Vali Ali Cevdet Bey Ortaokulu'ndan bir başarı daha…

Van Vali Ali Cevdet Bey Ortaokulu Hokey Takımı, yıldız kızlar kategorisinde grubunda ikinci olurken erkeklerde tüm rakiplerini yenerek grubunda liderliği elde etti. Finalde 2018 yılı Türkiye Hokey şampiyonunu Amasya ekibini yenerek liderliği elde eden ekip, bu sonuçla Türkiye Hokey finallerinde Van’ı ve bölgeyi temsil edecek.

Vali Ali Cevdet Bey Ortaokulu'ndan bir başarı daha…

             Rize’de 23-26 Nisan tarihleri arasında yapılan kızlar ve erkekler hokey bölge grup müsabakalarında 2018 yılı Şubat ayında kurulan Hokey takımı kuruluşunun birinci yılında yıldız kızlar kategorisinde grubunda ikinci olurken erkeklerde tüm rakiplerini yenerek grubunda liderliği elde etti.

 


         Finalde 2018 yılı Türkiye Hokey şampiyonunu Amasya ekibini yenerek liderliği elde eden temsilcimiz bu sonuçla Gaziantep’te düzenlenecek Türkiye Hokey finallerinde ilimizi ve bölgemizi temsil edecek.
Elde edilen bu anlamlı başarı okulda ve okulum bulunduğu Bostaniçi Mahallesinde büyük bir coşkuyla karşılandı.

 


         KAPLAN: BU BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR
  Vali Ali Cevdet Bey Hokey takımları antrenörü aynı zamanda okul beden eğitim öğretmeni Cevher Kaplan, “Bir yıla aşkındır ciddi bir hazırlık içindeyiz. Çocuklarımız kar-yağmur, sıcak-soğuk demeden her türlü şartlarda büyük bir özveriyle çalıştılar. Bugün bir yıl önce kurulan bir takımın bir Türkiye şampiyonunu yenmesi ve grubunda namağlup şampiyon olması tesadüf değildir.  Çocuklarımı canı gönülden tebrik ediyorum. Şansızlık eseri kızlarda şampiyonluğu talihsiz bir gol ile kaybettik. Bundan sonraki hedefimiz hem kızlarda hem erkeklerde sadece bölge değil Türkiye şampiyonluğudur. Bize her noktada yardımcı olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

 


          Gazetemize konuşan takım antrenörlerinden Sercan Karaca ise, “İşimiz zordu. Bunun farkındaydık. Bu zorluk bizi daha da motive etti. Geçtiğimiz yıl bu takımı kurduğumuzda kimse bir yıl sonra böyle bir şampiyonluk yaşayacağımıza ihtimal vermiyordu. Artık hedefimizi Gaziantep’teki Türkiye finalleri. Kuruluşunun birinci yılında Türkiye şampiyonu olarak ayrı bir ilke imza atmak için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Bize her türlü desteği veren okulumuz yöneticilerine teşekkürlerimi iletiyorum. Öğrencilerimi tebrik ediyorum” diye konuştu.

 


          MÜDÜR ÇAYIRLI: ÖĞRENCİLERİ AYRI AYRI TEBRİK EDİYORUM
  Okul Müdürü Öner Çayırlı da, takım sporcularının ve hocaların kısa zamanda azim ile nelerin gerçekleştirilebileceğini gösterdiğini belirterek, “Futbol, halk oyunları, yürüyüş, kayak ve şimdi de hokey. Bu branşlarda bölge ve ülke şampiyonlukları elde eden çocuklarımız fırsat verildiği takdirde büyük başarılar elde edeceklerini ispatlamıştır. Eğitim sadece akademik değil aynı zamanda sportif, sosyal, kültürel bir gelişim sürecidir. Bugün Van Bostaniçi Mahallesinde bir okulu Türkiye’de girdiği her müsabakada favori okul haline getiren öğretmen arkadaşlarımı ve öğrencilerimi ayrı ayrı kutluyorum. Kendimi böyle öğretmen arkadaşlarla çalışmaktan, böyle güzel ve başarılı öğrencilere sahip olduğumdan dolayı oldukça şanslı hissediyorum” dedi.

 


          Çayırlı, emeği geçenlere de teşekkür ederek, “Bize verdikleri destekten dolayı İl Milli Eğitim Müdürümüz Hasan Tevke’ye, takımımızın malzemelerini tepeden tırnağa tedarik eden İpekyolu Kaymakamımız Cemil Öztürk’e teşekkürlerimi iletiyorum. Tabi geçtiğimiz dört yıllık süreçte dezavantajlı bölgede bulunan çocuklarımızın sosyal, sportif, akademik ve kültürel anlamda başarılar elde etmesi için büyük özveride bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Şükrullah Yavuzer’e, Halk Eğitim Müdürümüz Zafer Kayakeser’e ve Hokey Federasyon Van Temsilcimiz Yalçın Kılıçel’e de ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2019, 18:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29