Vali Bilmez: Park halindeki araçlar karla mücadele çalışmalarını engelliyor

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Bilmez, “Karla mücadele çalışması yapılan cadde ve sokaklardaki araçları kaldırmalarını talep ediyoruz. Araçlar yoldan kaldırılmayınca maalesef sokak temizliği de yapılamıyor” ifadelerini kullandı.

Vali Bilmez: Park halindeki araçlar karla mücadele çalışmalarını engelliyor

        Van'da etkili olan yoğun kar yağışı, Büyükşehir Belediyesi ekiplerini alarma geçirdi. Kent merkezinde ana arter ve kaldırımlarda yoğun kar mesaisi yapan ekipler, çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesinde kadın personel dışında neredeyse tüm personel karla mücadele çalışmalarına katılıyor. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez'de Cumhuriyet Caddesi üzerinde yapılan çalışmalarını yerinde izleyerek vatandaşlara çağrıda bulundu.

 

        Cadde üzerine bırakılan araçların kar temizleme çalışmalarına engel olduğunu belirten Vali Bilmez, zorunlu olmadıkça özel araçların kullanılmaması gerektiğini ifade etti.

 

            “ÇALIŞMALAR, BİN PERSONELLE GERÇEKLEŞİYOR”

Bilmez, ''Kar kalınlığı kırsalda yer yer 1 metreyi, şehir merkezinde ise 65 santimetreyi buldu. Hava sıcaklığı da eksi 3 ila 6 arasında değişiyor. Çalışmalar bin personel ve 250 araçla yapılıyor. Şuan belediyede bayan personeller hariç tüm arkadaşlarımızı karla mücadele için gönderdik. Arkadaşlarımınız gece boyunca çalıştılar. Ana arterlerimiz hepsi açık. Şimdi de kent genelinde biriken karları toplama ve şehir merkezinde uzaklaştırma çalışması yürütüyoruz. İpekyolu belediyemizle de koordinasyon halinde çalışıyoruz. İnşallah ana arterlerimiz tamamlandıktan sonra ara sokaklara da gireceğiz. Bizler esnafımızdan ve sürücülerimizden destek bekliyoruz. Karla mücadele çalışması yapılan cadde ve sokaklardaki araçları kaldırmalarını talep ediyoruz. Araçlar yoldan kaldırılmayınca maalesef sokak temizliği de yapılamıyor. Bu konuda daha hassas davranmalıyız. Ayrıca bizler vatandaşlarımızın bu tür durumlarda toplu taşıma araçlarının tercih etmesini tavsiye ediyoruz” dedi.

 

         Esnaflarında çalışmalara yardımda bulunarak destek verdiğini belirten Vali Bilmez, esnafa teşekkür ederek, “Esnaflarımız dükkânlarının önünün temizlenmesinde bizlere yardımcı oluyorlar. O arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. Temennimiz bu tür duyarlı esnafımızın sayılarının artmasıdır. Kar bir nimettir daha çok yağmasını istiyoruz. Ama karlı havalarda mümkün mertebe özel araçlarla çıkılmaması gerektiğini tavsiye ediyoruz. Mümkün mertebe ana arterlerdeki yolların kenarına araç park edilmemesini park edenlerin de en kısa sürede araçlarını kaldırmalarını istiyoruz. Bu sayede çalışmalarımız daha hızlı bir şekilde tamamlanabilsin. Özellikle geceden bu yana çalışan Genel Sekreterimiz, Genel Sekreter Yardımcılarımız, Daire Başkanlarımız ve bütün personelimizi tebrik ediyorum. Özverili bir çalışma ortaya koyuyorlar” ifadelerini kullandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2020, 13:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29