Türkmenoğlu: 'Borç edebiyatı hedef şaşırtmadır'

HDP’nin borç edebiyatı ile hedef şaşırtmaya çalıştığını söyleyen Türkmenoğlu, “Çözümde görev almayanlar sorunun bir parçasıdır” dedi.

Türkmenoğlu: 'Borç edebiyatı hedef şaşırtmadır'

          AK Parti’nin Daraltılmış İl Danışma Kurulu Toplantısı’nda konuşan AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, HDP’nin borç edebiyatı ile hedef şaşırtmaya çalıştığını söyledi.  “Halkın tercihlerine saygımız var ama yöneticilere itirazımız var” diyen Türkmenoğlu, .2009 - 2016 yılına kadar bu şehirde gözle görülür elle tutulur hiçbir çalışma görmediklerini söyledi.
Türkmenoğlu, “2009 yılında sokaklarda, caddelerde ellerinde broşürlerle bizi borçlar yumağı iddiası ile her tarafta ifşa etmeye çalışanlar, Van Belediyesi'ni topu topu 74 milyon borçla devir aldılar.  Onların deyimi ile 200 milyon olan borcumuzun yüzde 80’ni kamu borcudur” dedi.

 


      ‘AÇIKLADIKLARI BORÇ ONLARIN’
Kayyumun belediyeye atandığında Büyükşehir Belediyesi’nin 900 milyon liranın üzerinde bir borçu olduğunu ifade eden Türkmenoğlu, “Yedi yılda bu kadar borç nasıl oluştu, nereye gitti bu paralar, ortada yatırım yok, para yok. Bu paralar ne oldu?” sorusunu sordu.


        ‘SORUN ÜRETME LÜKSLERİ YOK’
“Çözümde görev almayanlar sorunun bir parçasıdır” diyen Türkmenoğlu, çözümün ortasında şu an oturan Van Büyükşehir Belediyesi’dir dedi.
Van Büyükşehir Belediye Başkanını kastederek Van'ın sorun üretmeye değil, çözüm üretmeye ihtiyacının olduğunu söyleyen Türkmenoğlu, “Bunların sorun üretme lüksü yoktur. Çözüm üretecekler. Süsülü laflarla, süslü sloganlarla adeta kamuoyunun hedefini şaşırtmak, farklı algılar oluşturmak için; şu kamunun borcuymuş, bu hiçbir şekilde yatırımlara engel değildir. Bu borç onlar da çok iyi biliyorlar kendi dönemlerinin borcudur. Açıklanan borçların hiç biri de her halde şahsi borçlar değildir. Kamu borçlarıdır, elektrik parasını ödememişler, elektrik borcudur,  çalışanlarının SGK primlerini ödememişler, vergi borçlarını ödememişler. Borçlar her dönemde vardır. Borcu olmayan herhalde hiçbir belediye yok gibidir. Bu tür söylemlerle Van halkının gözüne kimse perde çekmeye ve hizmet üretmekten kaçmaya kalkmasın” diye konuştu.

 


         'KAYYUM DÖNEMİ BORÇ DEĞİL YATIRIM YAPILDI'
Kayyumların şehri yaşanılabilir bir kent haline soktuğunu ifade eden Türkmenoğlu, bu dönem içerisinde 712 milyon lira yatırım yapıldığını söyleyerek; “Geçmişte yaşanan kaos ortamını hatırlayın. Bizler neler yaşandığını biliyoruz.  Kayyum döneminde 712 milyon lira yatırım gerçekleştirdi” şeklinde konuştu.

 


        'KAYYUM DÖNEMİNİN EN ÖNEMLİ PROJESİ; BİYOLOJİK ARITMA TESİSİDİR'
Kayyum belediyesinin bırakmış olduğu en önemli projenin biyolojik arıtma tesisi projesi olduğuna dikkat çeken Türkmenoğlu, “2009-2016 yılında o kolektör hattında giden evsel atıklar, tıbbi atıkların hiç birisi arıtılmıyordu. Doğrudan olduğu gibi  Van Gölü’ne atılıyordu. Van Gölü adeta kirlilik deposu olmuştu. 2009-2016 yıllarında bu konuda hiçbir çalışma yapılmamıştı.  Bu proje ihaleye çıktı ilgili büyükşehir belediyesi bunu takip edecektir” diye belirtti.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2019, 17:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER