Türkiye 24 Haziran'da seçime gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacağını açıkladı. Erdoğan, AK Parti ve MHP Meclis Grupları olarak, konuyla ilgili yasal süreci hemen başlatacaklarını ifade etti.

Türkiye 24 Haziran'da seçime gidiyor

     MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bahçeli Beştepe'de bir araya geldi. Planlandığı gibi saat 13.30'da başlayan görüşme 30 dakika sürdü.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme sonrasında açıklama yapmak üzere saat 15.53'te kameraların karşısına geçti.  Erdoğan, seçimin 24 Haziran'da yapılmasına karar verildiğini açıkladı.

 


     Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli'yle görüşmesine ilişkin açıklama yaptı.  
 MHP Genel Başkanı Bahçeli ile oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bahçeli ile daha önce de çeşitli defalar bir araya gelerek ülkemizle ilgili iç ve dış gelişmeler üzerinde görüş alışverişinde bulunmuştuk. Bugün de oldukça geniş yelpazede istişare ettik. Bahçeli'nin teklifini de değerlendirme fırsatı bulduk. 15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlığa uğratılması siyasette de yeni bir dönemin miladıdır. Darbe gecesi gösterilen kahramanlık asla unutulmayacaktır. 7 Ağustos 2016'da Yenikapı'daki büyük miting ise milletin siyasetçilere verdiği mesajı net bir şekilde ortaya koymuştur. 16 Nisan halkoylamasına giden süreçte bu yol da ortaya çıkmıştır. Yönetim sistemi değişikliğini Bahçeli'nin ön açmasıyla hayata geçirme imkanı bulduk. Anayasa değişikliği ilk seçimlerden sonra yürürlüğe girecektir. Ciddi bir sorun yaşanmıyor gibi görünse de eski sistemin hastalıkları atılan her adımda karşımıza çıkıyor" diye konuştu.

 


     Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, TBMM'deki grup konuşmasında ifade ettiği milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin erkene alınmasıyla ilgili teklifini de değerlendirme fırsatı bulduklarını belirterek, "15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlığa uğratılması siyasette bir tarihtir. Milletimizin kahramanlığı unutulmayacaktır. 29 gece tutulan nöbetler sembol olmuştur. Yenikapı'da yaptığımız milyonlarca vatandaşın katıldığı mitingde verdiği mesajı çok net ortaya koymuştur.  Bahçeli'nin ön açması ile yönetim değişikliğini hayata geçirme fırsatı bulduk. Türkiye hala 16 Nisan'dan sonra eski diye ifade ettiğimiz sistemle yönetilmektedir" ifadelerini kullandı.

 


     "Türkiye'nin bir an önce belirsizlikleri aşması zorunlu hale gelmiştir"
Erdoğan sözlerine devamla, "Ülkemizin geleceğine yönelik kararların daha güçlü şekilde alınabilmesi ve uygulanabilmesi için yeni yönetim sistemine giriş aciliyet taşımıştır. Gerek Suriye'de yürüttüğümüz sınır ötesi operasyonlar gerek Suriye ve Irak merkezli olarak bölgemizde yaşanan tarihi önemdeki hadiseler Türkiye'nin bir an önce belirsizlikleri aşmasını zorunlu hale getirmiştir. Yeni yönetim sistemine geçiş giderek aciliyet göstermektedir. Bahçeli'nin çağrısını yetkili kurullarla görüştük. Ülkemizin karşı karşıya bulunduğu sorunlar nedeniyle olumlu yaklaştık. Seçim konusunu ülkemizin gündeminde bir an önce çıkarmak şarttır. Seçimlerin 24 Haziran 2018'de yapılmasına karar verdik. AK Parti ve MHP Meclis Grupları olarak, konuyla ilgili yasal süreci hemen başlatıyoruz. Aynı şekilde YSK'da seçim hazırlıklarına şüphesiz ki derhal başlayacaktır" dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2018, 16:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29