Vali Zorluoğlu: Biz biriz ve bütünüz

Şehit yakınlarına devlet övünç madalyası takdim eden Van Valisi Murat Zorluoğlu, "Biz bin yıldır birbiriyle kaynaşmış, birbirimizle bütünleşmiş bir milletiz. Alpaslan Anadolu kapılarını açarken, Fatih İstanbul'u fethettiğinde, İstiklal mücadelesinde bir aradaydık. Biz biriz ve bütünüz" dedi.

Vali Zorluoğlu: Biz biriz ve bütünüz

    Bölge: Bişar Ulutaş
   Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni toplantısı, Elite World Otel'de gerçekleşti.
Söz konusu toplantıda, şehit evlatlarının adını duyan ve berat almak için sahneye çıkan şehit yakınları, gözyaşlarını tutamadı.
   Toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.
Ardından Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.
    Erdoğan'ın mesajında şu ifadeler yer aldı: Büyük davaların, büyük zaferlerin, büyük hedeflerin ardında büyük kahramanlıklar vardır. Sizler işte böyle bir kahraman olan evlatlarınızı, uğruna can verdikleri al bayraklara sarıp, onları bekleyen cennete uğurladınız. Bu uğurda gazilik payesi ile müşerref olan kardeşlerimiz de milletin gönlündeki en yüce makama ulaşmışlardır. Devlet övünç madalyası devletimizin ve milletimizin sizlere olan vefa borcunu nesiller boyunca hatırlatacak bir semboldür. Coğrafyamızda varlığımızı, cesaretleriyle dünyayı kendilerine hayran bırakan bir ecdadımız ile bu uğurda hayatlarını ortaya koyan şehitlerimize ve gazilerimize borçlu olduğumuzu biliyoruz. Onlar sayesinde bin yıldır aynı topraklarda yaşıyoruz. Şehit ve gazilerimiz günümüzdeki sancaktarlarıdır. Vatanımız, ezanımız, bayrağımız, istiklalimiz ve istikbalimiz uğruna sevdiğini toprağa veren, yaralanarak gazi olan her kardeşimiz, bilsin ki Türk Milleti ve Türk Devleti her zaman onların yanındadır"
   ŞEHİT YAKINLARINA TEŞEKKÜR…
   Daha sonra kürsüye çıkan Van Valisi Murat Zorluoğlu, hayırlı bir toplantı için bir arada olunduğunu söyleyerek, "Bugün burada, 5 şehit yakınımızın, Devlet Övünç Madalyası ve Beratlarının tevcihine şahitlik edeceğiz. Bu vesileyle cennetmekân şehitlerimizi ve gazilerimizi, rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Allah, şefaatlerine nail eylesin ve bizi yollarından ayırmasın.  Şehit yakınlarına ve gazilerimize sahip çıkmak, bizim en çok önemsediğimiz vazifelerden biridir. Sizler, bu ülkenin birlik ve bütünlüğünü korumak için can veren şehitlerimizin bizlere emanetisiniz. Bu toprakların her bir karışı, bin yıl boyunca aziz şehitlerimizin kanıyla sulanmıştır. Dün Gelibolu'da, Trablusgarp'ta, Sarıkamış'ta istiklal mücadelesi verenleri, 120 Vanlı kahraman çocuğun destanını asla unutmayacağız. 15 Temmuz şehitlerimizi, gazilerimizi, Terörle mücadele şehitlerimizi asla unutmayacağız. Aydınlık bir geleceğe koşar adım ilerlerken, şehitlerimizin aziz hatırasını daima canlı tutacağız. Onların emaneti, Güçlü Türkiye hayalimizi gerçeğe dönüştürmemizde bir ilham vesilesidir. Bu vatan uğrunda canını veren her şehidimiz, Türkiye'nin yolunu aydınlatan birer meşaledir. Şunu herkesin çok iyi bilmesi ve anlaması gerekiyor: Biz bin yıldır birbiriyle kaynaşmış, birbirimizle bütünleşmiş bir milletiz. Alpaslan Anadolu kapılarını açarken, Fatih İstanbul'u fethettiğinde, İstiklal mücadelesinde bir aradaydık. Biz biriz ve bütünüz" ifadelerini kullandı.
   "HER VATANDAŞ BİZİM GÖZÜMÜZDE EŞİTTİR"
   Ülkedeki her köşenin kendileri için bir olduğunu hatırlatan Vali Zorluoğlu, "Ülkemizin her köşesi bizim için birdir. Her bir vatandaşımız bizim gözümüzde eşittir. Burada bir Vanlı kardeşimin dahi huzurunu bozmaya çalışan olursa karşısında bizi bulur. Yıllarca bu bölgenin kalkınmasını istemediler. Şiddetle, kaosla, çatışmayla insanlarımızı korkuttular, sindirdiler. Şükürler olsun ki, bugün o karanlık günleri geride bıraktık. Bugün, Van'ı büyütmenin, kalkındırmanın mücadelesini veriyoruz. Vanlı kardeşlerimiz de kendilerinin ekmeğini, aşını büyütmek için çalıştığımızı görüyor, biliyor. Gece gündüz demeden, bütün ilçeleriyle Van'ı ihya etmenin gayreti içindeyiz. Tek muradımız var: Şehit ailelerimizin, gazilerimizin, Vanlı bütün kardeşlerimizin yüzünü güldürmek… Her gittiğimiz yerde vatandaşlarımızın yoğun desteğiyle karşılaşıyoruz. Bu vesileyle bütün Vanlı hemşerilerime buradan, devletimiz ve milletimiz adına teşekkürlerimizi sunuyorum. Allah sizlerden razı olsun… Şehitlerimizin ailelerine bıraktığı en büyük şeref payesi, canları uğruna verdikleri vatan mücadelesidir. Başka hiçbir şeyle mukayese edilemeyecek bu mirası, bu milletin evlatları olarak, aynı ruh ve inançla taşımaya devam edeceğiz. Onların aziz hatıraları daima bağımsızlığımızın, onurumuzun güvencesi olacak" dedi.
    "Kimsenin Türkiye'yi karanlığa gömmesine, kardeşliğimizi bozmasına izin vermeyeceğiz" diyerek sözlerini sürdüren Vali Zorluoğlu, "Bu bizim sadece ülkemize değil, şehitlerimize karşı da en önemli borcumuzdur. Bu duygularla sözlerime son verirken, şehit ailelerimizi tekrar saygıyla selamlıyorum. Sizin derdinizi kendi derdimiz bilerek çalışıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da sizleri daima başımıza taç edecek, asla yalnız bırakmayacağız. Hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyor, bütün şehitlerimize tekrar rahmet diliyorum. Allah bu ülkenin genç fidanlarını her türlü düşmandan muhafaza etsin, devletimize ve milletimize zeval vermesin.  Şuanda, Zeytin Dalı Harekâtında, bölgede barışın ve huzurun tesisi için mücadele eden Mehmetçiğimizi korusun" ifadelerini kullandı.
   Vali Zorluoğlu, konuşmasının ardından şehit yakınlarına beratlarını takdim etti.
Şehit yakınlarının göz yaşlarını tutamadığı görüldü.
   Bu arada hasta olmasına rağmen törene katılan bir şehit annesine, Vali Zorluoğlu bizzat yanına gidip sohbet ederek teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2018, 17:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29