Türkiye kararını verdi

Türkiye genelinde yapılan, cumhurbaşkanı ve 27'nci dönem milletvekili genel seçimi sonuçlandı. Son 12 seçimini kazanmayı başaran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir kez daha ipi göğüsledi ve yüzde 53 oranında oy alarak ilk turda 'Türkiye'nin Başkanı' unvanına sahip oldu. Türkiye genelinde Cumhur İttifakı yüzde 54 oranında oy alırken, Millet İttifakı ise yüzde 34 oranında oy aldı.

Türkiye kararını verdi

   HDP'nin seçimlerde barajı aşması Van'da da söz konusu partililer tarafından coşkuya yol açtı. HDP'liler araç konvoyları eşliğinde çarşıda turlar atarak kutlama yaptı.

   Öte yandan AK Partililer de beşyol meydanında seçim sonuçlarını kutladı.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, Türkiye'de saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi 17.00'de tamamlandı. Seçmenler, Türkiye genelinde kurulan 180 bin 65 sandıkta oylarını kullandı. Yurt dışında 60 ülkede ve 123 temsilcilikte kullanılan ve Türkiye'ye getirilen oylar da aynı anda sayıldı.

   Türkiye genelinde yapılan, cumhurbaşkanı ve 27'nci dönem milletvekili genel seçimi sonuçlandı. Son 12 seçimini kazanmayı başaran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir kez daha ipi göğüsledi ve yüzde 53 oranında oy alarak ilk turda  'Türkiye'nin Başkanı' unvanına sahip oldu. Türkiye genelinde Cumhur İttifakı yüzde 54 oranında oy alırken, Millet İttifakı ise yüzde 34 oranında oy aldı.

   Söz konusu sonuçlara göre; 600 Milletvekilinden oluşacak yeni parlamentoda; Ak Parti 294 milletvekili çıkarmayı başarırken, MHP 48 milletvekili çıkardı.

   Cumhur ittifakı; yüzde 54’lük oy oranı ile Meclis’e 342 milletvekili yolladı.
CHP, 146 milletvekili, İYİ Parti ise 46 milletvekili çıkardı.
HDP barajı aştığı için 66 milletvekili parlamentoya yolladı.
Van'daki seçimlerde HDP yüzde 59 oranında oy alarak 5 milletvekili çıkarırken, Ak Parti ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakı ise yüzde 35 oranında oy aldı ve Ak Parti üç milletvekili Meclis'e yollamayı başardı.
Van'dan AK Parti'den Osman Nuri Gülaçar, İrfan Kartal ve Abdulahat Arvas Meclis'te milletvekili olan isimler oldu.
HDP'den ise Sezai Temelli, Bedia Özgökçe Ertan, Murat Sarısaç, Muazzez Orhan ve Tayip Temel Meclis'te bu dönem milletvekili olacak isimler olarak seçildi.

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2018, 23:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER