Turist sayısı 32 milyona ulaştı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turist sayılarının yüzde 23 artışla yaklaşık 32 milyon seviyesine ulaştığını açıkladı.

Turist sayısı 32 milyona ulaştı

   Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündemi değerlendirdi.

  Ersoy, "Kişi sayılarında yüzde 23 artışla yaklaşık 32 milyon turiste geldik üçüncü çeyrek sonunda. Demek ki biz 40 milyon rakamını geçeceğiz ve Türkiye rekorunu kırmış olacağız." dedi.

   Kişi sayısındaki artışın çok sevindirici, umut verici olduğunu dile getiren Ersoy, "Bundan sonra odaklanmamız gereken, kişi başı gecelik geliri nasıl artıracağımız." ifadelerini kullandı.

    Kolej statülü turizm meslek liseleri için pilot okullar seçtiklerini ifade eden Ersoy, “Bunları partner otellerle birleştirdik. İlk etapta 10 deneme okulunda buna başlıyoruz. 76 turizm meslek lisesi var, 5 yıl içinde tamamını bu statüye alacağız." diye konuştu.

   “Nisan ayı itibarıyla tarifeli seferleri başlatıyoruz”

   Ersoy, “Hem Batı ülkelerinden hem Rusça konuşan ülkelerden hem de Orta Doğu ülkelerinden Antalya-Dalaman-Bodrum-İzmir destinasyonlarına nisan ayı itibarıyla tarifeli seferleri başlatıyoruz Türk Hava Yolları'yla.” dedi.

   İstanbul Havalimanı’nın İstanbul turizmi ve Türkiye turizmi açısından geleceği kurtaracak en önemli yatırımlardan biri olduğunu belirten Ersoy, “Klasikleşmiş tanıtımların payını azaltacağız, buradan tasarruf ettiğimiz kısmı yeni teknoloji alanlarına kaydıracağız. Kendisini ülkesine ispatlamış kanaat önderleri veya bloggerlar, sosyal medyada takipçileri yüksek kişilerle geniş kapsamlı PR çalışmasını 2019'da başlatacağız.” dedi.

  “Eylem planı hazırladık”

  Türkiye’nin önde gelen medya ajanslarıyla eylem planı hazırladıklarını dile getiren Ersoy, “Yılbaşına kadar Türkiye'nin yeni sloganlarını tamamlamış olacağız, mayıs ayına kadar kreatif sonuçlarını üreteceğiz." ifadelerini kullandı.

Booking ve UBER hakkında değerlendirmelerde bulunan Ersoy, “Hassasiyetimiz vergi ve haksız rekabeti kaldırmak, başka hiçbir şey yok. Gelsin o da vergisini ödesin, eşit şartlarda rekabet etsin.” şeklinde konuştu.

Ersoy şunları söyledi:“Türkiye'nin önündeki en büyük engelin turizm açısından planlı ve programlı gelişim olduğunu düşünüyorum. Bu planlama ve programlamayı uzun vadeli, doğru yapabilirsek çok daha iyi yerlere gelebiliriz.”

   "Turizm Geliştirme Fonu hazırlıklarımız son aşamaya gelmek üzere"

   Ersoy, “Turizm Geliştirme Fonu hazırlıklarımız son aşamaya gelmek üzere. Kasım gibi netleşecek, kanunlaşacak inşallah. Hem özel sektörün tanıtımda daha katılımcı olmasını sağlayacağız hem de sadece tanıtım değil yatırımda da öncü bir kuruluş olacak. Türkiye'yi 7 bölgeye ayırmaya karar verdik; İstanbul, Dalaman, Antalya, Nevşehir, Trabzon, Van ve Diyarbakır çevresindeki bölgeler olarak planlıyoruz. Buralarda belli noktalarda büyük yatırım alanları da geliştireceğiz.” dedi.

  

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2018, 12:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29