Türkiye'de can kaybı 425 oldu

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) salgını, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de can almaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından canlı yayında açıklamalarda bulunarak, Türkiye'deki Koronavirüs (Covid-19) vakalarına ilişkin son durumu değerlendirdi. Koca, son 24 saatte 69 can kaybının yaşandığını belirterek, ülkedeki can kaybının toplam 425 olduğunu ifade etti.

Türkiye'de can kaybı 425 oldu

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından canlı yayında açıklamalarda bulunarak, Türkiye'deki Koronavirüs (Covid-19) vakalarına ilişkin son durumu değerlendirdi.    

   Türkiye'de koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 425 olurken, toplam vaka sayısı ise 20.921'e yükseldi.

     Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından basın açıklaması yaparak koronavirüs hakkındaki son bilgileri paylaştı.

     Türkiye'de yapılan toplam test sayısı 141.716, toplam vaka sayısı 20.921, toplam can kaybı 425, toplam yoğun bakım hasta sayısı 1.251, toplam entübe hasta sayısı 867 ve toplam iyileşen hasta sayısı ise 484 olarak açıklandı.

     Açıklanan tabloda son 24 saat içerisinde yapılan test sayısı 16.160 olurken, 2.786 kişide koronavirüs vakası pozitif çıktığı belirtildi. Ayrıca bugün can kaybı sayısı ise 69 olarak açıklandı.

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs nedeniyle bugün 69 kişinin daha hayatını kaybettiğini ve 2 bin 786 yeni pozitif vaka tespit edildiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

    60 yaş üstü hastalarımızın ölüm haberleri hepimizi yaralıyor. Geldiğimiz noktada alınması gerekli yeni tedbirler var. Yayılımın hızını kesecek iki noktanın üzerinde duruyoruz. Gençlerimizin bizi anlayacağından emin olmak istiyorum

    Bilim Kurulumuz salgının riskle seyrettiği yerlerde hareketliliği kısıtlayıcı daha sıkı tedbirler alınması yönünde kararlar aldı. Bunları detaylarıyla Cumhurbaşkanımıza sundum. 

    Hastalığa karşı zafer elde etmenin yolu yayılmasını durdurmaktır. Sosyal hareketlilik azalmazsa başarıya ulaşamayız. Kendimizi riskten izole edelim.

484 kişi iyileşti

    Son 24 saatte 16 bin 160 test yapıldı, 2 bin 786 yeni pozitif vaka tespit edildi. Toplam vaka 20 bin 921'e ulaştı. Bugün kaybettiğimiz 69 kişiyle toplam can kaybımız 425'i buldu. İyileşen kişi sayısı ise 484'e yükseldi. İstanbul'da 12 bin 231, İzmir'de 1105, Ankara'da 860, Konya'da 601, Kocaeli'de 500 vaka var.

    Tedavisi devam eden hastalardan 1251'i yoğun bakımdadır. Bunların 867'si solunum cihazına bağlı durumdadır.

    40 yaş üstünde teşhis konulan vakaların daha çok olduğunu ve erkeklerde görülme oranının daha yüksek olduğunu söylemek istiyorum. 25 ilde can kaybımızın olmadığını, 56 ilimizde hayatını kaybeden vakaların olduğunu söylemek istiyorum.

İstanbul'da bir kişi 16 kişiye virüs bulaştırıyor

    50 yaş üzerindeki vefat sayısının giderek daha çok artmış olduğunu görmüş oluyoruz. Özellikle burada da 60 yaş üzerindeki vatandaşlarımızın temas izolasyonunun çok sıkı olması gerektiğini görmüş oluyoruz. Bilim Kurulu, özellikle yoğun ortamlarda maske takılmasını önerdi. 

    Başta İstanbul olmak üzere büyükşehirlerde hareketlilik istenen seviyeye düşürülemedi. Türkiye'nin analizi, şu anda İstanbul'da bir kişi 16 kişiye bulaştırıyor. 

    (Hayatını kaybeden sağlık çalışanları) Benim de gönlümden şehit olarak geçmeleri yatar. Önümüzdeki günlerde gündeme gelebilecek bir konu.

    Bilim Kurulunda da bu kişiyi taşıyan kişiler potansiyel olarak her zaman olabilir. Semptomu olan arkadaşlar testlerini yaptırmış oluyor. Bir arkadaşımızın bir bilim insanımızın böyle bir durumu olduğunu söyleyebilirim.

    İki haftalık zaman diliminde yurt dışından gelenlerin içindeki umreci oranı yüzde 16, Avrupa'dan gelenlerin oranı çok yüksekti.

    Önümüzdeki dönemde psikolojik ve sosyolojik yönüyle farklı bir kurulun oluşacağı bir hazırlık içindeyiz. Yeni bir kurulun hazırlığı içindeyiz.

Van Bölge Gazetesi

 

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2020, 19:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29