Vali Park AVM konusunda noktayı koydu

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, bir süredir sosyal medyada tartışma konusu olan Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Park AVM'nin bir-iki hafta içinde hizmete gireceğini belirterek, "Kayyum öncesi yıllarca sürüncemede kalan bu AVM ile ilgili o dönemler sosyal medya art niyetli eleştiriler yapılmazken, belki de bir-iki hafta sonra hizmete girecek olan bu AVM üzerinden belediyemizin yıpratılmak istendiğini görüyoruz" dedi.

Vali Park AVM konusunda noktayı koydu

         Van Valisi Murat Zorluooğlu, beraberinde Ak Parti Milletvekili Abdulahat Arvas, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Genel Sekreter Yardımcıları Fazıl Tamer, Ülker Cem Kaplan, Park AVM yüklenici firma yetkilisi ve kiracıları temsilen bir katılımcı ile birlikte basın toplantısı yaptı.

 


        "PARK AVM İLE İLGİLİ BİZİM DÖNEMDE AZAMİ ÖZEN GÖSTERİLDİ"
Vali Zorluoğlu, Van Büyükşehir Belediyesi'nde yapın toplantıda son zamanlarda açılma noktasına gelen, eski ismi ile City Van, yeni ismi ile Park AVM'yi konuştu.

 


      Vali Zorluoğlu, gazetecilerle bazı hususları paylaşarak, "Adı geçen AVM'nin sözleşmesi 2010'da yapılmış. Ancak deprem münasebetiyle 2014'te işe başlanmış. 2014'ten, bizim belediyeyi devraldığımız sürece kadar, yani üç yıla kadar sadece inşaatın yüzde 40-45'lik kaba bölümü tamamlanmış. Ki, biliyorsunuz o bölüm çabuk biten bölümdür. 2017'nin başında bizim dönemde ise özellikle Genel Sekreterimiz Mustafa Yalçın'ın da gayretiyle AVM'nin bitirilmesi noktasında hassasiyet gösterilmiş. Yüklenici firma ile sürekli irtibat halinde olunmuş ve alışveriş merkezinin erken bitmesi için çalışılmıştır. Bizim dönemde kısa süre içinde inşaatın yüzde 99'luk bölümü tamamlanmış. Neredeyse 5-10 gün içinde açılacak" dedi.

 


        "BİRİLERİ ÇIKIP GOY GOY YAPIYOR"
Konuşmasında özellikle AVM konusunda bazı basın yayın organları ve sosyal medya aracılığıyla provokasyon tarzı haber yapanlar olduğunu vurgulayan Vali Zorloğlu, "Her nedense son günlerde özellikle sosyal medyada ve bazı basın organlarında bu konu bir provokasyon unsuru olarak kullanılıyor. Şunu sormak istiyorum; o kadar yıl boyunca, 2010'dan, 2017'ye kadar orada adeta çivi çakmayan ve çaktırmayan zihniyetin, bugün bir yılda, bir buçuk yılda AVM'yi bitirme noktasına getiren bir yönetime söyleyeceği hiçbir şey yok. Aynı şey Van Gölü kirliliği konusunda da yaşanıyor. Göl on yıl boyunca kirletilirken söz söylemeyenler, biz  100 milyonluk yatırım yapınca konuşuluyor. AVM'nin bitirilmesi için hiçbir çaba göstermeyenler, bugün karşımıza çıkmış goy goy yapıyorlar. Bu kabul edilir bir anlayış değildir" ifadelerini kullandı.

 


          Taraflarla yakın bir işbirliği içinde olduklarını belirten Vali Zorluoğlu, "AVM'deki 155 dükkanın 77 tanesi, belediyeye ait. Şimdi biz profesyonel bir firma aracılığıyla bize ait olan dükkanları kiralıyoruz. Şimdi sadece AVM'nin alanında 5 dükkanı, Kent Meydanı kapsamında yıkılacak olan bazı özel sektör mülklerine verilecek. Takas kapsamında bunlar verildi. 77 dükkanın sadece 5 tanesi verildi. Bu yaygarayı koparanlar sanki tüm dükkanları birilerine vermişiz gibi konuşuyor, yok böyle bir şey. Bizim AVM'deki dükkanların değer tespitleri de yapıldı, Kent Meydanı kapsamında özel sektöre ait yerlerin tespiti de yapıldı. Dolayısıyla biz geçtiğimiz gün de kiracılarımızla bir araya geldik. Biz şimdi inşaatın yüzde doksan dokuzluk bölümünü tamamladık. İnşallah kısa süre içinde açılacak. Tarihi şimdi aramızda konuşup, bilahare basına açıklayacağız. Ekim ayı başında olabilir. Ama sizler aracılığıyla bunu kamuoyuna açıklayacağız" dedi.

 


         YÜKLENİCİ FİRMA YETKİLİSİ: 2016 YILINA KADAR NİÇİN YAZILIP ÇİZİLMEDİ
Daha sonra kısa bir konuşma yapan yüklenici firma yetkilisi ise söz konusu AVM'nin hak edişini alana kadar büyük sıkıntılar çektiğini, kendisinden rüşvet istendiğini ve şu an zaten Van Ağır Ceza Mahkemesi'nde de davanın sürdüğünü belirtti. Firma yetkilisi, 2016'ya kadar 15 milyon TL harcadığını, ancak 2016'dan sonra bugüne kadar 35 milyon TL daha para harcadığını söyleyerek, "Peki daha önceki belediye döneminde yine bu AVM'nin geciktiğini yazmıyorlardı. O günlerde hiçbir basın gelip çekmedi. Doğu ve Güneydoğu'da böyle bir proje yok. Ben en az cebimden 5-6 milyon TL fazla ödedim. Geçmiş dönemde neler yaşadım, bilen biliyor. Mahkememiz devam ediyor. Neden devam ediyor, tahmin ediyorsunuz. Şu anda sosyal medyada bu fotoğraflar konuşuluyor.

 

        2016'dan önce gazeteciler veya sosyal medyadan birileri niye sorgulamıyordu da, şimdi iftira atarak yazılıp çiziliyor?" diye konuştu.
 Ardından yeniden söz alan Vali Zorluoğlu, "Arkadaşlar netice-i kelam olarak söyleyelim, Park AVM'deki 77 dükkanımızdan sadece 5 tanesi, Kent Meydanı çerçevesinde özel mülk sahiplerine verildi. Diğerleri ile ilgili kiralama yoluyla verildi. Kısa bir süre içinde bu AVM hizmete açılıyor. Hukuk neyi emrediyorsa AVM'deki işler o çerçevede yapılıyor" dedi.

 


        Daha sonra kısa bir konuşma yapan Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas da, Van AVM ile ilgili çalışmaları yakından takip ettiklerini söyleyerek, "Bizlere bu AVM ile ilgili sıkıntı olduğu söylendiğinde bizler bu konuyu detaylı şekilde araştırdık. Hiçbir sıkıntı yok. Sayın Valimizin anlattığı gibi art niyetli insanlar var. Bizler şehr-i eminlerimize güveniyoruz. Biz yaptığımız güzellikleri biliyoruz. Hizmetlerin takipçisiyiz" dedi.

 


           Konuşmasında HDP'nin 5 Van Milletvekiline de göndermelerde bulunan Arvas, "Düşünün bu şehrin 5 milletvekili daha var. Hangisinin umurunda ki memlekette sorun var, milletin sorunu var. Onları bulabiliyor muyuz? Üç aydır şehrimizde bulamıyoruz. Şehrimizde tahrip dönemi, zulmetme, tehdit etme dönemi kapanmış. Devletimiz hiç kimseye baş eğmediği gibi art niyetli insanlara da baş eğmez. Birlik ve beraberliğimizi korumak adına, atanmış Valilerimiz ve Belediye Başkanlarımızın yanındayız" ifadelerini kullandı.


     Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.Bölge: Bişar Ulutaş

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2018, 18:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER