Tuşba Belediyesi'nden camilerde temizlik çalışması…

Tuşba Belediyesi’nin, 2014 yıllından itibaren ‘Gül Kokulu Camiler’ projesi kapsamında ilçe genelinde başlattığı cami temizliği aralıksız olarak devam ediyor.

Tuşba Belediyesi'nden camilerde temizlik çalışması…

   Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün ‘Gül Kokulu Camiler’ sloganıyla başlattığı çalışmalar neticesinde başta merkez mahalleler olmak üzere Tuşba İlçesi sınırları içerisinde bulunan tüm camilerin ve taziye evleri ile Kuran Kurslarının iç ve dış mekan temizlikleri düzenli olarak yapıyor.

   Tuşba ilçesinin daha sağlıklı, temiz, hijyen ve düzenli bir ilçe olması amacıyla, estetiğini ve sağlığını ilgilendiren temizlik ile ilgili çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler, Ramazan ayının gelmesiyle yoğun olarak kullanılan camilerin ve müştemilatlarının daha sağlıklı ve hijyen olması için ellerinden gelen gayreti gösteriyor.

    Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde ilçe genelindeki camilerin temizliğini yapmak için 4 yıl önce belediyenin kuruluşu ile birlikte başlanan ‘Cami Temizleme Ekibi’ düzenli olarak camilerin tamamında halı yıkama, iç ve dış çevre temizliği ile genel bakım çalışmaları periyodik olarak yapıyor.

   Temizlik konusunda bütün talepleri zamanında karşıladıklarını belirten Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe; “Kur'an Kursları ile birlikte camii, mescitler ve taziye evleri başta olmak üzere vatandaşlarımızın daha yoğun olarak kullandıkları alanları sağlıklı ve huzurlu bir ortamda ibadetlerini yerine getirmesi için Tuşba genelinde titiz bir çalışma sürdürüyoruz. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüzün oluşturduğu ekipler, camilerin temizliğinde halıları yerinden kaldırılmadan vakumlu sanayi tipi makinelerle yıkıyorlar. Halıların temizliğinde özel kokular kullanılıyor. Kapıların ve duvarların da temizliğinin yanı sıra tüm mekanlar elden geçiriliyor” dedi.

    Tuşba Belediyesi’nin sosyal alandaki çalışmaları ile örnek bir belediye olduğunu belirten Başkan Özgökçe, vatandaşların ibadetlerini daha temiz, sağlıklı ve hijyenik bir ortamda yapmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Camilerin düzenli olarak ve din görevlilerimiz ile imamlarımızın talepleri üzerine ihtiyaç halinde temizlenmektedir. Bu konuda duyulan ihtiyacı karşılamak amacıyla çalışma başlattıklarını kaydeden Başkan Özgökçe, “Merkez mahalleler başta olmak üzere bütün mahallelerdeki camilerimizi ve müştemilatlarını 4 yıldır düzenli olarak temizliyoruz. Bize gelen talepler de en hızlı şekilde değerlendirilmektedir. Halkımızın memnuniyetini arttırmaya yönelik çalışmalarımız her geçen gün artarak devam etmektedir” şeklinde konuştu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2018, 15:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29