Zorlu ve çekişmeleri müsabakaların sonunda dereceye giren sporculara ödülleri, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Tekvando İl Temsilcisi Murat Yazlık, okul müdürleri ve çocuklarını izlemeye gelen veliler tarafından verildi.

    Yapılan ödül töreni sonunda açıklamalarda bulunan Tekvando il temsilcisi Murat Yazlık, İl seçme müsabakalarında birinci olan sporcuların Türkiye Tekvando Şampiyonası’na katılacaklarını belirterek, hedeflerinin ulusal ve uluslararası turnuvalarda şampiyonluk yaşatan sporcular yetiştirmek olduğunu söyleyerek, "İnşallah burada dereceye giren sporcularımız Ocak ayında yeri ve tarihi federasyonumuz tarafından belirlenecek olan Türkiye Şampiyonasında ilimizi temsil edeceklerdir. Bizler Van Tekvando İl Temsilciliği olarak organizasyonluğunu yaptığımız ve 8 kulübümüzden 106 sporcumuzun katılım sağladığı Tekvando İl Birinciliği ve Türkiye Şampiyonası seçmelerinde bizlerden hiçbir desteğini esirgemeyen başta; Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz olmak üzere, müsabakalarda görev alan antrenörlerimize ve hakemlerimize çok teşekkür ediyor, ilimizi Türkiye Şampiyonasında temsil edecek sporcularımıza da şimdiden başarılar diliyoruz.” şeklinde konuştu.

   Tekvando İl Birinciliği seçmelerini sporcular ile birlikte tribünden izleyen; Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise konuşmasında, "İl Müdürlüğümüz ve Tekvando İl Temsilciliğimiz organizasyonluğunda bugün 8 farklı kulüpten 106 sporcumuzun katılım sağladığı, Tekvando İl Birinciliği ve Türkiye Şampiyonasında kendi rakiplerini mağlup ederek, en iyi sonuçları almak için zorlu karşılaşmaların yaşandığına bizzat şahitlik ettik. Her zorlu ve çekişmeli geçen müsabakalar sonunda sporcularımızın bu branşa ne kadar yatkın ve hevesli olduklarını gördük. Yapılan bu müsabakalar ile ilin en iyi sporcularının belirlendiğini vurgulayan, İl Müdürü İnanç sözlerine şöyle devam etti: "Van’da bugün önemli bir seçme müsabakasının heyecanını yaşıyoruz. Hedefimiz her kategoride en başarılı sporcularımızla şampiyonalara katılmak. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek ve her zaman olduğu gibi başarı kürsüsünde gurur verici başarılar ile yer almaktır. Bu duygu ve düşüncelerle il birinciliği müsabakalarının gerçekleşmesinde emeği geçen il temsilciliğimize, sporcularımızın yetişmesinde emekleri oldukça fazla olan antrenörlerimize ve salonumuzu dolduran değerli ailelerimize de çok teşekkür ediyorum." dedi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2019, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29