Tuşba'da akademik başarı masaya yatırıldı

Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Akademik başarı İlçe izleme ve değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Tuşba'da akademik başarı masaya yatırıldı

    İskele Öğretmenevi toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, YYÜ Eğitim Fakültesi Dekan yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Yayla, YYÜ Eğitim Fakültesi Eğitimde Rehberlik ve Psikolojik Hizmetleri Anabilim dalı uzmanı Doç. Dr. Fuat Tanhan, İlçe Şube Müdürleri ve Okul Müdürleri katıldı.
    Düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, "Tuşba İlçemizde Kaymakamımızın himayesinde gerçekleşen Akademik başarıyı arttırmak amaçlı böyle bir özel Akademik başarı ekibi kurduk. Bu süreçte ilçemizde bulunan bütün yöneticiler ve diğer paydaşlar ile birlikte süreci yönetmeye çalışacağız. Yaptığımız bu çalışmaları bilimsel temellere dayanabilmesi için daha pratik yöntemlerle bir önceki yaşanan tecrübelerle birlikte Yüzüncü Yıl Üniversitesinde Doç. Dr. Ahmet Yayla ve Doç. Dr. Fuat Tanhan hocalarımızın desteğini alacağız ve öğretmen istihdam eden bir kurum ile birlikte öznemiz olan öğrencilerimiz ile birlikte sağlıklı bir şekilde yürütmeye çalışacağız " dedi.
    "Ortak ruh ve ortak Motivasyon ile Akademik başarıyı sağlayabiliriz" diyen YYÜ Eğitim Fakültesi Dekan yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Yayla, "Bizler Eğitimci olmakla birlikte birer ebeveyniz ve bu nedenle de yola birlikte çıkmamız gerekir. Bizler ortak ruh ve ortak Motivasyon ile Akademik başarıyı sağlayabiliriz. Eğitimin bütün paydaşlarıyla Van'ın Akademik başarısını etkileyen faktörler nelerdir üzerinde çalışmalar yaptık. Biz Üniversite olarak pilot ilçe Tuşba'yı seçip eylem planlarını uygulamaya sokacağız" dedi.
Akademik başarı bir sonuçtur diyen YYÜ Eğitim Fakültesi Eğitimde Rehberlik ve Psikolojik Hizmetleri Anabilim dalı uzmanı Doç. Dr. Fuat Tanhan ise, "Bizler sınavları kazanmak ya da çalışmak amacıyla bazı sonuçları elde etmek isteriz. Akademik başarı ortak amaç ile olacak bir kazançtır. Nerede olursa olsun okul Müdürlerinin bu işe inanması gerekir ve Velileri işin içine katmaları gerekir. Süreci yönetecek öğretmenlerin ise inanması gerekir ve sınıftan tutun diğer tüm noktalarda (ödev verme, kitap okuma) gibi önemli işler başarması gerekir" ifadelerini kullandı.
    Yapılan konuşmanın ardından akademik başarının arttırılmasına yönelik çalışmalar  ile ilgili slayt sunumu yapıldı. Son olarak okul Müdürlerinin görüş ve önerileri alındıktan sonra program son buldu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2019, 12:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29