TÜGVA Van'da yeniden yapılandı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Van Şubesi yeniden yapılandı. Başkan Mehmet İsa Deniz, faydalı ilimler öğretmenin en büyük görevleri olacağını söyledi.

TÜGVA Van'da yeniden yapılandı

   Türkiye Gençlik Vakfı Van Şube Başkanı Mehmet İsa Deniz, gençliğin önemine vurgu yaparak, “Gençlik bir milletin temeli ve dolayısı ile geleceğidir. Bu temelin sağlamlığı Geleceğin yöneticileri anneleri babaları olacak bu günün gençliğinin bilinçli bir şekilde yetişmesine bağlıdır. Gençliğin bilim ve öğretim ile tanışmalarını sağlarken onların manevi yönlerinin de güçlenmesini sağlamak bilim ile ilmin asla birbirinden ayrılmayacağını anlatmak için gençliğimiz ile daha çok ilgilenileceğiz. yani bilim ile 2+2 nin 4 ettiğini öğretirken ilimle helal olan 1’in haram olan 4’ten büyük olduğunu öğretmek en büyük görevimiz olacaktır”dedi.

    Deniz, önce kendinden başlayarak evini, mahallesini, ilini, memleketini değiştirecek bir azme sahip, dini, bayrağı ve vatanı konu olduğunda sağına soluna bakmadan ‘ben varım’ diyecek cesaret ve bilinçte bir gençliğin ihyası için çalışılacaklarını anlatarak, “Çevresindeki hiç kimseyi dini dili ırkı statüsü gibi dünyevi ayrıştırıcı bir bakış ile değil birleştirici ve kucaklayıcı bir bakışla herkesi kucaklayan bir genç düşünceyi yücelteceğiz. Dinin insanlığa değil insanlığın dine uyması gerektiğini unutmayan yani Yaşadığı gibi değil inandığı gibi yaşama anlayışını gençlerimizde yaygınlaştıracağız. Çıktığımız bu yol yeni bir yol değil bilakis, daha 15 yaşında iken Taif’de Resullullah (S.A.V) ‘e taş atılırken ona vicudunu siper eden Hz. Zeyd’in, daha 17 yaşında Habeşistan kralının karşısında tüm Müslümanlar adına ilim, hikmet ve cesaretle konuşan Hz. Cafer’in, 21 yaşında İstanbul’u fetheden Fatih’in, 30 Yaşındayken İslam Orduları komutanı olan Selahaddin Eyyubi’nin yolu ve davasıdır. Bu düşünceler ile çıktığımız kadim ve büyük yolda il ve 13 ilçe teşkilatımız ile tüm gençliğimize ifade ettiğimiz değer ve anlayışları aktarıp hayata geçirilmesini sağlayacağız. Tabi gönüldaşlarımız ile buluşup yeni yönetimimizi tanıtmak için bir genel kurul planladık ancak dünya ve ülkemizin içinden geçtiği salgın sebebiyle bu programlarımızı ileri bir tarihte yapmak üzere ertelemek zorunda kaldık. Bu salgın hastalığın en kısa sürede geçmesi duası ile tüm ertelenen programlarımızı en kısa sürede gerçekleştireceğiz. Tüm genç kardeşlerimize hizmet edecek teşkilatımızı size tanıtmaktan onur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

   Şubede görev alan diğer isimler ise şu şekilde açıklandı:

   Teşkilat Koordinatörü – Mehmet Kasım Şahin, Orta Okul Koordinatörü – Öner Çayırlı, Lise Koordinatörü – Şaban Aydemir, Çalışan Gençlik Koordinatörü – Hamza Sığınç, Spor Koordinatörü – Recep Urgan, İdari ve Hukuki İşler Koordinatörü – Mahmut İbrahim Aktaş, Mali İşler ve Kaynak Bulma Koordinatörü – Yunus Emre Çinkılıç, Eğitim Koordinatörü – Abdulhekim Arvas, Medya ve İletişim Koordinatörü – Sadık Çalışkan, Aile ve Kadın Koordinatörü – Esra Zeynep Şahin.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2020, 16:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER