Türkmenoğlu ve Kıylık'tan Başkan Say'a hayırlı olsun ziyareti

Yapılan devir teslim töreni ardında Edremit Belediye Başkanlığı görevine başlayan İsmail Say’a, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Edremit İlçe Başkanı Savaş Nurullah Kıylık, İlçe Kadın Kolları Başkanı Yüksel Karacan, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Soner Çiftçi hayırlı olsun ziyaretinde bulundu

Türkmenoğlu ve Kıylık'tan Başkan Say'a hayırlı olsun ziyareti

            Edremit Belediye Başkanlığı Mazbatasını alan İsmail Say, belediye yapılan devir teslim töreninin ardında başkanlık görevine başladı. Göreve başlamasının ardından ziyaretçi akınına uğrayan Başkan  İsmail Say’ı ilk ziyaret eden AK Parti Van İl ve Edremit İlçe teşkilatı oldu.
Türkmenoğlu, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

 


            TÜRKMENOĞLU ‘EN KAZANÇLI PARTİ AK PARTİ’
Seçimler süresince çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmadıklarını aktaran Türkmenoğlu, Edremit İlçesi’nde çok yoğun bir seçim kampanyası yürüttüklerini ifade eden Türkmenoğlu, “Van’da belki çok yerde kazanamadık ama en kazançlı çıkan parti AK Parti’dir. Diğer muhalefet partisine göre oyumuz yükselmiştir. HDP’nin oyu düşmüştür. Van’da geçmişe dayalı şantaj, tehdit dönemi sona ermiştir. Seçimler sonucunda 4 ilçeyi kazandık. Ve diğer ilçelerle ilgili 20’ye yakın itiraz dilekçelerini verdik. Gerek seçim tutanaklarındaki yanlışlıklar, gerek sayımlardaki hatalar, geçersiz oylar, bunların yeniden revize edilmesi hususunda dilekçelerimizi verdik. Verdiğimiz dilekçeler neticesinde YSK bir karar verdi. Bu kararlar doğrultusunda Van’da Edremit, Tuşba, Çaldıran ilçelerin karşı taraftaki arkadaşlarımızın Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilmelerinden ötürü, Yüksek Seçim Kurulu kendi kararında ikinci en yüksek oyu olan arkadaşlarımızın belediye başkanlığı mazbatasını almaya hak kazanmıştır” dedi.

 


TÜRKMENOĞLU ‘YSK MAZBATAYI KİME VERİRSE BAŞKAN ODUR”
Aday belirleme sürecini AK Parti olarak çok büyük bir titizlikle yaptıklarını ifade eden Türkmenoğlu, “Bizler demokratik bir yarış içerisinde demokratik süreçleri takip ederken hukukun üstünlüğünü unutamayız. YSK mazbatayı kime verirse bizim belediye başkanımız odur. Bizler adaylarımızı belirlerken,  üç aşmada geçtik. İlk önce ilçe başkanlığımız adayların GBT’lerini inceledi. Sonra il başkanlığımız GBT çalışmasını yaptı. Sonra genel merkezimiz aynı şekilde çalışmalar yaptı. Amaç, geçmişinde hiçbir şaibesi olmayan, hukuki problemi olmayan kişileri ve ehliyet, liyakat sahibi kişileri iş başına getirmekti” şeklinde konuştu.

 


       TÜRKMENOĞLU, “BAŞKANIMIZI TÜM GÜCÜMÜZLE DESTEKLEYECEĞİZ
Türkmenoğlu devamında, “Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, bugün belediyeyi kayyımdan devraldı. Kayyım belediyesinin yapmış olduğu hizmetlerin çok çok üstünde çok güzle bir gönül belediyeciliği yapacağına inanıyoruz. Çünkü ehliyet liyakat sahibi bir belediye başkanımız var. Ak Parti’nin bütün unsurlarıyla belediye başkanımızın yanındadır.  İsmail Say başkanımız kuracağı yeni ekiple güzel hizmetlere imza atacağına gönülden inanıyorum. Kendisine tebriklerimizi sunuyoruz” diye ifade etti.

 


         Görevi devralması nedeniyle hayırlı olsun dileğinde bulunan AK Parti Edremit İlçe Başkanı Savaş Nurullah Kıylık, “İsmail Say, Edremit'i bilen burada sevilen biridir. İyi hizmetler yapacağıma inancımız tamdır. Hayırlı ve uğurlu olsun” diyerek tebrik etti.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2019, 18:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER