Tuşba'daki halk ekmek fiyatı 80 kuruş…

Tuşba Belediyesi’nin Mavi Tuşba Halk Ekmek projesi sayesinde Van’da sadece Tuşbalılar kaliteli ekmeği daha ucuza yiyor. Tuşba Belediyesi’nin ürettiği ve ilçe sakinlerine 80 Kuruş’tan sattığı Mavi Tuşba Halk Ekmek, vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Tuşba'daki halk ekmek fiyatı 80 kuruş…

   Merkez 10 mahallede bulunan 18 büfenin yanı sıra araçlarla ilçe merkezinden uzak 57 mahalleye her gün düzenli olarak servis ediliyor.

   Van’da ekmeğe yapılan 25 Kuruşluk zamdan sonra vatandaşlardan büyük ilgi görmesi üzerine Tuşba Belediyesi haftalık olarak satılan 84 bin ekmeğin sayının artırıldı. Ayrıca Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun tavsiyesi üzerine sosyal mesafenin korunması ve vatandaşları büfeler önünde yığılmalarını engellemek için de büfelerin açık tutma süreleri uzatıldı.  

   Mavi Tuşba Halk Ekmeğin, fırıncı esnafı ile rekabet etmek için kurulmadığını belirten Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Van’da en kaliteli ekmeği uygun fiyata yedirmek için gayret gösterdiklerini söyledi.

   Başkan Akman, “Mavi Tuşba Halk Ekmeğin kurmaktaki tek amaç, Tuşbalıların en kaliteli ekmeği en uygun fiyata yemelerini sağlamak ve bu konuda bir fiyat istikrarı sağlayabilmektir. Bunu da sağlayabildiğimizin kanaatindeyim. Bugün 210 gram olan en kaliteli ekmeği Tuşbalılar 80 kuruşa yiyebiliyorsa, bu Tuşba Belediyemizin kurduğu Mavi Tuşba Halk Ekmek sayesinde oldu. İçerisinde hiçbir katkı maddesi olmayan en doğal ve kaliteli ekmeği biz üretiyoruz” diye konuştu.

   ‘Mavi Tuşba Halk Ekmek’in isim ve logu hakkı için Türkiye Patent Kurumu’na müracaat ettiklerini söyleyen Başkan Akman, en kısa zamanda patent belgesinin kendilerine ulaşacağını dile getirdi. 18 adet satış büfesi için Tuşba Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ‘İşletme Kayıt Belgesi’ verildiğini de altını çizen Başkan Akman, “Tuşba Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Müdürlüğü tarafından aylık olarak büfelerimizde düzenli olarak denetlenmektedir” dedi.

   Ucuz ve yüzde 100 katkı maddesiz üretilen ekmek için satış büfelerine gelen vatandaşlar, hijyenik, katkı maddesi içermeyen ve 80 Kuruştan satılan ekmekten çok memnun olduklarını söylediler.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

                

 

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2020, 12:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29