Tuşbalı öğrenciler Almanya ve Portekiz'i görme fırsatı buldu

Alaköy Fatih Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştirilen Sosyo Duygusal Gelişim ve Öğrenme isimli Erasmus+ projesinde sona gelindi. 2 haftalık proje sürecinde öğrencilerinde hem Almanya hem de Portekiz'de staj imkanı sağlayan okul, 12 aylık bir projeyi tamamlamış oldu.

Tuşbalı öğrenciler Almanya ve Portekiz'i görme fırsatı buldu

           Her iki hareketlilikte de yer alan okul müdürü Şahin Oran ile proje hakkında görüştük.
Yapılan görüşmede Şahin Bey öğrencilerinin her iki hareketlilikte de 10 günlük stajlar ile hafta içi günlerde sosyo-duygusal gelişim ve öğrenmeyi tamamıyla pratikle öğrenecek şekilde stajlar gerçekleştirdiklerini, kalan 2 günlük hafta sonunda ise, öğrencilerin Portekiz ve Almanya'da ayrı ayrı olmak üzere farklı şehirleri görme fırsatı bulduklarını anlattı.

 


         Daha önce Avrupa kültürlerine yönelik sadece uzaktan bildikleri bilgilere sahip olan öğrencilerin, birebir bu kültürleri deneyimleme fırsatı bularak, bu ülkelerde geçirdikleri sürelerde beklenen yabancı dil gelişimlerine de ulaştığını ve kimisinin gidilen ülkeler Almanya ve Portekiz'in dillerinde bile merak ve ilgi sahibi olduğunu belirtti.

 


       Okuldaki katılımcı öğrencilerin hem özgüvenleri üzerinde, hem hayata bakışlarında hem de okula bağlılık oranlarında ciddi olumlu değişimler olduğunun ortaya konduğunu belirten Şahin Oran, ayrıca erken okul terki oranları gibi mesleki eğitimde önemli sorunlardan birinde de önemli gelişimler yaşandığını belirtti.

 


        Bunun yanı sıra, okulda yurt dışındaki 2 Avrupa ülkesinden 2 kaliteli kurumdan edinilen bilgiler sayesinde ve ziyaret edilen diğer kurumlar aracılığıyla öğrencilerin gelişimlerinin yanı sıra okulları Alaköy Fatih Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde de önemli aktarımlar olduğunu da belirten Oran, bu eğitim öğretim yılında, özellikle uygulamaya koyulacak olan iyi uygulama yöntemleri ve metotları ile de yine okuldaki mesleki eğitim kalitesi ile birlikte idari anlamda da yurt dışında gözlemlenen iyi yöntemlerin okula aktarılacağını belirtti.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2019, 17:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER