Vali Zorluoğlu: Allah'ın hesabını unuttular!

Van Valisi Murat Zorluoğlu, 15 Temmuz alçak darbe girişimini gerçekleştirenlerin ve onların fikir babalarının uzun yıllar boyunca hesaplar ve sinsi planlar yaptığını belirterek, "O alçaklar uzun yıllar çok sinsi hesaplar yaptı. Ama en önemli hesabı unuttular. Yüce Allah'ın hesabını... Onlar tuzak kurdular, Allah da tuzak kurdu. Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır" diye konuştu.

Vali Zorluoğlu: Allah'ın hesabını unuttular!

                 Van'da önceki gece 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, 15 Temmuz'da hayatını kaybederek şehit düşenleri rahmetle andı ve gazilere de şifalar diledi.

 


          Her türlü silaha karşı direnişlerini sürdürenlere ülkenin çok şeyler borçlu olduğunu söyleyen Vali Zorluoğlu, "Kahramanlık destanı yazan milletime Van kent meydanından selamlarımı, teşekkürlerimi iletiyorum. 15 Temmuz'da vatanı için, mukaddesatı için, milleti için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyorum, kahraman gazilerimize şifalar, sağlık ve afiyetler temenni ediyorum. 15 Temmuz alçak darbe girişimini gerçekleştirenler ve onların fikir babaları, uzun yıllar boyunca bu güne hazırlandılar, çok ince hesaplar, çok sinsi planlar yaptılar. Ama en önemli hesabı unuttular. Yüce Allah'ın hesabını. Onlar tuzak kurdular, Allah da tuzak kurdu, Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır. Bu faşist gerici darbe girişimi yüce Allah'ın yardımı, milletimizin feraseti, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ve hükümetimizin dirayetli duruşuyla çok şükür bertaraf edildi" dedi.

 


               Davaların yıl sonuna kadar tamamlanacağını söyleyen Vali Zorluoğlu, "251 insanımızı şehit eden, binlerce vatandaşımızı yaralayan, darbeciler ve bunlarla iltisaklı ve irtibatlı olan FETÖ mensupları için hesap verme süreci devam ediyor. Davaların büyük bir bölümü bu yılsonuna kadar tamamlanacaktır. Temyiz aşamasının da bitmesiyle birlikte mahkûmiyet alan FETÖ mensubu teröristler ülkemiz ve milletimize yaptıkları ihanetin bedelini ömürlerini dört duvar arasında geçirerek ödeyecekler. Mağduriyet algısı oluşturmaya çalışanlara dikkat edelim. Şüphesiz bu süreçte istisnainde olsa mağduriyetler gerçekleşmiş olabilir. Ancak devletimiz oluşturduğu yeni mekanizmalarla bu mağduriyetleri süratle gidermektedir. Ankara'da OHAL inceleme komisyonu kuruldu. Bu komisyonun kararlarına karşı yargı yolları açıldı. Dolayısıyla suçsuz olduğu anlaşılanlar için buraya giden mekanizmalar hayata geçirildi ve haksızlığa uğradığını düşünenler için bu tür yeni merciler oluşturuldu. Devletimiz bu mağduriyetleri tek tek gideriyor. Ama şunu buradan net bir şekilde ifade edeyim ki o hain FETÖ tüm boyutlarıyla ortaya çıkarılana kadar, tüm yapısı çözülüp bu işin önünde arkasında kim varsa bulunup hepsi hak ettiği cezayı alana kadar bu mücadeleye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 


           Van Kent Meydanını hınca hınç dolduranlara da teşekkür eden Vali Zorluoğlu, "Milletimizin birliğine ve beraberliğine samimiyetle, coşkuyla, ihlasla katkı yapan destek veren siz değerli Vanlı kardeşlerime en kalbi duygularımla şahsım ve devletim olarak teşekkür ediyorum. Burada siz değerli Vanlılara hizmet etmekten de büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum. Aramızda bu birlik ve beraberlik kardeşlik ruhu devam ettiği sürece, hiçbir güç bizi hak yolundan döndüremeyecek gelişmekten, ilerlemekten ve ülkemizi bir dünya gücü olmaktan alı koyamayacaktır" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2018, 18:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER