Vali Zorluoğlu'ndan çok önemli müjdeler

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, yeni stadyumun yerini açıklayıp, eski stadyumun Millet bahçesine dönüştürüleceğinin müjdesini verdi. Vali Zorluoğlu, Ramazan Bayramında belediye otobüslerinin de ücretsiz çalışacağını açıkladı.

Vali Zorluoğlu'ndan çok önemli müjdeler

   Vali Murat Zorluoğlu, kentte Ramazan Bayramı ve öncesinde alınacak önlemler ve verilecek hizmetlerle ilgili basın toplantısı düzenledi. Valilik Ali Paşa Toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yaşar, Ülker Cem Kaplan, Zibek yapı inşaat temsilcileri ve basın mensupları katıldı. Burada konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Ramazan boyunca Büyükşehir Belediyesi ve ilçe beledileri tarafından düzenlenen etkinliklerini değerlendirdi. 

 

    “ÇOK HUZURLU BİR RAMAZAN GEÇİRDİK”

Van’da ilk Ramazan’ını geçirdiğini ve buradaki Ramazan’dan çok etkilendiğini belirten Zorluoğlu, şunları söyledi: “Burada Ramazan ayı gerçekten kendi manasına uygun idrak ediliyor. Çok huzurlu bir Ramazan geçirdik, huzuru bozan hiçbir hadise yaşanmadı. Polisimizin, jandarmamızın aldığı tedbirler huzur ortamının sağlanması konusunda gerçekten çok etkili oldu. Yine bu sene Van tarihinde belki bir süreden beri rastlamadığımız bir yenilik oldu. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimiz vatandaşlarımıza oldukça özel ve farklı bir Ramazan yaşattı. Büyükşehir Belediyesi olarak İpekyolu Belediyemizle birlikte Kent Meydanı yapacağımız alanda büyük bir iftar çadırı kurduk ve birinci iftardan itibaren orada her gün binlerce vatandaşlarımızla birlikte iftar yaptık. Yine hemen iftar çadırın altında bulunan alanda Ramazan etkinlikleri gerçekleşti ve orada da Ramazan’ın ruhuna uygun etkinlikler yapılarak, vatandaşlarımıza eski Ramazanları hatırlattık. İlçe belediyelerimizde daha küçük ölçekte ama benzer faaliyetler Ramazan ayında gerçekleştirdi. Edremit, Tuşba, İpekyolu, Erciş, Özalp, Saray, Çaldıran, Gevaş, Bahçesaray, Saray gibi bütün ilçelerimizde kayyum belediyelerimiz vatandaşlarımızla iftar sofralarında, kardeşlik sofralarında bir araya geldiler. Van’daki bütün vatandaşlarımıza farklı bir Ramazan yaşatmaya çalıştık ve aldığımız geri dönüşlerde vatandaşlarımız bunlardan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ettiler.”

   

    “180 BİN VATANDAŞA İFTAR VERDİK 20 BİN RAMAZAN KOLİSİ DAĞITTIK”

Van Büyükşehir Belediyesi olarak Ramazan ayında 180 bin vatandaşı iftar sofralarında misafir ettiklerini anlatan Vali Zorluoğlu, “Biz belediyeler olarak Ramazan ayında 180 bin vatandaşımıza iftar verdik. Yine Kent Meydanı alanında bulunan Ramazan Sokağında 175 farklı etkinlik düzenledik. Ramazan ayında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ilimizi ziyaret etti. Geçtiğimiz günlerde Sayın Başbakanımız ilimize teşrif ettiler. En son olarak da Diyanet İşleri Başkanı buradaydı. Dolayısıyla çok hareketli, çok keyifli bir Ramazan ayı yaşadık. Tabi Ramazan ayı sosyal yardımlaşma ayı, dayanışma ayı, fakirin fukaranın gözetildiği, korunduğu bir aydır. Bu çerçevede sadece Büyükşehir Belediyesi olarak ekonomik anlamda yoksun olan 20 bin ailemize Ramazan kolisi yardımı yaptık. Yine kaymakamlıklarımızın sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla zor durumda olan vatandaşlarımıza nakdi yardımlar, giyecek yardımları yaptık. Dolayısıyla bu ayı devlet olarak hakikaten anlamına uygun yaşamaya ve vatandaşlarımıza yaşatmaya çalıştık” şeklinde konuştu. 

 

   Ramazan Bayramında alınan tedbirler ve yapılacak olan çalışmalar da değinen Zorluoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bizler devlet, valilik ve belediyeler olarak Ramazan Bayramını vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri, alışverişlerini yapabilmeleri, mezarlık ziyaretlerini yapabilmeleri, komşu ve akraba ziyaretlerini yapabilmeleri için bir dizi tedbir planladık. Ramazan Bayramı nedeniyle il merkezide ve emniyet bölgelerinde Van Emniyet Müdürlüğümüz, jandarma bölgelerinde de Van İl Jandarma Komutanlığımız tarafından tedbir planlaması yapıldı. Oluşabilecek yoğunluklar hesaplanarak, ilave tedbirler alındı. Bu çerçevede Van İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından 28 tanesi il merkezinde, 16 tanesi de il merkezi dışındaki yerlerde olmak üzere toplam 44 tane ilave trafik ekibi oluşturduk. İlimizde geçtiğimiz dönemde de aldığımız tedbirler neticesinde çok şükür ölümlü trafik kazalarında önemli oranda azalışlar var. Ben Emniyet Müdürlüğümüzü, Jandarma Komutanlığımızı ve trafik ekiplerimizi tebrik ediyorum. Bu sene de bayram öncesi, bayramda ve bayram sonrasında trafik kazaların olmaması veya minimum düzeyde olması için çok ayrıntılı tedbirler planlandı. 100 civarında ilave ek personelle inşallah Ramazan Bayramı boyunca hem şehir merkezinde, hem de şehirlerarası yollarda alacağımız tedbirlerle görülür vaziyette olacağız.”

 

    “1 MİLYON 106 BİN VANLI KARDEŞİMİZE HUZURLU BİR BAYRAM YAŞATACAĞIZ”

Bayram süresince alınacak olan asayiş tedbirleriyle ilgili de bilgiler veren Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, “Bir diğer önemli konusu ise trafiğin dışında genel asayişle alakalı olarak ilave tedbirler alıyoruz. Çok miktarda insanımız cadde ve sokaklarda oluyor. Bir takım hadiselerin yaşanmaması adına gerek yaya devriyelerimiz gerekse de diğer tedbirlerimiz yoğun bir şekilde planlandı. Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma olarak bu süreç içerisinde vatandaşlarımız için 7/24 hazır halde olacağız. İnşallah huzur içerisinde bir bayram geçirmeyi sağlayacağız. Emniyet tedbirleri dışında diğer kurumlarında Ramazan Bayramı öncesi, sırası ve sonrasında alması gereken ilave tedbirler var. Bu konuda da tüm kurumlarımızı talimatlandırdık. İnşallah tüm kurumlarımız bayramda 7/24 çalışacağız ve 1 milyon 106 bin Vanlı kardeşimizin çok güzel, özel ve çok huzurlu bir bayram idrak etmesini sağlayacağız” dedi. 

 

    “BELEDİYE OTOBÜSLERİ BAYRAM BOYUNCA ÜCRETSİZ OLACAK”

95 belediye otobüsünün bayram süresince ücretsiz olacağının da müjdesini veren Zorluoğlu, “Büyükşehir Belediyemize ait otobüslerin arife gününden itibaren başlayarak bayramın son günü saat 24:00’a kadar ücretsiz olacağını duyurmak isterim. Bütün vatandaşlarımıza 13 ilçemizde, kent merkezinde toplamda 95 otobüsümüz ulaşım hizmetini sağlayacaktır. Ramazan Bayramı nedeniyle bu hizmetimize arife günü sabah 06:00’dan itibaren başlayarak, bayramın 3’üncü günü saat 24:00’a kadar devam edeceğiz” dedi. 

 

    YAŞLI, ENGELLİ, ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE MÜJDE!

Bir müjdeyi de yaşlı, engelli, şehit aileleri ve gazilere veren Vali Murat Zorluoğlu, “Birkaç gün önce Büyükşehir Belediyemizin meclisinde görüştüğümüz bir konuyu kamuoyu ile paylaşmak isterim. O da toplu ulaşımda gerek belediye otobüslerinde gerekse de halk otobüslerinde 65 yaş üstü vatandaşımız, engelli vatandaşımız, gazilerimiz uygun kartları olması durumunda toplu taşımadan ücretsiz olarak faydalanıyor. Bizim ilimizde olmadı ama ülkemizin diğer illerinde bazen ücretsiz bir şekilde toplu taşıma hizmetinden yararlanan büyüklerimiz bir takım sorunla karşılaşabiliyorlar. Otobüsler bazen bu insanları otobüse almıyor ve bu yüzden de otobüs şoförleriyle sorunlar yaşanabiliyor. Son olarak belediye kanunun da yapılan bir değişiklikle bu şekilde ücretsiz ulaşım imkanı sağlanan vatandaşlarımın, ücretinin belediyeler tarafından halk otobüsleri sahiplerine ödeme yapılması konusunda olanak sağlandı. Şimdi artık Büyükşehir Belediyelerinin ilave bir katkı halk otobüslerine yapmaları konusunda hukuki olanak sağlandı. Bizde meclis toplantımız da bunu görüştük. Halk otobüslerini de mağdur olmaması adına bilet fiyatlarını bizler karşılayacağız. Paraları bizler ödeyeceğiz ve bundan sonra bu tür sorunlar olmayacak. 65 yaş üstü büyüklerimize, engellilerimize ve gazilerimize bayram öncesinde bir müjde veriyoruz” diye konuştu.

 

      ŞEHİR STADYUMU İLE İLGİLİ MÜJDEYİDE VERDİ 

Vali Zorluoğlu, toplantıda bayramda alınacak tedbirlerin yanı sıra gündeme dair bazı konularda da basın mensuplarına bilgi vererek, Yeni Stadyum ve İskele Caddesinin yapımı ile ilgili de müjdeli haberler verdi.

  

    Zorluoğlu, “Şehir stadyumu hep kamuoyunun gündeminde olan, sürekli gazetelerde tartışılan ve konuşulan bir konudur. Bu konuda bir son dakika gelişmesini de sizlerle paylaşmak isterim. Biraz önce Spor Genel Müdürlüğümüzün stadyumlarla ilgili Genel Müdür Yardımcısı ziyaretimize gelmişti. Bizde Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz ve belediye yetkililerimizle birlikte oturduk ve faydalı bir toplantı yaptık. Ardından Sayın Spor Bakanımızla görüştüm. Şöyle bir gelişme var. Biz Gençlik ve Spor Bakanlığımızla mevcut stadyumun bulunduğu alanın, millet bahçesi olarak vatandaşın kullanımına açacağız. Yine Edremit ilçemizdeki hemen Galericiler Sitemizin yanında belediyemize ait arsa üzerinde 15-20 bin kapasiteli yeni bir stadyumun yapılması konusunda karşılıklı anlaştık. Bakanlığımız bu konuyu devletimizin yatırım planları arasına alınması adına Kalkınma Bakanlığımıza yazıyı yazdı” şeklinde konuştu.

 

   Şu anki stadyumda yer alan tribünlerin yenileceği bilgisini de veren Zorluoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Şu anki stadyumumuzun depremden sonra ağır hasar olduğu için kullanılmaz hale gelen şeref tribünün de içinde yer aldığı kapalı tribünü önümüzdeki hafta içinde yıkacağız. Aynı şekilde içinde yer alan eski spor salonunu da yıkacağız. Orayı temizleyeceğiz. Yeni stadyum yapılıncaya kadar o yıktığımız tribünün yerine Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüz süratli bir şekilde kaynak gönderecek ve orada portatif ve çok donanımlı bir yeni tribün inşa edeceğiz. O tribünün altında soyunma odaları ve kabinleri de olacak. Yeni stadyum için 2 yıllık bir süre ön görüyoruz. Yeni stadyum yapılıncaya kadar da mevcut stadyumumuzu Vanspor’un maçları için kullanacağız. Daha güzel bir tribünle bunu yapacağız. Van şehir stadyumu için önemli bir adımı attığımız ve iyi bir seviyeye geldiğimizi düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Van’a son gelişinde bu müjdeyi vermişti. Van’ımız için hayırlı uğurlu olsun.”

 

       İSKELE CADDESiLE İLGİLİ DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR

Son olarak İskele Caddesinde yapılacak çalışmalara da değinen Vali Zorluoğlu, “Biliyorsunuz geçtiğimiz yıl İki Nisan Caddemizde bir düzenleme yaparak, bu caddemizi Van’ın 100. Kurtuluş yılında bambaşka bir havaya kavuşturduk. Gerçekten asfaltıyla, kaldırımıyla çiçeklendirilmesiyle, ağaçlandırmasıyla ve ışıklandırmasıyla Van’da İki Nisan Caddemiz gündem oluşturmuştu. Orası bir prestij caddesi olarak yeni lüks mekanlara kavuşmaya başladı ve bu süreç devam ediyor. Bundan sonra İskele Caddemizle ilgili bir talep geldi. İskele Caddesi Van’ımızın ve Türkiye’nin en uzun ve en düz caddelerinden bir tanesidir. Ama mevcut haliyle atıl bir vaziyette duruyor. Vatandaşlarımızdan ve oradaki esnaftan gelen talepleri de dikkate alarak bir çalışma yaptık. Bu kapsamda İskele Caddemizin tek yön olan kısmını çift yöne açıyoruz. Bu esnaf ve ekonomi bakımından çok daha faydalı olur ve büyük bir hareketlenme olur diye değerlendiriyoruz” diyerek sözlerini bitirdi. 

 

    Projeyle kendisinin yakından ilgilendiğini ve burada önemli dokunuşlar yapılacağını anlatan Vali Murat Zorluoğlu, şunları söyledi: “Burada orta refüj konulacak. Caddeyi yeniden asfaltlıyoruz. Kaldırımlar bütünüyle yeniliyoruz. Ağaçları söküyoruz. Ama başka bir yerde değerlendireceğiz. İnşallah yol boyu yeni ağaçlar dikeceğiz. Buraya farklı bir ışıklandırma konsepti getiriyoruz. Proje bedeli daha yüksekti ama ihalesi 3 milyon 306 bin TL ye aşağı yukarı gerçekleşti. Büyükşehir Belediyemize 4-4.5 milyonu bulacak bir maliyeti olacak. Ama Van’ımıza oradaki esnafımıza çok daha iyi bir getiri sağlayacağına inanıyoruz. Bugün de İskele Caddemizin ihalesi neticelendi. Hemen bayramın akabinde inşallah başlıyoruz bugün de işin ihalesini alan yüklenici firma ile bir sözleşmeyi imzalamış olacağız. Akabinde de yer teslimini yapıp çalışmalarımız başlatıp, kısa süre içerisinde de orayı tamamlamak istiyoruz.”

   

    Daha sonra imza törenine geçen Vali Zorluoğlu yüklenici firma temsilcisi, Mümtaz Zibek ile karşılıklı proje anlaşmasını imzaladı. Burada güzel bir işçilik isteyen Vali Zorluoğlu, Belediyenin yüklenici firmaya her türlü desteği sağlayacağını belirterek, işin yağışlar başlamadan tamamlanmasını istedi.

  

    Vanlılara bir de Bayram Mesajı veren Vali Zorluoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: “Ben bu vesileyle 1 milyon 106 bin Vanlı Kardeşim başta olmak üzere milletimin ve tüm İslam aleminin mübarek ramazan bayramını yürekten tebrik ediyorum. Bayramın ilimize bölgemize ve ülkemize ayrıca tüm İslam alemine hayırlar getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”dedi. Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2018, 17:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29