TÜBİTAK Türkiye birincisi Van oldu

TÜBİTAK tarafından her yıl lise ve ortaokulları arası düzenlenen proje yarışmalarında Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Van ili, üç alanda birinci olmayı başardı.

TÜBİTAK Türkiye birincisi Van oldu

  Van ili, 4006 Bilim Fuarları başvurusu sayısı, Lise kategorisinde 1312 proje başvurusu ve ortaokul proje yarışmasında ise 3924 başvuru ile Türkiye birincisi oldu.

   Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) proje yarışmalarında elde edilen Türkiye 1. liklerine katkı sunan il ve ilçe koordinatörleri, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke tarafından Başarı Belgesi ile ödüllendirildi.

   2019-2020 Eğitim Öğretim yılında gerçekleştirilen 4006 Bilim Fuarları başvuru sayısı oranına göre %93,61 ile 2204 –A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına yapılan 1312 proje başvurusu ile Türkiye birincisi olan Van ili,  ayrıca 2204 –B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına yapılan 3924 proje başvurusu ile Türkiye 1.liği elde etmeyi başardı.

   Bu başarıların kazanılmasında üstün çaba ve gayret göstererek proje başvurusu yapan okullara, danışman öğretmenlere ve öğrencilere, rehberlik faaliyetleri gerçekleştiren il ve ilçe temsilcilerinin büyük katkı sunduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, başarıda emeği geçen herkese teşekkür etti.

   Başarıda emeğe geçenlere ‘Başarı Belgesi’ takdim eden Tevke, Van’ın TÜBİTAK proje yarışmalarında başarılı bir çalışmaya imza attığını söyledi. Türkiye genelinde Van’ın TÜBİTAK’ta her yıl başarı çıtasını yükselttiğine değinen Tevke, bu başarının kat kat artarak devam etmesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2020, 12:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29