Tuşba'da sokak hayvanlarına iyi bakılıyor

Tuşba Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yaşayan sokak hayvanlarını toplayarak, hayvan ambulansı ile Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde gerekli tedavi ve bakımları yapılarak alındıkları yerlere tekrar bırakıyor.

Tuşba'da sokak hayvanlarına iyi bakılıyor

    Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Tuşbalı hayvan sever gönüllülerin destekleri ile sokak hayvanları için örnek bir çalışmaya imza attı.

    Sokak hayvanlarının tedavi ve aşılama işlemlerini düzenli olarak gerçekleştirmek için yoğun mesai harcayan Tuşba Belediyesi ekipleri, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ne götürdükleriniteknolojik cihazlar desteği ile uzman hekimler tarafından kontrolsüz üremelerinin önüne geçiyor. Hayvanların sokaklardaki yaşam koşullarında koruma amaçlı destek de veren Tuşba Belediyesi ekipleri, hayvanların iç- dış parazit ve kuduz aşılaması yaparak, sokaklarda sağlıklı yaşam sürmelerini sağladı. 

 

   SOKAK HAYVANLARININ TEDAVİLERİ SÜRÜYOR

   Çalışma kapsamında yaklaşık 100 sokak hayvanının belirli gruplar halinde toplandığını ve 25 sokak hayvanın ise veterinerler gözetimiyle bakım ve tedavilerinin tamamlandığını diğer hayvanlarında tedavilerinin devam ettiğini söyleyen Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe,“Büyük bir titizlikle toplanan sokak hayvanlarının bakımları yapıldıktan sonra alındıkları bölgelere yeniden bırakılıyor. Tuşba İlçemizin tüm mahallerini kapsayacak olan bu çalışmanın Türkiye’deki sokak hayvanları için de örnek oluşturacaktır. Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği’nin 20. Maddesi gereği sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların toplatılması için belediyemizce ihtiyacı karşılayacak 3 kişiden oluşan bir toplama ekibi oluşturuldu. Toplanan hayvanlar ilgili yönetmeliğin 21. Maddesine göre kontrolleri, aşıları ve tıbbi müdahaleleri yapılması için Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ne götürülmektedir. Burada tedavileri ve bakımları yapılan hayvanlar küplendirildikten sonra toplama ekibimiz tarafından alındığı noktalara geri bırakılmaktadır” şeklinde konuştu.  

   Tuşba Belediyesi tarafından başlatılan bu örnek çalışmanın sokak hayvanlarının yaşadıkları trajedinin bir nebze de olsa dindirilmesine katkı sunacağının altını çizen Başkan Özgökçe, “Bu çalışma ile ilçemiz sınırları içinde yaşayan sokak hayvanların, üremeleri ve aşı takipleri kontrol altına alarak, insanlarla uyum içinde yaşayabilecekleri güvenli kent içi alanların oluşturulmasını sağlıyoruz. Belediyemiz, ‘Tedavi ve aşısını yap,yerinde yaşat’ ilkesini benimseyerek, iyi uygulama örnekleri içinde yer alan hizmeti aralıksız olarak faaliyetlerine devam etmektedir.Bu çalışmaların yapılmasında emeği geçen Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi yetkilileri ile Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerimize teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2018, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER