Ulaşımda büyük rekor…

Van Büyükşehir Belediyesi, 7 aylık süreçte yaklaşık 211 milyon TL harcayarak, 962 kilometrelik yolu alt yapısıyla birlikte tamamladı. Bu yatırımın, cumhuriyet tarihinin en büyük yol ve asfalt yatırımı olduğu belirtildi.

Ulaşımda büyük rekor…

   İçişleri Bakanlığı'nca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında Kasım 2016’da görevlendirme yapılan Van Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ve 13 ilçede 7 aylık süreçte 962 kilometre yol yapımı gerçekleştirdi. Yaklaşık olarak 948 bin 800 ton asfaltı yollarda buluşturan Büyükşehir, yol yapımında bir rekora imza attı.

 

   YÜZLERCE YERLEŞİM BİRİMİ YOLU SICAK ASFALTLA BULUŞTU

    Konuya ilişkin bilgi veren Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanı Cem Bartın, Van’da ilk defa bu kadar büyük bir yol yatırımı gerçekleştiğini belirterek, bu sayede 100’lerce yerleşim birimi yolunun ilk defa sıcak asfaltla buluştuğunu söyledi. 

 

   962 KİLOMETRELİK YOLA 948 BİN 800 TON ASFALT KULLANILDI

   Kentte etkili olan kar yağışı ile birlikte asfalt çalışmalarında sezonu kapattıklarını belirten Cem Bartın, “Çok verimli bir sezonu geride bıraktık. Mayıs ayının başlarında başladığımız çalışmalarımızı Kasım ortalarında sonlandırdık. Bu süre içerisinde 312 kilometre sathi kaplama ve 650 kilometre sıcak asfaltı yollarımızla buluşturduk. Çalışma kapsamında 948 bin 800 ton asfalt kullandık. Sadece asfalt çalışması yapmadık, sanat çalışmaları, yol genişletme, yarma, dolgu, menfez ve kanal açma gibi çalışmaları da yaparak neredeyse yollarımızı sıfırdan inşa ettik. Ekiplerimiz 7 aylık yoğun çalışmanın ardından kente merkezi ve 13 ilçemizde karla mücadele çalışmalarına başladı” şeklinde konuştu.

 

   "YOL MEDENİYETTİR" SÖZÜ HAYAT BULDU

   Öte yandan açtığı yeni yollarla şehrin trafiğini rahatlatan Büyükşehir, "Yol Medeniyettir" sözüne adeta hayat verdi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun talimatları doğrultusunda çalışmalarını yürüten Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı açtığı yeni yollarla da kentin  trafiğine rahat bir soluk aldırdı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2017, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29