Vali Bilmez'den DAKA ve GSM'ye ziyaret…

Vali Mehmet Emin Bilmez, kamu kurumları ziyaretleri kapsamında Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ile Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Vali Bilmez'den DAKA ve GSM'ye ziyaret…

          İlk olarak DAKA’ya ziyaret gerçekleştiren Vali Bilmez, Genel Sekreter Halil İbrahim Güray’dan kurumun çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi aldı.

 DAKA hizmet binasındaki incelemeleri sırasında personelle de tanışan Vali Bilmez, düzenlenen toplantıda DAKA’nın, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında sürdürdüğü ve planlanan yatırımları hakkında bilgilendirildi.

 

          Toplantıda ajansın Van, Hakkari, Bitlis ve Muş illerinde faaliyet gösterdiğini anlatan  Güray, kurumun önemli projelerinden tekstilkent, Fuar ve Kongre Merkezi ve Urartu Müzesi ile ilgili gelişmeleri de paylaştı.

 Sunum sonrası yaptığı konuşmada DAKA’nın güzel işler yaptığını ifade eden Vali Bilmez, “Kurumun hem özel sektör hemde resmi kurumlara proje anlamında önemli destekler vermiş. İllere göre desteklediğiniz projeleri gördük. Cazibe merkezleri programı kapsamında tekstilkent, Urartu Müzesi ile Fuar ve Kongre Merkezi önemli projeler. Müze yapılmış ve bitmiş. Geçen yıl ilimiz çok turist almış. Van’ın turizmde ciddi bir potansiyeli var” ifadelerini kullandı.

Ziyaret Van tanıtım filmi ile sona erdi.

 

VALİ BİLMEZ’DEN, İNANÇ’A ZİYARET…

Buradan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne geçen Vali Bilmez, İl  Müdürü Nevzat İnanç tarafından karşılandıktan sonra toplantı salonunda sunum eşliğinde kurum hakkında bilgilendirildi.

İnanç, kurumun teşkilat yapısı, personel ve araç durumu, bütçesi  tesisleri, kurum bünyesindeki müdürlükler ve faaliyetleri,  ile devam eden projeleri anlattı.

 

 

     Sunumda İnanç,  Van’daki spor kursları, antrenör ve sporcu sayıları, spor branşları, kulüp sayıları ile son yıllarda  ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde edilen dereceleri de aktardı.

Daha sonra konuşan Vali Bilmez, Van’ın genç nüfusa sahip bir kent olduğunu ve gençlik hizmetlerine çok önem verdiklerini söyledi.

 

 

        Kurum tarafından şimdiye kadar gerçekleştirilen hizmetlerin ve önümüzdeki dönemde hayatta geçirilecek çalışmaların kıymetli olduğunu ifade eden Vali Bilmez, “Çocuklar  ve gençler kötülüklerden uzak tutulmalı ve iyi aktivitelere yönlendirilmelidir. Onlar bizim geleceğimiz. Geleceğimize hep birlikte sahip çıkalım. Milli ve manevi değerlerin bilincinde olan gençlik yetiştirmeliyiz. Gençlere ve çocuklara yönelik projelere öncelik vermeliyiz. Gençlerimizle ilgilenelim. Gençlerimizi okumaya teşvik edelim. Çocuklarımıza ve gençlerimize sevgiyle yaklaşalım. Sadece fiziki imkânlar sunmak yeterli gelmez. Çocuklarımızın ve gençlerimizin gönüllerine de dokunacak projeler üretelim” dedi.

Vali Bilmez, tamamlanan sunumun ardından bir süre idarecilerle görüştükten sonra ziyaretini tamamladı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2019, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29