Vali Bilmez, gazetecilerle bir araya geldi

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, ilde bulunan gazeteciler ile kahvaltılı sohbet toplantısında bir araya geldi. Vali Bilmez, kentte ideolojik fikirlerin artık azalması ve vatandaşların 'Van' ortak paydasında buluşması gerektiğini hatırlattı.

Vali Bilmez, gazetecilerle bir araya geldi

     Van'da İskele Caddesi üzerinde bulunan Bak Hele Bak Kahvaltı Sarayı'nda gazetecilerle kahvaltı yapan ve ardından uzun bir sohbet toplantısı gerçekleştiren Vali Bilmez, şehirde gerginliğin azalması, huzur ortamının sürmesi için herkese büyük görevler düştüğünü ifade etti.

 

     Kahvaltı sonrası gazeteciler tek tek kendini tanıttı. Ardından Vali Bilmez yaşam hikayesinden söz etti.

 

     Van'da İranlı turistlerin kent ekonomisine olan katkılarından söz eden Vali Bilmez, esnafların turistler ile ilgili cezbedici kampanyalar düzenlemesinin faydalı olacağına inandıklarını belirtti.

 

     Haziran ayında Gevaş'ta düzenlenecek olan Gezgin Fest etkinliği ile ilgili de konuşan Vali Bilmez, "Festivali düzenleyecek olanların, kentteki insanların hassasiyetlerini dikkate alması ve aşırıya kaçmaması  gerekir. Muhafazakar insanlarımızın da her etkinliğe karşı çıkmasının anlamsız olduğuna inanıyoruz. İranlı turist konusunda da bu böyle. Bakın ben hayatımda alkol almış biri değilim. Ama siz turiste alkolü yasaklayamazsınız. Van Kahvaltısı'nın kalitesini yükseltelim. Van'a gelen turiste bir lokum ikram etmek, kolonya tutmak zor değil ki. Onun için tüm bunları dikkate almalıyız" dedi.

 

     Akdamar Adası'nda düzenlenecek ayin konusuna değinen Vali Bilmez, "Bizim gibi düşünmeyenlerin fikrine saygı duyduğumuz takdirde, inanın çok şey değişir. Sümela'da ayin olunca kıyamet kopmuyor. Akdamar'da ayin olması turizm açısından çok önemli. İleriki dönemde turist sayısında, güzel hizmetlerin artması ile büyük artış olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

 

       Van'da yatırım anlamında yer sıkıntısı olmadığını söyleyen Vali Bilmez, yatırım için kendisine müracaat eden kişilerden ziyade, genelde kat mülkiyeti veya imarla alakalı kat yükseltmek için müracaatlar olduğunu belirtti.

 

      Şehirdeki en büyük sorunun istihdam sorunu olduğunu anlatan Vali Bilmez,  "Şu an Van Organize Sanayi Bölgesi'nde tam kapasite ile çalışılması durumunda, 2 bin 500 veya 3 bin kişinin istihdam edileceğine inanıyorum. Ama şunu söyleyeyim daha önce bu bölgede çadırlar kurulup haraç alınmış. Bazı fabrika sahipleri işini bırakıp buradan göç etmiş. Yarın Allah korusun bir bomba patlatılırsa bu şehir kaybeder. Kentimizin huzuru için çalışmaya devam edeceğiz. Sizler de gazeteci olarak kente yanlış yapan kim varsa bu konuda onları yazarak, söyleyerek uyarabilirsiniz"diye konuştu.

 

      Yaklaşık üç saat süren sohbet programı güzel temenniler ile sona erdi.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2019, 18:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29