Vali Bilmez'den VGC'ye ziyaret…

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Van’daki basın kuruluşlarını ziyareti kapsamında, kentin en çok gazeteci üye sayısına sahip Vangölü Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Vali Bilmez, VGC Başkanı Fatih Sevinç ve yönetim kurulu üyeleri ile kentin sorunlarını konuşarak, bir süre sohbet etti.

Vali Bilmez'den VGC'ye ziyaret…

         Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Ramazan Ayı öncesinde gazetecilerle kahvaltılı basın toplantısında bir araya gelmişti. Vali Bilmez gün içinde ise kentteki basın kuruluşlarının yanı sıra ilde en fazla gazeteci üye sayısı bulunan Vangölü Gazeteciler Cemiyeti’ne bir ziyaret gerçekleştirdi.

 


          Çavuşbaşı Caddesi üzerinde bulunan Albina Sitesi’ndeki Vangölü Gazeteciler Cemiyeti’ne gelen Vali Bilmez, burada VGC Başkanı Fatih Sevinç tarafından karşılandı. Daha sonra cemiyetin olduğu büroya geçen Vali Bilmez’i, burada da VGC Yönetim Kurulu Üyeleri; A.Baki Karaca, Şükrü Akyüz, Bişar Ulutaş, Aytaç Aykaç ve Cemal Aşan karşıladı.

 


          Gazetecilerle bir süre sohbet eden Vali Bilmez, Van’da doksanlı yıllarda Muradiye Kaymakamlığı yaptığı esnada özellikle yeni marka iş yerleri açısından kentte elle sayılacak yerler varken, şimdi ise şehrin her açıdan büyüdüğünü, geliştiğini, AVM’lerin açıldığını, birçok caddenin güzelleştiğini belirterek, “Ancak bazen eski sosyal ve kültürel dokuyu arıyoruz. Eskiden caddeden geçen yüz kişiden seksen-doksan kişi samimi şekilde selamlaşıyorsa, bu sayı bugün çok çok düştü. Bir de bizim görev yaptığımız dönemlerde özellikle siyasette çok renklilik vardı. Şimdi kutuplaşmalar başladı. Hoşgörünün maalesef azaldığını görüyoruz” dedi.

 


    Kentin her açıdan kalkınması için çabaladıklarını anlatan Vali Bilmez, Van’ın ekonomik, sosyal, kültürel, tarım, hayvancılık, turizm açısından gelişmesi burada özellikle istihdam bekleyenler için çok önemli. Çok genç nüfusun olduğu bir şehirde yaşıyoruz. İnsanların bilhassa iş bulma noktasında beklentileri var. Bu şehirde işadamlarını kaçıracak huzursuzluğun olmaması için gayretimiz sürecek. Eğer yatırımcıyı bu kentte tutamaz, yeni yatırımcıların gelmesine vesile olamazsak, iş bekleyenlerin de umudu kırılmış olur. Özellikle yerel yönetimlerin de bu anlamda üzerine düşeni yapması gerekir” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2019, 18:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29