Türkmenoğlu ve Arvas gazetecilerle bir arada…

Ak Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, kentteki gazetecilerle yemekli toplantıda bir araya geldi. Ak Parti Milletvekili Abdulahat Arvas'ın da katıldığı toplantıda, Türkmenoğlu kentin gündemiyle ilgili konuştu. Türkmenoğlu, görevde bulundukları süre zarfında koltuklarını yanlış işler için kullanmamaya özen gösterdiklerini söylerken, Milletvekili Arvas ise Van ortak paydasında çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

Türkmenoğlu ve Arvas gazetecilerle bir arada…

    Ak Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve Milletvekili Arvas, Van'da yerel ve yaygın basın mensupları ile bir araya geldi. Ak Parti İl Başkan Yardımcıları Sinan Başak ve Ferhat Atacan'ın da katıldığı yemekli toplantı, Kazım Karabekir Caddesi üzerinde bulunan Lacasa adlı lokantada gerçekleşti.

     Davetlerine icabet eden gazetecilere teşekkür ederek konuşmasına başlayan İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, "Bugün ilimizde siz değerli medya mensupları ile bir araya geldik. Sizler bize yol göstericisiniz, kamuoyunu aydınlatma görevini üstleniyorsunuz. Davetimize icabet ettiğiniz için şahsınızda size ve temsil ettiğiniz kuruma şükranlarımı iletiyorum" ifadelerini kullandı.

 

      "HAZİRAN SEÇİMLERİNE İKİ AYLIK SÜRE ZARFINDA HAZIRLANABİLDİK"

    8 Nisan 2018 tarihinde Van'da gerçekleştirdikleri İl Başkanlığı Kongresi'nin önemine değinen Türkmenoğlu, "10 bin kişi salonda, en az 15 bin kişi dışarıdaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı kongreden iki ay sonra, yani Haziran 2018'de seçimler oldu. Düşünün iki ayda seçime hazırlandık ve seçime girdik. Haziran seçimlerinde daha önce iki olan milletvekili sayısını üçe çıkardık. Dört bin oy daha almış olsaydık, dört milletvekili çıkarırdık. Mevcut milletvekillerimiz de biliyorsunuz, Osman Nuri Gülaçar, İrfan Kartal ve Abdulahat Arvas, hepsi de bu kentin çocukları. İnşallah güzel işler yapmaya devam edecekler" dedi.
Seçimlerde iktidar partisi olarak yaşanan sıkıntılara da değinen Türkmenoğlu, "Düşünün her ilçede, ilde birçok aday adayı oluyor. Çoğu aday olamayınca bir bakıyorsunuz, yönünü başka tarafa dönebiliyor. Bunlar da bizim açımızdan dezavantaj olabiliyor. Ama bizlerin sadece siyasetçi değil, devlet adamlığı mantığıyla hareket etmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

     Göreve geldikleri günden itibaren bazı konularda spekülasyonların olduğunu anlatan Türkmenoğlu, "Bunların başında da İş-Kur konusu geliyor. Biz, insanları İş-Kur'a yönlendirdiğimiz için zaman zaman eleştiri oluyor. Arkadaşlar yapacağımız başka bir yönlendirme olamaz ki. Biz siyasi bir partiyiz. Zaten artık işçiler de kura ile belirleniyor" diye konuştu.

     Amaçlarının koltuğu şereflendirmek olduğunu söyleyen Türkmenoğlu, "Güzel bir söz vardır, 'koltuk seni değil, sen koltuğu şereflendir' diye. İnşallah biz koltuğumuzu kullanarak şahsi bir iş yapmadık, yapmayacağız. Bizim bu koltuktan önce oturduğumuz koltuklar vardı. Yanlış yapmamaya gayret ettik. Bakın ben aynı zamanda yıllardır ticaretle uğraşan biriyim. Bugüne dek bir tane çekim dönmedi. Allah bize o sıkıntılı günleri göstermesin. Bir itibarimiz var, onu korumaya çalışıyoruz" dedi.
2023'te daha müreffeh bir ülke düşündüklerini anlatan Türkmenoğlu, aynı durumun Van'da da olması için teşkilat olarak çalıştıklarını ifade etti.

 

     ARVAS: GÜZEL YATIRIMLAR GERÇEKLEŞECEK
    Daha sonra söz alan Ak Parti Milletvekili Abdulahat Arvas, "Van'ın önemli sorunları olduğunu biliyoruz. En çok konuşulan ve bilinen sorun işsizliktir. Bunun çözümü için gayretlerimiz sürüyor. Sağlık alanında Van'da 400'e yakın doktor eksikliği vardı. Biz Sağlık Bakanımızı bizzat Van'a getirdik ve sorunun çözümü için uğraştık. İlk seferde 68 doktor bize verildi, ikinci kez 188, üçüncü seferde ise 67 doktor gönderildi. Van ve ilçelerinde yüzde 80-90 oranında doktor eksikliği giderildi. Yine Van'da AMATEM ve ÇEMATEM hastaneleri yoktu. Temel atıldı ve iki hastane yapımına başlandı. Örneğin üç yıldır Organize Hayvancılık Sanayi Bölgesi bekletiliyordu, girişimlerimiz sonucu resmiyet kazandı. İnşallah bu konuda güzel gelişmeler olacak. Yine Van'da Organize Sanayi Bölgesi'nin üst bölümünde tekstilkent için yeni bir arazi ayarlandı. 16 milyon TL kaynak ayarlandı. 50 tane iş yeri açılacak. 15 bin gencimiz istihdam edilecek" dedi.

