Tuşba Belediyesi'ne bakanlıktan konteynır desteği…

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, Tuşba Belediyesi’ne hibe ettiği 500 adet çöp konteynerinin ilk grubu olan 122 adeti Tuşba Belediyemiz tarafından teslim alındı.

Tuşba Belediyesi'ne bakanlıktan konteynır desteği…

         Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman’ın, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a yaptığı ziyaretin ardından, belediyeye hibe olarak verilen 500 adet çöp konteynerinin ilk grubu Tuşba Belediyeye teslim edildi.

 

       Başkan Akman, Sahil Yolu Projesi’nin asfaltlama, yürüyüş ve bisiklet yolu, İstasyon Mahallesi Semt Çarşısı, Ağartı Halk Plajı Projesi, 24 Adet Semt Sahası Projesi, Hizmet Binası İnşaatı, İskele Sahil Yolu 2. Etabı’nın tamamlanması için bakanlıklara sundukları projelere; bakanlıklar nezdinde yürüttüğü görüşmeler sonucu ciddi destekler aldıklarını söyledi.

 

       Poşetleme sisteminin görüntü kirliliğinin önüne geçtiğini söyleyen Başkan Akman, “Bugüne kadar merkezi 4 mahallemiz olan Akköprü, İstasyon, İskele ve Abdurrahman Gazi Mahalleleri’nde evsel atıklar; poşetleme sistemi ile toplanarak Katı Atık Depolama Tesisi’ne götürülmektedir. Poşetleme sistemi uygulanan mahallelerimizde çöp konteyneri bırakılmamaktadır. Dolayısıyla her gün 21:00-22:00 saatlerinde bırakılan çöp poşetleri gece ekiplerimiz tarafından alınmaktadır. Böylece, poşetleme sistemi ile görüntü kirliliği ve kötü kokular önlenmiş oluyor” dedi.

 

          Poşetleme sistemi uygulanan 4 mahallenin dışında kalan diğer 63 mahalleye ise 2014 yılından bu yana 5 bin civarında çöp konteyneri dağıtıldığını anlatan Başkan Akman, “Ancak; önceki yıllarda dağıtılan çöp konteynerlerinin kullanım ömürleri tamamlandığından ötürü durmadan yeni konteyner ihtiyacı doğmaktadır. Bunun için, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a yaptığımız ziyarette; bu ihtiyacımızı dile getirmiştik. Sayın Bakanımızın talimatları ile Belediyemize hibe edilen 500 adet çöp konteynerinin ilk grubu olan 122 adeti bize ulaştı” şeklinde konuştu. 

 

          Bakanlık tarafından gönderilen çöp konteynerlerinin kendilerine ulaşmasıyla; halktan gelen talepler doğrultusunda şehir temizliği konusunda üst seviyede olan hizmetlerini daha da bir üst seviyeye çıkarmak istediklerini vurgulayan Başkan Akman, “Amacımız; temiz olan ilçemizin tertemiz olmasıdır. Bunun için, talepler doğrultusunda dağıtımımızı yapacağız” diyerek sözlerini tamamladı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2019, 12:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER