Tuşba'da hareketsizliğe karşı yürüyüş etkinliği…

Tuşba Belediyesi ile Van İl Sağlık Müdürlüğü’nün ‘3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü’ dolayısıyla sağlık için ‘Her Gün 10 Bin Adım’ yürüyüşüne 5 gün boyunca katılanlara düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Tuşba'da hareketsizliğe karşı yürüyüş etkinliği…

   İskele 15 Temmuz Şehitle Parkı’nda bulunan Yusuf Ziya Yılmaz Çok Amaçlı Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül törenine Tuşba Belediye Başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Başkan Yardımcılarımız Necla Orbayı, Hasan Handil ve Necati Yertürk ile İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Uzmanı Hilal Adıgüzel, Tuşba Belediyesi ile Halk Sağlığı Müdürlüğü birim müdürleri, belediye ve sağlık çalışanları ile yarışmada dereceye girenler katıldı.

   Törende bir konuşma yapan Van İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Uzmanı Hilal Adıgüzel, Tuşba Belediyesi ile ortaklaşa 5 günlük bir yarışma düzenlediklerini belirterek, amaçlarının sağlıklı ve mutlu bir hayat olduğunu söyledi. Yarışmada dereceye girenlere teşekkür eden Adıgüzel, herkesi sağlıklı bir yaşam için araç kullanmak yerine, yürüyüş yapmaya davet etti.

 

   ‘HASTALIKLARIN NEDENİ HAREKETSİZLİK’

   Daha sonra bir konuşma yapan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, belediye olarak sağlıklı yaşam için verdikleri hizmetlerden söz etti. Obezite başta olmak üzere fizyolojik birçok hastalığın nedeninin hareketsizlik olduğunu ifade eden Başkan Özgökçe, bu durumu gözeterek ilçede yürüyüş, koşu ve bisiklet yolları yaptıklarını söyledi. İnsanların sağlıklı bir yaşam için günde en az 10 bin adım yürümeleri gerektiğini de dile getiren Başkan Özgökçe, “Göreve geldiğimiz 2014 yılından bu güne kadar yaptığımız çalışmalar ve hayata geçirdiğimiz projelerde tek hedefimiz insanların yaşam standartlarını yükseltmek oldu. Bir çok hastalığın ana etkeni olan hareketsizlikten kurtarabilirmiyiz diye yola çıktığımızda şunu gördük. İnsanların yürüyebileceği yürüyüş yolu yok. Maalesef Van birçok alanda kaldırımsız şehir denebilecek bir şehir idi ve en önemlisi bisiklet ile koşu yolları önceki dönemlerde belediyeyi yöneten başkanlarımızın hiç akıllarına getirmemiş. Ama biz dedik ki insanlarımıza yürüyüş yolları, kaldırımları, koşu ve bisiklet yollarını sağlayalım” ifadelerini kullandı.

 

   BAŞKAN ÖZGÖKÇE, ’HAYALİM BİSİKLET KULLANANLARIN ARAÇ KULLANANLARDAN ÇOK OLMASIDIR’

   Başta 15 Temmuz Şehitler Parkı olmak üzere yaptıkları tüm parklarda koşu ve bisiklet yolları yaptıklarını da ifade eden Başkan Özgökçe, “15 Temmuz Şehitler Parkı’na gelen insanlarımız ailesi ile birlikte eğlenebilecekleri, basketbol, voleybol, hentbol ve masa tenisine kadar bütün etkinlikleri yapabilecekleri alanlar mevcuttur. Bunların yanında çocuk oyun grupları ve en önemlisi inşallah Van Gölü’nün temizlenmesiyle birlikte artık yüzümüzü döndüğümüz Van Denizinin kıyısında hem yürüyeceğiz hem de yüzeceğiz. Çünkü sağlıklı nesillerimizin maalesef önündeki en büyük engel uygun bir alan bulunmayışıdır. Şimdi yaptığımız İskele İkinci Sahil Rekreasyon Alanı ile birlikte Vanlılar yaklaşık 6 kilometrelik bir yürüyüş yoluna sahip olacaklar. Yani insanlarımız gerek özel gerekse toplu taşımayla yaptıkları yolculukları ve oturmayla geçirdikleri ömürlerini hareket ederek geçirecekler. Benim hayalim şudur bir zaman gelecek bu şehirde bisiklet kullananlar araç kullananlardan çok olacaktır” şeklinde konuştu.

   Van Gölü'ne de dikkat çeken Başkan Özgökçe, gölün kirlilikten kurtarılması ile birlikte kıyıda da yürüyüş yapılabileceğini ifade etti. Göldeki kirlilik nedeniyle yüzülecek yerlerin azaldığını söyleyen Başkan Özgökçe, bunun artırılması gerektiğine işaret etti. Özgökçe, yüzmenin de sağlık açısından önemli bir faktör olduğuna dikkat çekerek, su altı dalışla ilgili bir okul açacaklarını ve eğitim vereceklerini kaydetti.

 

   10 BİN ADIM ÖDÜLÜ

   Yapılan konuşmaların ardından, 10 bin adım yarışmasında dereceye giren 78 kişiye ödül olarak, birer çift spor ayakkabı verildi. Ardından da tüm katılımcılar, günün anlamına uygun olarak göl kıyısında bir yürüyüş gerçekleştirdi. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından da alanda bulunanlara sağlık ile ilgili el broşürleri dağıtıldı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2018, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29