Tuşba'da model ceviz-badem bahçesi projesi

Van’ın Tuşba Belediyesi, kırsal mahallelere ‘Model Ceviz-Badem Bahçeleri’ kuruyor. 2017 yılında kırsal mahallelerde oturan üreticilere ek bir gelir sağlamak amacıyla başlatılan ‘Model Ceviz- Badem Bahçeleri’ projesinin bu yıl da devam edeceği belirtildi.

Tuşba'da model ceviz-badem bahçesi projesi

  Tuşba Belediyesi, kırsal mahallelerde yaşayan ve geçimini tarımla sağlayan üreticilerin hayatlarına dokunmaya devam ediyor. Tuşba Belediyesi, üreticilere ek gelir sağlamak amacıyla bu yılda ‘Model Ceviz- Badem Bahçeleri’ projesini hayata geçiriyor.

  ‘Model Ceviz- Badem Bahçeleri’ projesi için yapılacak olan başvuruların 07-23 Nisan 2021 tarihleri arasında Tuşba Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne yapılabileceği belirtildi.

  Üreticilerin başvuru dilekçeleri ile kimlik fotokopisi, istenilen arazi tapusunun kendi adına veya en az 10 yıl süre ile kiralandığına dair belge, arazinin minimum 4 bin metrekare olduğunu gösteren tapu örneği, sulanabilir tarım arazisi vasfına sahip olması, dezavantajlı olan başvuru sahiplerine (yoksulluk durumu, gazi-şehit aileleri) belgesi, cinsiyet, öncelik sağlanması, kurulacak olan model ceviz-badem bahçesinin sulama ve bakımı hizmetlerinin yapılması taahhütnamesini şartı aranıyor.

  Yapılan müracaatların oluşturulan komisyon tarafından değerlendirdikten sonra sonucunun vatandaşlara bildirileceği kaydedildi.

  Tuşba Belediyesi tarafından yapılan açıklamada 2017 yılında kırsaldaki mahallelere yönelik başlatılan ‘Model Ceviz- Badem Bahçesi’ projenin bu yılda uygulanacağı ifade edildi.

  Van Bölge Gazetesi: Aslıhan Karakoç

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 12:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER