Tuşba'daki plaj üçüncü kez 'mavi bayrak' almaya hak kazandı

Tuşba Belediyesi Tuşba ilçesine ve bölgemize kazandırdığı 22 bin metrekare’lik alan ve halk plajı 2020 sezonunda da nitelikli plajlara verilen ‘’Uluslararası Çevre Ödülü Mavi Bayrak’’ almaya 3. kez hak kazandı.

Tuşba'daki plaj üçüncü kez 'mavi bayrak' almaya hak kazandı

          Uluslararası Çevre Ödülü Mavi Bayrak; can güvenliği hizmetleri, engelliler için sağlanan olanaklar, atık su arıtma tesisi ve su analizleri gibi 33 kriterin tümünü yerine getiren plajlara verilen Mavi Bayrak bir kez daha Tuşba Belediyesi tarafından yapılan Mollakasım Plajı’na verildi.

   Türkiye Çevre Eğitim Vakfına vekâleten Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sıracettin Bakan, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman' ı makamında ziyaret ederek Uluslararası Çevre Ödülü Mavi Bayrak’ı takdim etti.

 

   BAŞKAN AKMAN, TESLİM ALDI

  Mavi Bayrak’ı teslim alan Başkan Akman, 3. kez Mavi Bayrak aldıklarını, bayrağın ilçemize ve bölgemize hayırlı, uğurlu olmasını diledi. Van Gölü'nün görselliği, güzelliği ve temizliğinin bu ödülle beraber değerlendiğini kaydeden Başkan Akman, Mavi Bayrak örnek bir proje olduğunu bu projenin korunması temiz tutulması gerektiğini belirtti.

 

    33 KRİTER TEK TEK YERİNE GETİRİLDİ

   Mavi Bayraklı Halk Plajı denince akla ilk gelenin suyun temizliğinin olduğunu ancak Mavi Bayrağın aynı zamanda sağlıklı, güvenli ve temiz bir çevrenin de sembolü olduğunu belirten Başkan Akman, “Plaj sadece temizlikten ibaret değil bunun yanı sıra 33 kriter çerçevesinde değerlendiriliyor. Bu sebeple 33 kriteri tamamlayıp Mavi Bayrağı almak çok zor fakat kaybetmek için bir kriterin eksik olması yetiyor. Mavi bayrağımız bu yıl da plajımızda gururla dalgalanacak, buda Tuşba belediyemizin halkımıza yaptığı güzel bir hizmettir’’ şeklinde konuştu.

 

    HER SEZON YENİLENİYOR

   Mavi Bayrak; Her yıl yenilenmesi gerektiği için Tuşba Belediyesi tarafından bu yıl yapılan başvuru üzerine TÜRÇEV tarafından yapılan inceleme sonucunda aranan tüm şartların yerine getirildiği için Uluslararası Çevre Ödülü alan ‘Mavi Bayrak’ Haziran-Eylül ayları arasında bir kez daha Mollakasım Halk Plajı’nda dalgalanmaya hak kazandı. Yüzme amacıyla kullanılan suyun niteliği, çevresel eğitim ve bilgilendirme çalışmalarının yönlendirilmesi, plaj düzeni ve emniyetinin sağlanması ile çevre yönetimi gibi 33 kriter bulunmaktadır. Bu kriterler kontrol edildikten sonra sezon boyunca Mavi Bayrak asılmaktadır. Sezon bitiminde mevcut Mavi Bayrak kaldırılmaktadır.

Öte yandan denize kıyısı olmadığı halde Türkiye’de ilk kez bir göl kıyısına Mavi Bayrak verilmiştir. Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2020, 11:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29