Vali Zorluoğlu projelerle ilgili bilgi aldı

Van Valisi Murat Zorluoğlu, kamu kurum ve kuruluşlara yönelik ziyaretlerini sürdürerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Vali Zorluoğlu projelerle ilgili bilgi aldı

    Van’ın yanı sıra, Muş, Bitlis ve Hakkâri’nin de aralarında bulunduğu illerden sorumlu Devlet Su İşleri 17. Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Murat Zorluoğlu, DSİ 17. Bölge Müdürü Yunus Şenol’dan bilgilendirme aldı.

    Ziyarette Vali Zorluoğlu’na, kurumun sorumluluk alanını oluşturan havza, personel, araç-gereç, mali tablo ve genel durum hakkında bilgiler sunan Bölge Müdürü Şenol, havzalarında bulunan illerde yıllık ortalama yağış miktarlarını da su kaynakları açısından değerlendirdi.

    DSİ'nin bölgedeki sulama projelerinden de söz eden Şenol, il merkezi ve ilçelerdeki içme suyu ihtiyacını karşılamaya yönelik projeleri de paylaştı. Van başta olmak üzere, bölgemizdeki barajların hacimleri ve doluluk oranlarını aktardığı Vali Zorluoğlu’na, Van ve civar yerleşimlerin içme suyu potansiyelini de açıklayan Şenol, 2017 yılı taşkın koruma çalışmaları, tarihi Şamran Kanalı yenileme çalışmaları, kurumun devam eden ve planlanan projelerini anlatarak sunumunu tamamladı.

   Vali Murat Zorluoğlu ise, DSİ 17. Bölge Müdürlüğünün ilimizde yürüttüğü çalışmaları yakından takip ettiğini belirterek, devam eden ve planlanan projelerde karşılaşılabilecek bürokratik sorunları birlikte aşabileceklerini sözlerine ekledi.Bölge Gazetesi Haber Merkez

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 11:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER