Tuşba'daki rehber öğretmenlere yönelik seminer…

Tuşba İlçesi’nde rehber öğretmenlere yönelik 'Sokak tehlikelerine maruz kalan çocukların korunması ve okul güvenliğinin sağlanması' semineri düzenlendi

Tuşba'daki rehber öğretmenlere yönelik seminer…

    Tuşba ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan Rehber öğretmenlere yönelik 'Sokak tehlikelerine maruz kalan çocukların korunması ve okul güvenliğinin sağlanması' konulu seminer düzenlendi.
    Koç İlk ve ortaokulu konferans salonunda düzenlenen seminere; Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, YYÜ Psikolojik danışma, Rehberlik araştırma ve uygulama merkezi müdürü Doç. Dr. Fuat Tanhan, Şube Müdürü Mehmet Güzelyıldız, Tuşba RAM yetkilileri ve Rehber öğretmenler katıldı.
    Düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan Tuşba ilçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, "Daha önce hazırlanmış olan eylem planı doğrultusunda olması gereken bir toplantı düzenlemiş olduk Rehberlik araştırma merkezimiz ve ilgili şubemiz ile birlikte. Yeni eğitim ve öğretim yılının başında okullarda okul ikliminin daha huzurlu ve daha düzenli olmasının en büyük aktörlerinden biri olan siz rehber öğretmenlerimizin olduğu bir toplantı düzenlemekten memnuniyet duyuyoruz. Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her yıl bu tür seminerleri özellikle rehber öğretmenlerimize yönelik düzenliyoruz. 'Sokak tehlikelerine maruz kalan çocukların korunması ve okul güvenliğinin sağlanması' ile ilgili Van Valiliğimizce alınan karar hakkında tüm paydaşlar bilgilendirilmiştir. Valiliğin bu kararının detaylı olarak incelenerek okuldaki tüm personelle uygulanması gerekiyor. Valilik kararındaki genel esaslar olarak Sokak, cadde, meydan, gar, otogar, durak, tarihi ve kültürel mekânlar, ibadethane ve müştemilatı, terk edilmiş (metruk) binalar, inşaatlar, bankalara ait ATM'ler, köprü altları gibi yerler barınmak amacıyla kullanılmayacaktır. 18 yaş altı çocuklar, otobüs ve tren gibi toplu taşıma araçlarında, mezarlıklarda, nikah salonlarında, cadde ve sokaklarda, akan trafik içerisinde, bar, diskotek, sauna gibi umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde çalıştırılmayacaktır. Her ne suretle olursa olsun 18 yaşından küçüklere, uçucu madde olarak tanımlanan (bally, tiner gibi) yapıştırıcı veya boya çözücü olarak kullanılan kimyevi, uyuşturucu ve pisikotrop maddeler ile her nevi tütün, tütün mamulleri ve alkollü içecekler satılmayacak ve bu maddeler kullandırılmayacaktır. 18 yaşından küçüklerin sattıkları mal ve hizmetler (kağıt mendil, çiçek, dua kartı, çiklet, su, tartıcılık, ayakkabı boyacılığı vb.) satın alınmayacaktır. Okul, etüt merkezi, öğrenci yurdu gibi eğitim kurumlarının çevresinde eğitim-öğretim ile ilgisi olmayan şahıslar kolluk tarafından buralardan uzaklaştırılacak; eğitim- öğretimin huzur ve sükun içerisinde devamının sağlanması amacıyla muhtemel risk grupları ve çeteleşme engellenecektir açıklaması yapılmıştır" dedi.
   Yrd. Doç. Dr. Fuat Tanhan ise, "Okullarımızda bir sorun olduğunda akıllara gelen ilk branş grubu Rehber öğretmenlerimizdir. Bilindiği üzere Dünya'da eğitim her geçen gün ciddi bir sorun haline dönüşüyor. Teknolojik gelişmeler, sosyolojik değişmeler, ekonomik değişmeler ve siyasal ve kültürel değişmeler eğitim alnını ciddi bir sorun alanına dönüştürüyor. Eğitimin kendisi bir sorun değil ama o eğitim hizmetlerinden yararlanan öğrenciler, veliler ve öğretmenler açısından ciddi bir sorun haline dönüşüyor. İyi niyetin ve o iyi niyete bağlı çabanın birçok şeye de çözüm bulduğunu, yarar sunduğunu da biliyorum. Öncelikle çalıştığınız okullarda ve çalıştığınız bölgelerde bu iyi niyetinizle beraber yola çıktığınızda ya da birşeyler yapmaya çalıştığınızda çok önemli bir yol kat edeceğinizi düşünüyor ve inanıyorum ve bu bağlamda hepinize iyi çalışmalar diliyorum" diye konuştu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER