Tuşba Belediyesi'nden Mevlid-i Nebi programı…

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’ın doğum yıldönümünü anmak üzere Mevlid-i Nebi Programı düzenledi.

Tuşba Belediyesi'nden Mevlid-i Nebi programı…

   “Mevlid-i Nebi” adıyla anılan Hz. Peygamber’in doğum yıldönümü Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Cengiz Andiç Kültür Merkezinde düzenlenen programla gerçekleştirildi.

     Programa konuk olarak davet edilen İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu ve Dünya birincisi Hafız Mehmet Bilir’in yanı sıra Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

   Program Dünya Birincisi Hafız Mehmet Bilir’in Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

    Ardından Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Minik İlahi Gurubunun ilahileri ile devam etti. Açılış konuşmalarının ardında sahneye İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu çıktı. Halkın yoğun ilgisi ile karşılaşan Döngeloğlu programda emeği geçenlere ve programı düzenleyen Tuşba Belediyesine teşekkür etti. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’ın Hayatını anlatan Döngeloğlu konuşmaları ile katılımcıları ağlattı. 

 

    DÖRT YILDIR DÜZENLENİYOR

    Van’da dört yıldır Mevlid-i Nebi programlarını en güzel şekilde düzenlediklerini belirterek, katılımlarından dolayı herkese teşekkür eden Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe sözlerine şöyle devam etti; “Türkiye’nin dünya lideri olacak bir ülke Amerika başta olmak üzere İsrail, Fransa, Almanya, Hollanda bizleri Allah’ın izniyle durduramayacaktır. Bu şer odakların 15 Temmuz sonrası yaptıkları bütün darbeler yetmiyormuş gibi şimdi de CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun elinde daha önce verdiği gibi bazı sahte kâğıtları sallatarak, bu memleketin huzurunu kaçırıyor. Başta FETÖ olmak üzere bu şer odakların memleketimiz üzerindeki şer olaylarından hepimizin haberdar olması lazım. Önemli olan önce vatana, bayrağa, devlete ve namusa sahip çıkabilmektir. Maalesef şu anda FETÖ ve PKK başta olmak üzere bütün terör örgütleri; bu ülkeyi Suriye’ye, Mısır’a dönüştürebilmenin gayretindeler. Ama hamdolsun 15 Temmuz’da bu vatana canını feda eden 250 şehit, 2 bine yakın yaralı ve gaziler ile bu salonu hınca hınç dolduran ve bu vatanın gerçek sahibi olanlar, o hainlere şunu söylüyorlar. Siz ne yaparsanız yapın beyhude. Bundan sonra Amerika’nın uşaklığını bırakın. Türkiye artık kendi uçağını, kendi savaş gemisini yapıyor. İnşallah Türkiye; huzurun, muhabbetin, kardeşliğin ve barışın merkezi olacak. Sadece bizim için değil tüm İslam âlemi için İnşallah bu ümmet, Allah’ın izniyle hak ettiği en güzel yere ulaşacaktır” dedi.

   Konuşmalarında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Başkan Özgökçe, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 yılda Türkiye’yi nereden nereye getirdi. Halen bunu anlamayan CHP gibi bir zihniyet, ihanet içinde olup, FETÖ ile birlikte Amerika’nın uşaklığını yapmak için çırpınıyorlar. Ama biz şuna inanıyoruz. Bütün çırpınışları boşuna. Bu aziz halk daima Cumhurbaşkanının, doğruluğun yanında; Peygamberinin yolunda ve izinde olacaktır” şeklinde konuştu. Düzenlenen Mevlid-i Nebi programı Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Minik Semazen gurubunun gösterisi ile son buldu Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe programın kapanışında İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu’na seccade hediye etti.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2017, 08:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29