Tuşba'da karla mücadele çalışmaları sürüyor

Tuşba Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı ile birlikte, 30 personel ve 22 araçla yol açma, tuzlama ve kar küreme çalışmalarını sürdürüyor.

Tuşba'da karla mücadele çalışmaları sürüyor

         Akşam saatlerinde başlayan ve halen devam eden kar yağışı Van’da hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü Karla Mücadele ekibi, kar yağışının başladığı saatten itibaren yürüttüğü yol açma, tuzlama ve küreme çalışmaları aralıksız yürütüyor. 

 

      Belediye Başkanı Salih Akman’ın talimatları doğrultusunda daha önce koordine edilen ekipler, zaman kaybetmeden kar yağışının başlamasıyla çalışmalarına başlarken; kar yağışını etkili oluşundan dolayı açılan yolların kısa sürede tekrar kapandığını belirtildi. Dün gece saatlerinde yürütülen çalışmalar neticesinde merkez 10 mahallenin ana arter, servis ve halkın kullandığı sağlık ocağı, cami ve taziye evlerinin önlerinin büyük ölçüde açtıklarını kaydettiler.

 

      Belediye ekiplerinin seferberlik ruhu ile saha da olduğunu söyleyen Başkan Akman, kapanan tüm yolları bir an önce ulaşıma açmak için canla ve başla çalıştıklarını kaydetti. Yüksek kesimlerde etkili ola tipi ve fırtına nedeniyle çalışmaların zorlukla yürütüldüğünü de dile getiren Başkan Akman, ekiplerin tüm yollara açana kadar vardiya şeklinde ara vermeden karla mücadele çalışmalarını yürüteceğini söyledi. 

 

     İlçe merkezinde 30 santimetreyi bulan kar kalınlığının yüksek kesimlerde yer yer bir metreyi geçtiği ifade edildi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2020, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29