Tuşba'daki gözde park ziyaretçi kabul edecek

Tuşba Belediyesi’nin inşa ettiği ve bölgenin en büyük piknik ve park alanı olan İskele Sahil Bandı 2. Etabı, normalleşme süreci ile birlikte 1 Haziran’da ‘Park ve Mesire’ alanlarına getirilen kısıtlamanın sona ermesi ile ziyaretçi kabul edecek.

Tuşba'daki gözde park ziyaretçi kabul edecek

        Tuşba Belediyesi’nin, mega projelerinden biri olan İskele Sahil Rekreasyon 2. Etabı, ilk kez ziyaretçi kabul edecek. Turizm sezonu sonunda yapımı tamamlanan mega proje, akabinde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hayatı olumsuz etkileyen Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle yaklaşık 2 aydır ‘Park ve Mesire’ alanlarına getirilen kısıtlama nedeniyle ziyaretçi kabul etmedi.

     Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın normalleşme süreci kapsamında 1 Haziran’da itibaren ‘Park ve Mesire’ alanlarını açılacağını duyurmasıyla birlikte Tuşbalılar, gözlerini bölgenin en büyük mesire ve dinleme alanı olan İskele Sahil Bandı 2. Etabına çevirdi.

 

   AYNI ANDA FARKLI ETKİNLİKLER…

    Kısıtlamanın olduğu bu süreçte bölgeden ağır geçen kış şartları nedeniyle ihtiyaç duyulan tüm bakım ve onarımları tamamlanan parkın, spor sahaları, dinlenme alanları, mesire yerleri, kafeterya ve çay bahçeleri ile yürüyüş ve bisiklet parkurlarının yanı sıra binlerce insanın aynı anda farklı etkinlikler yapabildiği dinlenme, eğitim, eğlence ve piknik alanların bulunduğunu belirten Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, “Büyük boy ağaçların yanı sıra 84 bin metrekare yeşil alanı, bin 350 metre kıyı şeridinde, 7 metre genişliğinde taş tahkimat, kıyı şeridi boyunca renkli yürüme bandı ve 2,5 metre genişliğinde renkli beton bisiklet yolu, bir adet plaj futbolu sahası, bir adet plaj voleybolu sahası, engelli, çocuk ve genç fitnes aletleri, zıpzıplar, görsel elektrikli havuzlar, satranç alanları,anne, bebek salıncakları, engelsiz salıncaklar ile değişik tasarımlı kent mobilyaları, Van'ın simgesi olan Van Kedisi ile İnci Kefali (Van Balığı) figürlerinin bulunduğu meydanlar, çocuk eğlenme alanları, macera parkurları, bitkisel doku ürünleri, otomatik sulama sistemleri, dinlenme, eğlence ve piknik alanlarının yanı sıra bölgede çok yayın olan mangal kültürünün sorunsuz bir şekilde yerine getirmeleri için ise 116 adette barbekü bulunuyor” dedi.

     Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (DAKA) Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında desteklenen ve 100 bin metre kare alana sahip dev eserin bölgenin istihdam ve ekonomisine de katkı sunacağını ifade eden Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, “Her şeyi ile en ince ayrıntısına kadar düşünülerek inşa edilen bölgenin en büyük piknik ve dinleme alanımızı inşallah 1 Haziran’da vatandaşlarımızın hizmetine açacağız. Ancak yaşanan pandemi salgını nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması olan 18 yaş altı gençlerimiz ve çocuklarımız ile 65 yaş üstü büyüklerimiz, ulu çınarlarımızın biraz daha bekleyecekler. İnşallah yakın bir zaman da 7’den 77’ye kadar her vatandaşımızın gelip her birlikte vakit geçireceği o güzel günler yakındır. Bu da 65 yaş üstü çınarlarımız ile 18 yaş altı genç ve çocuklarımıza sözümüz olsun sokağa çıkma kısıtlaması sona erdiği gün hep birlikte burada buluşarak güzel vakit geçireceğiz” şeklinde konuştu.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2020, 11:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29