 

     "VAN'IN ARAZİSİ UYDUDAN TARANIYOR, HANGİ MADENLER VARSI ÇIKARTILACAK"
    Kurumlarda Van ile ilgili yapılan çalışmaları takip ettiklerini ve hızlandırılması için çalıştıklarını anlatan Arvas, "En önemli konularda biri de Van'da maden arayışı konusudur. Uydudan Van'ın tüm bölgeleri taranıyor. MTA'dan bunu talep etmiştik. İnşallah yazın bunun sondajlaması yapılacak. Petrolden tutun, bakırdan ve altına kadar tüm madenler araştırılacak. Yine yenilenebilir güneş enerjisinin yatırımlarının olduğu şehirler arasında Van yoktu. Biz bu projeye Van'ın da katılması için girişimlerde bulunduk. Van'da güneş enerjisinden elektrik üretilecek yeni tesisler kurulacak. Bizler üç Ak Parti'li vekil olarak birlikte çalışıyoruz. Ayrım gayrım yok. Ortak hedefimiz Van'dır" ifadelerini kullandı.

   Van'da 16-23 yaş arası genç nüfusun yoğunluğuna dikkat çeken Arvas, "285 bin gencimiz var. Bunların önemli bir bölümü işsiz. Elbette bu işsizlik sorunu bir kalemde çözülemez. Hayvancılık konusunda, tarım konusunda çalışmalarımız var. Bakın geçmiş dönemlerde Van hayvancılık konusunda çok iyi durumdaydı. 7 milyon 500 bin küçükbaş hayvanımız vardı. Şu an 2 milyona kadar düştü. Türkiye'de küçükbaş hayvan konusunda yine birinci sıradayız. Geçmişte kundura fabrikası, yün iplik fabrikası, süt fabrikası, yem fabrikası vardı. Bunlar devletin yatırımlarıydı. Terörden dolayı maalesef hepsi kapandı. Şimdi yeni yeni iş yerleri açılıyor. Dün Gevaş'ta bir ayakkabı fabrikası açıldı. Yine diğer ilçelerimizde de özel sektöre verilen destekle yeni iş yerleri açılıyor. İnşallah yatırım açısından önümüzdeki zaman diliminde önemli adımlar atılacak" şeklinde konuştu.

 

   "İTİRAZ OLSA BİLE VAN ÇEVRE YOLU'NUN YAPIMINA BAŞLAYACAĞIZ"
 

   Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türkmenoğlu ve Arvas, kentteki önemli sorunlar konusunda da çalışmalar yapılacağını dile getirdi.

    Van Çevre Yolu konusunda önemli gelişmeler olduğunu belirten Arvas, "Çevre Yolu için biz bakanımızı iki kez Van'a getirdik. Şimdi birinci etap askıya çıktı. İkinci ve üçüncü etap askıya çıkacak. Daha sonra itiraz olsa bile biz bu yola başlamayı düşünüyoruz. Mahkeme devam etsin" diye konuştu.

   Van'da uçak seferleri ve uçak bilet fiyatları ile ilgili soruyu yanıtlayan Arvas, "Bu konuda birkaç kez ilgili bakanlarımız ve yetkililerle görüştük. Bazı ülkelerde uçak düşmesinden kaynaklı sorunlar oldu. Bizim ülkemizde de aynı marka ve özellikli uçakları geri gönderdiler. Uçak eksikliği olduğu ve uçakların çoğu turizm bölgelerine uçtuğu için taleplerden dolayı sıkıntılar var. Bizlere yeni uçak gönderildiğinde birkaç ay içinde bu sorunun çözüleceğine inanıyoruz" dedi.

   Daha sonra gazetecilerin sorunu üzerine bir kez daha söz alan Ak Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, sınır ticaretinin gelişmesinde, İranlı turistlerin sayısının artmasında Kapıköy Kapısı'nın açılmasının önemine değindi.
Türkmenoğlu, "Ben geçmiş dönemde bu kapının açılması için büyük uğraşlar verdim, buna hepiniz şahitsiniz. Bu kapının açılmasının ardından yine 2008 yılında belediyenin mevcut arazisini Van AVM sahiplerine verdik. Ama o günün HDP veya BDP belediye meclis üyeleri yüzünden o alışveriş merkezinin yapımına 6 yıl sonra başlandı. İki yılda bitirdiler ve İranlı turistler de sürekli bu AVM'yi kullanıyorlar" diye konuştu.

    Van'da son yıllarda önemli iş yerlerinin açıldığını anlatan Türkmenoğlu, "İnanın kentimizde açılan iş yerlerine bakıyorsunuz, İstanbul'un en ünlü mağazalarıyla yarışıyor. Her alanda yeni iş yerleri hizmete açılıyor. İranlı vatandaşlarımızın alışveriş yapmasındaki yoğunluğun da bunda etkisi var. Yine inşallah bu şehirde çevre yolu da hizmete açılırsa her alanda gelişme olacak. Bakın birçok yatırım çevre yoluna bağlı. Çevre yolu yapılırsa yeni stadyumun yerini de belirlemiş oluruz. Yine, ilimize kurulacak yeni sebze hali bu yolun güzergahına taşınır. Şehir Otogarı bu yol yapılmadan yapılmaz. Çevre yolunun yapılması için o arsa sahiplerine de önemli görevler düşüyor" ifadelerini kullandı.

    Yaklaşık üç saat süren program, sıcak sohbetlerin yapılması ile tamamlandı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2019, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29